İshal,iştahsız,uçmada problem,çok su içiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Öz000
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şişlik gitmiş evet bu süper gelişme. Tüyleri de eskiye oranla derli toplu kabarıklığı falan gitmiş. Dışkılara gelirsek aslında düzelme yolundaki dışkılar. Cocsidiyoz tedavisine de cevap alıyoruz kuvvetle muhtemel ben öyle gördüm. Sedocholü dediğim gibi 5. Gün verin öncelikle tedavi edelim sonra karaciğeri de toparlarız merak etmeyin. Ben gelişmeleri olumlu görüyorum 👍
Stresimi anlayıp genişçe bir cevap yazdığınız için çok teşekkürler.Evet daha derli toplu ama küçülmüş vaziyette duruyor.Dışkısında dün ve sabah ki peçetesinde beyaz daha fazla,sonra neredeyse yok gibi azalınca yine biryerlerde eksik birşey mi yapıyorum,ya da başka bir hastalık mı ekleniyor diye korkmuştum.
Sedochol 5.gün eklenecek.
Mukostatin yarın 10.gün.11.güne devam mı,tamam mı?Mukostatin için tedavi yanlış hatırlamıyorsam 10-15 gün arası demiştiniz.Eksik bir uygulama yapmayayım diye tekrardan sordum kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Kafesin içinde kanat antrenmanı yaptırıyorum,gittikçe daha da güçsüzleşiyor.Uçmaya çalışıyor,kafesin dibine çakılıyor.Halsizlik mı,hastalık mı buna sebep oluyor anlayamadım.

Kafesin içinde kanat antrenmanı yaptırıyorum,gittikçe daha da güçsüzleşiyor.Uçmaya çalışıyor,kafesin dibine çakılıyor.Halsizlik mı,hastalık mı buna sebep oluyor anlayamadım.
Triflucan 14 güne tamamlayalım. Sulpha ise 7 gün kullanılacak. Hocam çakılması görmemesinden 😔 konacak yer göremiyor nereye uçacağını bilmiyor.

Kafes dışında parmak atlatmaca oynatarak kanat çırpmasını sağlayın. Daha sağlıklı olur çarpıp bir yerini yaralamasın.
Ben sağlığına kavuşacağına ikna oldum bu günkü görüntülerle. Antibiyotik gibi ilaçlar devam ederken dışkının tam düzgün olması beklenmez zaten. Sonrasında toparlayacağız.

Triflucan 14 güne tamamlayalım. Sulpha ise 7 gün kullanılacak. Hocam çakılması görmemesinden 😔 konacak yer göremiyor nereye uçacağını bilmiyor.

Kafes dışında parmak atlatmaca oynatarak kanat çırpmasını sağlayın. Daha sağlıklı olur çarpıp bir yerini yaralamasın.
Ben sağlığına kavuşacağına ikna oldum bu günkü görüntülerle. Antibiyotik gibi ilaçlar devam ederken dışkının tam düzgün olması beklenmez zaten. Sonrasında toparlayacağız.
İlaçları hemen not alıyorum.14 mukostatin,7sulpha olduğu zaman tekrar danışırım.
Dışarıda da uçmaya çalışıyor bu seferde duvarlara,masaya,TV ye çarpıyor bu sebepten kafes içinde çalışıyorduk.Daha önce tellere atlıyordu,2gündür yere çakılıyor.Geçen bir videoda görmüştüm ayaklarını avuç içine alıp o şekilde kanatları çalıştırıyorlardı.Zarar verir miyim diye korktum.
Antibiyotikler bitince elimde hazır olması gereken takviyeler neler olsun?Eksiklerimi tamamlamaya çalışayım.

Zayıflamaya yardım etmesi açısından Carnisspeed, powermax oilmix veya oilmix-s 30-40 ml uzun süre yeter size bölünmüş alın. Pelet veya rasyon yeme geçmek isterseniz ondan da alıp yavaş yavaş alıştırmaya çalışırsınız..

Merhaba,gece koyduğum peçete bu şekilde ama gündüz beyazlıklar fazla olmuyor.Hala çok sulu yapıyor,kafesin kenarları bile su içinde.Sizce normal mi?
(Mukostatin 12. ve Sulpha 5.gün+ bugün sedochol ekledim)

Eski kanamalı dışkıya göre şuan daha iyi dışkılar. Tedaviye cevap alıyoruz. İlaç tedavi sürecinde dışkılar tam kıvama gelmez zaten. Tedavi sonrası 15 gün içinde oturur flora 👍
Yem dışında birşey yemiyor değil mi ?

Eski kanamalı dışkıya göre şuan daha iyi dışkılar. Tedaviye cevap alıyoruz. İlaç tedavi sürecinde dışkılar tam kıvama gelmez zaten. Tedavi sonrası 15 gün içinde oturur flora 👍
Yem dışında birşey yemiyor değil mi ?
3aydır hep böyle ishal olunca,dışkıda beyazlığı görmeyince yine korkuyorum da.
Sadece yem ve su var kafeste.Sabırsızlıkla 18günün geçmesini bekliyorum.
Sedocholü sadece bugün ekleyecektik değil mi?

Sedocholü bir süre haftada 2 kez verin yani 3 gün sonra bi daha verin. Florası ciddi bozulmuş 3 ay isal devam etmesi normal değil. Ama mantarını ve cocsidiozunu çözdük yüksek ihtimalle. Tedavinin kaçıncı günündeyiz ?

