İshal,iştahsız,uçmada problem,çok su içiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Öz000
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Genelde gözde enfeksiyona neden olan bacteriler mycoplasma ve klamidya bakterileridir. Bu ihtimalleri elemek için öncelikle doksisiklin etken maddeli bir ilaç ( örneğin levadoks ) kullanılmalı. Ama klimidya ihtimalini bertaraf etmiş olmak için 1 ay tedavi olması gerekir. Ayrıca göz sinirlerini desteklemek adına B kompleks vitamini takviyesi yapmak gerekir. Maalesef çok meşakkatli bir yol olacak sizin için 😔

Veteriner önerisiyle kullandığınız ilaç hangisiydi baytril miydi ?

Genelde gözde enfeksiyona neden olan bacteriler mycoplasma ve klamidya bakterileridir. Bu ihtimalleri elemek için öncelikle doksisiklin etken maddeli bir ilaç ( örneğin levadoks ) kullanılmalı. Ama klimidya ihtimalini bertaraf etmiş olmak için 1 ay tedavi olması gerekir. Ayrıca göz sinirlerini desteklemek adına B kompleks vitamini takviyesi yapmak gerekir. Maalesef çok meşakkatli bir yol olacak sizin için 😔
Elimden geldiği kadar onu iyileştirmek için çok çaba sarf edeceğim,sizi rahatsız etmekten çekiniyorum.

Elimden geldiği kadar onu iyileştirmek için çok çaba sarf edeceğim,sizi rahatsız etmekten çekiniyorum.
Estagfurullah minnağın sağlığına kavuşması için elimden geleni yapmasına yaparım ama tekrar görmeye başlamasının zayıf bir ihtimal olduğunu baştan söylemiş olayım. Ama elimizden geleni yaparız tabiki.

Saat başı soru sorsanız bile ben her müsait olduğumda cevaplarım çekinmeyin. Ben bunu gönüllü olarak yapıyorum.

Son düzenleme:
Göz için ilaç kullandınız mı damla krem yağ vs ? Ve bu kuşa şekerli şeyler verir miydiniz?

Göz için ilaç kullandınız mı damla krem yağ vs ? Ve bu kuşa şekerli şeyler verir miydiniz?
Yeminin haricinde arada elimde marul,elma,armut,maydanozun sap kısımlarından yediriyordum.
Kafesin içine kirlenme ihtimalini düşünerek hiç bırakmadım,bir kaç kere kafesin tavanına mandalla sabitledim ve en fazla 1saat kadar sonra aldım.Dışarıya çıkartıp birkaç kez yumurta verdim ve çekirdek içi ama yumurtayı çok sevmedi çekirdeğide 1 yaşına kadar toplam 10-15 tane belki yemiştir.Ama petshoptan alınan vitamin konusunda acemilik yapıp hergün suyuna damlattım.Su da sadece hazır su verdim.
Gözlerinde şişme,kaşıntı ve kızarıklık olunca gentagut ve teramycn krem kullandım.

Son düzenleme:
Bacteriyel kaynaklı ise görme engeli kortizon işe yarayabilir. Ama kortizonu doz aşımı büyük risktir. Denenebilir mi evet neden olmasın. Aslında bu tedavileri bitip biraz dinlendikten sonra geniş spekturumlu bir antibiyotik başlarız ya tutarsa şeklinde. Oda işe yaramazsa kortizon denenebilir.
Dinlenme ne kadar olmalı?
Ben o dinlenirken diğer ilaçları temin edeyim en güzeli.Rica etsem yazar sınız?

Çiko dünden bu tarafa kafesin dibinde durmak istiyor.Elime alıp baktım halsiz falan değil,uçmaya kaçmaya çalışıyor.Sık sık peçete koyup dışkı kontrolü yaptığım için peçeteyi gagaklamaya iniyordu,alışkanlık mı oldu acaba?Ya da bundan başka birşey mi anlamam gerekli bilemedim.

Çiko dünden bu tarafa kafesin dibinde durmak istiyor.Elime alıp baktım halsiz falan değil,uçmaya kaçmaya çalışıyor.Sık sık peçete koyup dışkı kontrolü yaptığım için peçeteyi gagaklamaya iniyordu,alışkanlık mı oldu acaba?Ya da bundan başka birşey mi anlamam gerekli bilemedim.
Mineral eksikliği yaşıyor olabilir ve kemirme iç güdüsünü tatmin etmek için yapıyor olabilir. Halsizlikten tabana indiğini sanmam.

