İshal,iştahsız,uçmada problem,çok su içiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Öz000
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim hatam hastalıkları biraz dikkat,birazda okuyup araştırsaydım bunlar olmazdı sanki.Ama sizlerin vesilesiyle iyi olacak umarım.
Petshopa kafesi kemiriyor,boyaları gidiyor dediğim zaman "Yesin birşey olmaz o boyalar kuşlara zararlı değil"dedi.Belki o boya,belki verdikleri damla.
İyi olana kadar aşureye devam,sonra menüyü değiştiririm.

Petşopçuların birçoğu için hayvan sağlığı umurunda değil,onlar cebine bakar. Birçoğu sorunlu tiplerdir. O yüzden petşopçuların birçoğuna güvenmem ve sevmem de.

Boya kemirmesi toksik etki yaratmış, karaciğeri olumsuz etkilemiş olabilir mesela. Çok kemirme görüldüğnde mineral eksiklikleri akla gelmeli. Arada kemirirler o normal ama fazlaysı normal değil.

Petşopçuların birçoğu için hayvan sağlığı umurunda değil,onlar cebine bakar. Birçoğu sorunlu tiplerdir. O yüzden petşopçuların birçoğuna güvenmem ve sevmem de.
3aydır yaşadıklarım bana ders oldu.Kuşumuz geldiğindede ishaldi,damlayla geçer demiş.Belkide o zamandan birşeyler problemliydi.Bir geçti bir geri geldi derken 3aydır ishal,hastalık üstüne hastalık ekleniyor.Çevremdeki birkaç kişi eşimde dahil altı üstü kuş ölürse ölsün diyorlar,ama şuan o canın sorumluluğu bana ait ve ilgilenmek zorundayım.Canlılara karşı hassas davranmayan insanlar canla ilgili hiçbir iş yapmasınlar.

3aydır yaşadıklarım bana ders oldu.Kuşumuz geldiğindede ishaldi,damlayla geçer demiş.Belkide o zamandan birşeyler problemliydi.Bir geçti bir geri geldi derken 3aydır ishal,hastalık üstüne hastalık ekleniyor.Çevremdeki birkaç kişi eşimde dahil altı üstü kuş ölürse ölsün diyorlar,ama şuan o canın sorumluluğu bana ait ve ilgilenmek zorundayım.Canlılara karşı hassas davranmayan insanlar canla ilgili hiçbir iş yapmasınlar.
Duyarlılığınız taktire şayan. Aynen öyle olmalı. Ben soğuk günlerde doğadaki kuşları da beslerim. Belki 50-60 kuşa denk gelir verdiğim yem ama elimden geldiğince. Hiç yoktan iyidir. Herkes yapsa aç hayvan kalmaz mesela.

Siz doğru olanı yapıyorsunuz,alt tarafı kuş değil.. o da bir canlı.. Neyse ki bundan sonra daha araştırmacısınız iyi tarafından bakalım.
Hayvanların da dilleri yok ki hasta olduğunu söylesinler. Onlar bize mecbur dolayısıyla. Onları gözetlemeliyiz hasta olup olmadıklarını kontrol etmeliyiz.. Gerektiğinde ise tedavi ettirmeliyiz.. 🌸

Boya kemirmesi toksik etki yaratmış, karaciğeri olumsuz etkilemiş olabilir mesela. Çok kemirme görüldüğnde mineral eksiklikleri akla gelmeli. Arada kemirirler o normal ama fazlaysı normal değil.
İlk kemirdiğini gördüğüm zaman çocuğum sormuş,zararı olmaz demiş.Hayatımda ilk defa kuş bakıyorum,bilgim yoktu ama bunun ticaretini yapıp para kazanıyorsa bir insan bence az çok bilgisi olmalı ve bizi yönlendirebilirdi.Hatam güvenmek ve araştırmamak oldu.

İlk kemirdiğini gördüğüm zaman çocuğum sormuş,zararı olmaz demiş.Hayatımda ilk defa kuş bakıyorum,bilgim yoktu ama bunun ticaretini yapıp para kazanıyorsa bir insan bence az çok bilgisi olmalı ve bizi yönlendirebilirdi.Hatam güvenmek ve araştırmamak oldu.
Araştırmakla da iş bitmiyor. İnternet ortamında o kadar yanlış bilgi dolaşıyor ki. Veterinerlerin bile yanlış yönlendirdiğine çok şahit oldum maalesef.

Araştırmakla da iş bitmiyor. İnternet ortamında o kadar yanlış bilgi dolaşıyor ki. Veterinerlerin bile yanlış yönlendirdiğine çok şahit oldum maalesef.
Haklısınız,daha önce de yazdığım gibi çok fazla video izledim.Hepsi kafamda çorba oldu,belki bilgiler birbirleriyle çelişkili olmasaydı şimdiye kadar çoktan çözmüştüm bu sorununu Çiko bey in.
Sağlıkta ilk ilke "Zarar verme"dir.Defter tutup o videodakileri tek tek yazdım,sonra onları okuyunca yazdıklarıma ben bile hayret ettim.Bu arada sizin tavsiyelerinizi de not alıyorum.Tedavisini ne kadar verdim,hangi hastalık veya semptomda verdim diye.Sonra onları güzel bir şekilde tekrar yazacağım.

Merhaba,Çiko'nun dışkıları bugün bu şekildeydi.3aydır çoğunluk su oluyor,yeşil kısım daha az oluyordu.Bugün yine su var ama yeşilleri daha çok yapmaya başladı,birde araya beyazlar eklendi.
Sizce yavaş yavaş toparlanacak gibi mi görünüyor?O beyazlık hastalığından mı,yoksa normal dışkısının beyaz kısmı mı oluşmaya başlıyor?Sevinmeli miyim?