2 gün daha devam edip kesin ilaçları. Probiyotik ve sedochol verin. Sonra probiyotiğe devam...

2 gün daha devam edip kesin ilaçları. Probiyotik ve sedochol verin. Sonra probiyotiğe devam...
Deftere gün gün ilaçları yazdım,uyguladıkça artı koydum.Evet Sulpha ve Mukostatin in 2günlük tedavisi kaldı.Haftada 2gün sedochol ve hergün probiyotik şeklinde devam edeceğim.Multivitamin uygulayacak mıyız?

Bu arada kuyruk sekmesi azaldı ama tam geçmedi.
Kuyruk sekmesi biraz da kilodan kaynaklanıyor. Tedaviden sonra kilosu için bir şeyler yapmaya başlarız. Sedochol den sonra bir gün ara verip multi vitamin de verin 👍 ondan sonraki gün probiyotik. Sonraki 2 gün karbonat ( kanartma tozu ) katın suyuna. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar. Sonra probiyotik vs devam bir süre florasını desteklemeliyiz hastalığın nüksetmemesi için.

Kuş ne zaman uçamamaya başlamıştı ? Yani görme kaybı ne zaman oldu ?

Kuyruk sekmesi biraz da kilodan kaynaklanıyor. Tedaviden sonra kilosu için bir şeyler yapmaya başlarız. Sedochol den sonra bir gün ara verip multi vitamin de verin 👍 ondan sonraki gün probiyotik. Sonraki 2 gün karbonat ( kanartma tozu ) katın suyuna. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar. Sonra probiyotik vs devam bir süre florasını desteklemeliyiz hastalığın nüksetmemesi için.
Takviyelere ara verdiğimizde ve takviyelerle birlikte her seferinde probiyotik eklemeye devam edeceğim değil mi?

Takviyelere ara verdiğimizde ve takviyelerle birlikte her seferinde probiyotik eklemeye devam edeceğim değil mi?
Aynen bir süre her gün probiyotik katın 👍 karbonatla birlikte katmayın ama. İngiliz tuzu varsa evde karbonattan daha iyi olur yoksa karbonat da olur..

Kuş ne zaman uçamamaya başlamıştı ? Yani görme kaybı ne zaman oldu ?
Aralık başı gibi ishali başlamıştı,ishalinden bir hafta sonra uçmada problem başladı.Yanlış hatırlamıyorsam Ocak ayının ortalarında ilk önce bir gözünde sonra diğer gözünde kızarıklık,şişme,kaşıntı başladı.Gentagut ve teramycin krem aldım,gözlerini toparladım.Buraya video eklediğim tarihi tam hatırlayamadım ama ondan 1-10 hafta önce bizi dikkatli takip etmeyi bıraktı.
Aklıma enfeksiyondan dolayı diye geldi ama uçmaya çalışırken bir kaç kez biryerlere çarptı.
Forumda bir paylaşımda gördüm görmemesinde kortizonlu damla ve b vitamininden bahsedilmiş.Görmemesiyle ilgili ayrı bir paylaşım yapsam sorun olur mu acaba?

Aralık başı gibi ishali başlamıştı,ishalinden bir hafta sonra uçmada problem başladı.Yanlış hatırlamıyorsam Ocak ayının ortalarında ilk önce bir gözünde sonra diğer gözünde kızarıklık,şişme,kaşıntı başladı.Gentagut ve teramycin krem aldım,gözlerini toparladım.Buraya video eklediğim tarihi tam hatırlayamadım ama ondan 1-10 hafta önce bizi dikkatli takip etmeyi bıraktı.
Aklıma enfeksiyondan dolayı diye geldi ama uçmaya çalışırken bir kaç kez biryerlere çarptı.
Forumda bir paylaşımda gördüm görmemesinde kortizonlu damla ve b vitamininden bahsedilmiş.Görmemesiyle ilgili ayrı bir paylaşım yapsam sorun olur mu acaba?
Bacteriyel kaynaklı ise görme engeli kortizon işe yarayabilir. Ama kortizonu doz aşımı büyük risktir. Denenebilir mi evet neden olmasın. Aslında bu tedavileri bitip biraz dinlendikten sonra geniş spekturumlu bir antibiyotik başlarız ya tutarsa şeklinde. Oda işe yaramazsa kortizon denenebilir.

Bacteriyel kaynaklı ise görme engeli kortizon işe yarayabilir. Ama kortizonu doz aşımı büyük risktir. Denenebilir mi evet neden olmasın. Aslında bu tedavileri bitip biraz dinlendikten sonra geniş spekturumlu bir antibiyotik başlarız ya tutarsa şeklinde. Oda işe yaramazsa kortizon denenebilir.
Yukarıda 1hafta 10gün önce yazmıştım,telefon değiştirmişYarım suluk geçiyor yine,bu uygulamaları yaparken yine günde 2kez yarım suluk olarak mı hazırlayacağım?.Antibiyotik olarak AUGMENTİN kullandık,yeterli gelmez mi?Yada hangisini kullanmamız gerekebilir?Bu süreçleri siz benden daha iyi bildiğiniz için siz nasıl derseniz o şekilde devam edelim.
Anladığım kadarıyla önümüzde uzun bir yol var,sizin başınızı çok ağrıtacağa benziyorum.
Sizi yoracaksam eğer müsait zamanınızda bize bir liste hazırlayabilir misiniz?Sizi de tekrar tekrar rahatsız etmiş olmam.Sizin için nasıl uygun olacaksa öyle devam edelim

Geri