Kuşla Uçak Seyahati

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Baya da sürmüş yolculuk. Aslında uzun yolculuklar için fermuarlı taşıma çantalarını tavsiye etmiyorum. Kendim de kuşum da deneyimlediğim için biliyorum,çok uzun süre kalabilecek gibi bir ortam değil. Sanki filelerden yeterince içeriye hava girmiyor gibi.. Hayvan rahatsız oluyor gibi düşünüyorum.
Küçük kafesler daha mantıklı hava açısından. Ama tabiiki imkan varsa evde bakabilecek birilerinin olması ve kuşun da yerinde sabit kalması iyi. Ama imkan meselesi tabiiki.
Keyifliydi ama bana da biraz havasiz kalmış geldi, biraz delik açicam dönüşte.Çok sosyal olmayan bir kus olsaydi cok etkilenirdi bu olan bitenden yabanci insanlardan, ama benim kuş tanımadıgi kuryenin kafasina giden bir kuş kapida.Burda da insanlari tanimamasi hic problem yaratmadi.

Bir şey daha sormak istiyorum.Probiyotik ve vitamin takviyelerinde şu an rutini mi korumalıyım yoksa farkli bir program mi önerirsiniz.Ekstra tavsiyeleriniz olur mu

Bir şey daha sormak istiyorum.Probiyotik ve vitamin takviyelerinde şu an rutini mi korumalıyım yoksa farkli bir program mi önerirsiniz.Ekstra tavsiyeleriniz olur mu
3 gün daha probiyotik verin. Sonra vitamin verin. Sonra rutine geçersiniz. Seyahat öncesi ve sonrası probiyotik verin yani.. Probiyotik sadece bağırsak için değil ayrıca bağışıklık sistemi için de önemlidir..

Siz şakasına söylediniz ama ben cidden kullanılabileceğini düşünüyorum. Özellikle de prozim. Her banyo sonrası yatım suluğa 10 damla şeklinde karıştırılıp cilde sürülebilir 😂😂

Neem yağı makalemi okuyun cilde iyi geliyor neem yağı.
Bu arada ciddiyim kullanıp deneyin ben kullanmadım açıkçası ama denemenin hiç bir dakıncası yok hatta iyi sonuçlar alınma ihtimali var.

Hemen entrobac ve prozimi kullanmaya başlıyomuşuz 😀 prozimden kullandigimda kuşun daha keyifli olduğunu gözlemledim bu arada entrobaca göre.
Biz zaten kuşlar için aldığımız probiyotiği kendimiz de kullanıyoruz Selçuk bey de kullanıyor 🫣🤣🤣
Novo biotic kullanıyoruz

Neem yağı makalemi okuyun cilde iyi geliyor neem yağı. Cr
Bu arada ciddiyim kullanıp deneyin ben kullanmadım açıkçası ama denemenin hiç bir dakıncası yok hatta iyi sonuçlar alınma ihtimali var.
Bugun yine neem yağı aldim daha once aldıgım markaya cok güvenememistim.Kuşta tüy sorunu var biliyosunuz kelleşen yerler tüylendi hep ama duzensiz, crystalin animalden tekrar kullanmaya basladim, bu ürün hakkinda ne dusunuyosunuz.Bir kac dk da suya dönüstügü yaziyo açiklamalarda zararsiz oldugu.Veteriner aklina geldikce sık demisti, ama cok guvenemiyorum artik.Bir kac gun once hafif bi kurumus kan gorunce ve kuruluk tekrar kullanmaya basladim.Neem yagiyla da nemlendirmeyi dusunuyorum.

Hocam simdi 3.probiyotigi aldircaksınız, her duydugumu sizlerden aliyorum.Koca bir kutu malzemesi var 😀
İnsanlar için satılan probiyotikler pahalı oluyor ve bütçe yetmeyebilir uzun süreli alıp kullanmaya. Yoğurt mayalamak için probiyotikler satılıyor toz formda. Ondan alıyoruz,3 kilo süte 1 paketi ekleniyor. Marka vermiyorum. Ne kadar yapacaksanız ona göre ayarlarsınız.
Çok güzel oluyor tadı muhteşem,hazır yoğurtlar gibi değil. Tadına ben bayıldım,ikram ettiklerimiz de çok beğendiler,ekşi değil kıvam çok iyi.
Yani özetle hem tadı güzel oluyor hem de probiyotik almış oluyoruz vücudumuza. Fiyat olarak böylesi daha uygun. Tavsiye ederim.
Probiyotik almamız gerekiyor vücut sağlığımız için. Kuşlar için nasıl faydalı ve ihtiyaç ise insan için de öyle.