Merhaba,Çiko'nun dışkıları bugün bu şekildeydi.3aydır çoğunluk su oluyor,yeşil kısım daha az oluyordu.Bugün yine su var ama yeşilleri daha çok yapmaya başladı,birde araya beyazlar eklendi.
Sizce yavaş yavaş toparlanacak gibi mi görünüyor?O beyazlık hastalığından mı,yoksa normal dışkısının beyaz kısmı mı oluşmaya başlıyor?Sevinmeli miyim?
Dışkılar daha düzelmiş sayılmaz ama eskiye oranla iyi. Tedaviye cevap alıyoruz gibi 👍

Eski dışkılarında üretra oluşmuyordu sümüksü suydu yavaştan üretra oluşmaya başlamış.

Dışkılar daha düzelmiş sayılmaz ama eskiye oranla iyi. Tedaviye cevap alıyoruz gibi 👍
Evet düzelmiş sayılmıyor ama 3aydır bu beyazlık adı üretraymış hiç yoktu.Akşama kadar peçeteleri değiştirerek takip ettim.3 ünde varsa,birisinde yok beyazlık.Başka bir hastalığın habercisi olmaması için çok dua ettim.Az önce de peçetesini değiştirip üzerini örttüm,sabah nasıl bir durumla karşılaşacağımı merak ediyorum.Yem yemek haricinde aynı yerde duruyor,yorulmasın diye ben yemini ona götürüyorum yada yem yedikten sonra başka yere geçerse aynı yere götürüyorum dışkı kontrolü yapabileyim diye.
Suyunu az içtiği için ağzına damlatmama gerek var mı?

Günde en az 3 ml içecektir. Buda yeterli olur yüksek ihtimalle. Zaten tedaviye olumlu yanıt almaya başladık. Yarın değil de öbürgün daha da iyi dışkılar olacak diye umuyorum.
Elinizde çinko içerikli bir takviye var mıydı ?

Günde en az 3 ml içecektir. Buda yeterli olur yüksek ihtimalle. Zaten tedaviye olumlu yanıt almaya başladık. Yarın değil de öbürgün daha da iyi dışkılar olacak diye umuyorum.
Elinizde çinko içerikli bir takviye var mıydı ?
Ben öyle olmasını umuyorum,teşekkürler.

Dışkılar tam iyi olmasa da çok kötü de değil. Probiyotik veriniz haftada 3 kez düzenli.

Dışkılar tam iyi olmasa da çok kötü de değil. Probiyotik veriniz haftada 3 kez düzenli.
Tedavimize mukostatin(8.gün),sulphamezatin(1.gün) ve entrobac var.Günde 2 kere ilaçlı su hazırlıyorum,probiyotik ikisine de mercimek tanesi kadar ekliyorum.Yaklaşık 10gündür sürekli probiyotik kullanıyorum.Ondan önce de haftada 3gün şeklinde vermeye başlamıştım.Elimdeki probiyotik bitince,belkide bitmeden daha kalitelisini alacağım.Sanırım entrobac içeriğindeki bakteri sayısı az.

Tedavimize mukostatin(8.gün),sulphamezatin(1.gün) ve entrobac var.Günde 2 kere ilaçlı su hazırlıyorum,probiyotik ikisine de mercimek tanesi kadar ekliyorum.Yaklaşık 10gündür sürekli probiyotik kullanıyorum.Ondan önce de haftada 3gün şeklinde vermeye başlamıştım.Elimdeki probiyotik bitince,belkide bitmeden daha kalitelisini alacağım.Sanırım entrobac içeriğindeki bakteri sayısı az.
Evet daha çok bakteri suşu içeren donanımlı probiyotik alın. Kanatlı oil prozim olabilir..

Evet daha çok bakteri suşu içeren donanımlı probiyotik alın. Kanatlı oil prozim olabilir..
Kuşlarda kullanılan ilaçların,takviyelerin çok yabancısıyım.Sizlerin vesilesiyle yeni yeni birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.Hastalığı ortaya çıktığında nasıl bir yol izleyeceğimi bilemedim.İnternetten araştırırken entrobac ve o firmanın bir kaç ürününü keşfettim.Kuşların sindirim sistemi bizimkinden biraz daha farklı anlayabildiğim kadarıyla,tavuklarla aynı sanırım.Probiyotiklerin çok yüksek dozlar haricinde zarar vermediğini bildiğim için onu gönül rahatlığıyla kullanabildim ama Çiko bey'i iyileştirmem ve sağlıklı tutabilmem için daha çok bilgiye ihtiyacım olacak.

Tekrardan merhaba,
Çiko nun kursandaki şişlik,fazlasıyla azaldı,resimde size güzel bir poz verdi.
Ama dışkısı için aynı güzelliği söyleyemiyorum.Beyazlığı yok denecek kadar az ve bugün düne göre daha çok sulu çıkardı,simli görüntüye devam.
Simli dışkı sebebi karaciğerin yorulmuş olması mı?Neden olabilir?
Sedocholü sulphanın 5.günü eklememi yazmıştınız,daha erken eklesem sorun olur mu?
Yarın mukostatin 10.gün olacak,devam edecek miyiz?

Şişlik gitmiş evet bu süper gelişme. Tüyleri de eskiye oranla derli toplu kabarıklığı falan gitmiş. Dışkılara gelirsek aslında düzelme yolundaki dışkılar. Cocsidiyoz tedavisine de cevap alıyoruz kuvvetle muhtemel ben öyle gördüm. Sedocholü dediğim gibi 5. Gün verin öncelikle tedavi edelim sonra karaciğeri de toparlarız merak etmeyin. Ben gelişmeleri olumlu görüyorum 👍

Geri