Kuşla Uçak Seyahati

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet çok güzel oluyor. Hazır yoğurtlar gibi değil. Hazır yoğurdun kaymağını ben sevmem ama bu probiyotikli yoğurdun en güzel yeri kaymak kısmı oluyor.
Ben mayalarken derece kullanıyorum daha ölçülü gidiyorum. Ayrıca sütü mayalarken kimisi çorba karıştırır gibi karıştırıyor. Biz öyle yapmıyoruz. Sütü kaynatırken havalandırma işlemini sık yapıyoruz yani kepçeyle sütü alıp alıp yukarıdan aşağıya bırakıyoruz ara sıda yapıyoruz süt pişerken. Çiğ süt alıp yapıyoruz,kutu süt kullanmıyorum.
Süt köpürüyor biraz. Olduktan sonra altını södürüp ılımasını bekliyoruz,zaten üzerinde tabaka oluşuyor. Onu bozmadan mayalıyoruz. O tabaka kaymak oluyor zaten.
Sütü mayalarken çay bardağına biraz ılık sütü koyup içine mayayı atıyorum karıştırıyorum canlanması için biraz bekletiyorum 10 dk olabilir. Sonra tenceredeki ılıyan sütün orta kısmına kaymağını bozmadan kaşıkla ortadan koyup yaydırıyorum iç kısımdan hareket ettiriyorum. Ağzını kapatıp ve üzerini de örtüyle kapayıp(polar ile örtüyorum),7-8 saat kadar dışarıda bekletiyorum. Sonra tencerenin kapağını açıp o şekilde buzdolabına koyuyoruz. İçine kaşık sokmuyoruz, dinlenmesi gerekiyor dolapta.
Sonra mükemmel bir lezzet sizi bekliyor oluyor 😁
Yiyen herkes yoğurda bayılıyor 🤣🤣
Baya guzel anlattınız, denicem teşekkür ederim.Üşenmeyip yoğurt yaptigimda şişelere yapiyordum, boyle deneyim birde.Kuşlara da verenleri duydum dogal probiyotik diye ev yogurdunun suyunu.Ama o kadar ürün varken bunu yapmaya gerek var mi bilmiyorum.Konudan bagimsiz benim kuş sevda papagani ve 47 48 gr hep genelde, bu kilo iyi mi

Baya guzel anlattınız, denicem teşekkür ederim.Üşenmeyip yoğurt yaptigimda şişelere yapiyordum, boyle deneyim birde.Kuşlara da verenleri duydum dogal probiyotik diye ev yogurdunun suyunu.Ama o kadar ürün varken bunu yapmaya gerek var mi bilmiyorum.Konudan bagimsiz benim kuş sevda papagani ve 47 48 gr hep genelde, bu kilo iyi mi
Kuşlara süt ürünleri verilmez. Laktozu sindiremezler.
Sevda papağanları 40-60 gr arası olurmuş. Sizinki de normal sayılır.

Yalnız şunu da ekleyeyim,mis markasınınkini alacaksanız tekli paketler oluyor içinde gram gram. Paketi açmadan evvel parmağınızla vurun tozlar aşağıya bir insin toplansın, sonra açın ve çay bardağına dökün hepsini. Makasla da kenarını kesin,kalan varsa onu da ekleyin,çünkü paketin kenarına tozlar sıkışmış olabilir. Ben makasla kesiyorum paketi hepsini almaya çalışıyorum,ziyan olmasın sonuçta.

Yalnız şunu da ekleyeyim,mis markasınınkini alacaksanız tekli paketler oluyor içinde gram gram. Paketi açmadan evvel parmağınızla vurun tozlar aşağıya bir insin toplansın, sonra açın ve çay bardağına dökün hepsini. Makasla da kenarını kesin,kalan varsa onu da ekleyin,çünkü paketin kenarına tozlar sıkışmış olabilir. Ben makasla kesiyorum paketi hepsini almaya çalışıyorum,ziyan olmasın sonuçta.
Tamam dediginiz gibi yaparım, çok sağolun.Evime döndügümde yapıp sonuçları yazıcam inşallah.

Geri