İnsanlar için satılan probiyotikler pahalı oluyor ve bütçe yetmeyebilir uzun süreli alıp kullanmaya. Yoğurt mayalamak için probiyotikler satılıyor toz formda. Ondan alıyoruz,3 kilo süte 1 paketi ekleniyor. Marka vermiyorum. Ne kadar yapacaksanız ona göre ayarlarsınız.
Çok güzel oluyor tadı muhteşem,hazır yoğurtlar gibi değil. Tadına ben bayıldım,ikram ettiklerimiz de çok beğendiler,ekşi değil kıvam çok iyi.
Yani özetle hem tadı güzel oluyor hem de probiyotik almış oluyoruz vücudumuza. Fiyat olarak böylesi daha uygun. Tavsiye ederim.
Probiyotik almamız gerekiyor vücut sağlığımız için. Kuşlar için nasıl faydalı ve ihtiyaç ise insan için de öyle.
Markada soyleyin bari hocam.Novo biotic kuşlar için mi kullaniyosunuz nerden temin ediyosunuz

Evet sizin yazdığınız gibi probiyotikli yoğurt çok güzel oluyor ve şişkinlik yapmıyor.

Markada soyleyin bari hocam.Novo biotic kuşlar için mi kullaniyosunuz nerden temin ediyosunuz
images

Bunu kullanıyoruz.

Novo biotic ben veterinerimden aldım söylemiştim daha önce de. Selçuk bey de yetkili kişiyi arayıp sipariş etmişti.
Ama elinizde zaten 2 probiyotik varmış,onlar uzun süre kuşunuz için yeter. Bitirin önce,yeni probiyotik almayın bence.
Kuşlara çok da yüklenmemek gerek çok hassaslar. Zaten elinizde iyi ürünler var.

images

Bunu kullanıyoruz.

Novo biotic ben veterinerimden aldım söylemiştim daha önce de. Selçuk bey de yetkili kişiyi arayıp sipariş etmişti.
Ama elinizde zaten 2 probiyotik varmış,onlar uzun süre kuşunuz için yeter. Bitirin önce,yeni probiyotik almayın bence.
Kuşlara çok da yüklenmemek gerek çok hassaslar. Zaten elinizde iyi ürünler var.
Cok teşekkur ederim.Daha sonra edineyim o halde.Yogurdu da denicem.

Evet sizin yazdığınız gibi probiyotikli yoğurt çok güzel oluyor ve şişkinlik yapmıyor.
Evet çok güzel oluyor. Hazır yoğurtlar gibi değil. Hazır yoğurdun kaymağını ben sevmem ama bu probiyotikli yoğurdun en güzel yeri kaymak kısmı oluyor.
Ben mayalarken derece kullanıyorum daha ölçülü gidiyorum. Ayrıca sütü mayalarken kimisi çorba karıştırır gibi karıştırıyor. Biz öyle yapmıyoruz. Sütü kaynatırken havalandırma işlemini sık yapıyoruz yani kepçeyle sütü alıp alıp yukarıdan aşağıya bırakıyoruz ara sıda yapıyoruz süt pişerken. Çiğ süt alıp yapıyoruz,kutu süt kullanmıyorum.
Süt köpürüyor biraz. Olduktan sonra altını södürüp ılımasını bekliyoruz,zaten üzerinde tabaka oluşuyor. Onu bozmadan mayalıyoruz. O tabaka kaymak oluyor zaten.
Sütü mayalarken çay bardağına biraz ılık sütü koyup içine mayayı atıyorum karıştırıyorum canlanması için biraz bekletiyorum 10 dk olabilir. Sonra tenceredeki ılıyan sütün orta kısmına kaymağını bozmadan kaşıkla ortadan koyup yaydırıyorum iç kısımdan hareket ettiriyorum. Ağzını kapatıp ve üzerini de örtüyle kapayıp(polar ile örtüyorum),7-8 saat kadar dışarıda bekletiyorum. Sonra tencerenin kapağını açıp o şekilde buzdolabına koyuyoruz. İçine kaşık sokmuyoruz, dinlenmesi gerekiyor dolapta.
Sonra mükemmel bir lezzet sizi bekliyor oluyor 😁
Yiyen herkes yoğurda bayılıyor 🤣🤣

Geri