Mineral eksikliği yaşıyor olabilir ve kemirme iç güdüsünü tatmin etmek için yapıyor olabilir. Halsizlikten tabana indiğini sanmam.
Bugün mukostatin ve suplha nın son günü,birazdan ilaçlı suyunu hazırlayacağım.Yarın sadece probiyotik li su olacak,başka eklemem gereken birşey olur mu?Mineral eksikliği açısından.Yeni siparişlerim gelene kadar elimdekilerden ne ekleyebilirim?(Gervit-w,sedochol,bt amin Forte,atemfrei)
Birde kafesten kalamar kemiği ve kumunu almıştım.Onları yarın itibariyle kafesine koyayım mı?

Sedochol katın yarın probiyotiğe ek olarak. Bir sonraki gün gerwit probşyotiğe ek olarak. Dışkılar nasıl bu arada ?

Dışkı hala ya su gibi,ya da yeşilli.Bir tek gece yaptığı dışkılarında yine cıvık beyazlıklar var.
Bir haftalık liste yaptım o zamana kadar diğer takviyelerimde gelir.Eklemem veya çıkartmam gereken birşeyler var mı?
Birde benim kafam karıştı ilaçları biteceği için bunları verirken yine günde 2kere yarım suluk şeklinde mı vereceğim?Doz ayarlamalarını nasıl yapmalıyım?

Suya her ne katılacak olursa olsun. 2-3 saat öncesinde suluk alınmalı kuş biraz susamalıdır. İki suluk değişiminde de 2 saat önce almak iyi olur. Amaç olabildiğince taze takviye içirmektir. Yine ne katılırsa katılsın eğer imkan varsa evdeyseniz günde 2 kez eşit aralıklarla taze verilmelidir. İmkan yoksa her sabah taze hazırlanmalıdır.
Suya birşey katılacağı zaman suluk yarım hatta daha az doldurulmalıdır tam doldurmak gereksizdir. Kuş yazın bile en fazla 7-10 ml su tüketir ve orta boy suluklar 100 ml olduğu düşünüldüğünde tam doldurmaya gerek yoktur.
Takviyelerde 100 ml suya şu kadar katılmalı diye kullanma talimatı olur. Mesela 100 ml 10 damla denmişse 50 ml 5 damla katmak birebir aynı doz uygulamak demektir. Bu şekilde takviye israfı da önlenmiş olur. Hangi ürün için sorduğunuzu yazarsanız cevaplarım.

Suya her ne katılacak olursa olsun. 2-3 saat öncesinde suluk alınmalı kuş biraz susamalıdır. İki suluk değişiminde de 2 saat önce almak iyi olur. Amaç olabildiğince taze takviye içirmektir. Yine ne katılırsa katılsın eğer imkan varsa evdeyseniz günde 2 kez eşit aralıklarla taze verilmelidir. İmkan yoksa her sabah taze hazırlanmalıdır.
Suya birşey katılacağı zaman suluk yarım hatta daha az doldurulmalıdır tam doldurmak gereksizdir. Kuş yazın bile en fazla 7-10 ml su tüketir ve orta boy suluklar 100 ml olduğu düşünüldüğünde tam doldurmaya gerek yoktur.
Takviyelerde 100 ml suya şu kadar katılmalı diye kullanma talimatı olur. Mesela 100 ml 10 damla denmişse 50 ml 5 damla katmak birebir aynı doz uygulamak demektir. Bu şekilde takviye israfı da önlenmiş olur. Hangi ürün için sorduğunuzu yazarsanız cevaplarım.
Şimdi anladım su durumunu.Hastalık döneminde belki kullanım farklılık gözetebilir,bazı takviyelere daha az-fazla ihtiyaç olabilir mi acaba diye özellikle sormak istedim.Uygulamayı çözmüş bulunmaktayım.İyileşsin ondan sonra gelecek olanlarla haftalık planımı yaparım,yine kafam karışırsa sizden yardım rica ederim.

Bugün dışkısının rengi değişti.Daha önce cıvık yeşil sulu,ya sadece su oluyordu.Bugünde sarımsı ve cıvık renk eklendi ve dün geceden bu tarafa kursağı şiş.Kursağını kontrol ettim,içi su dolu gibi ve birkaç tane mama var gibi.
https://hizliresim.com/27f1sry.
Aldığı tedaviden mı,yoksa yine başka hastalık mı eklendi sizce?

Geri