Soner Coşkun
Yeni Üye
Yanı kızgınlık mı onuda tam emin değilim. Yuvaya giriyordu erkek, dişi yuva içinde bağırıyor yuvadan kovuyor. Bazende yuva girişinde gagalasiyorlardi almıyordu içeri. Bigün tam ise gidicem şansıma denk geldim. Bir girdiler birbirlerine yuva içinde Yumurtaların üzerinde zor ayırdım kafes içine atladılar orda bir daha yapıştılar birbirlerine. Ilk o zaman ayırdım. Akşam gelince tekrar koydum yanına. Yine yuvaya giriyor ama dişi kızıyordu. Arada büyük olmasada didisiyorlardi. Bende artık yavru çıkacağı gün ne olur olmaz ayırdım.Erkek kızgınlıktan yapıyordur, ayırman iyi olmuş. Benim erkek kızgın değil, dişi yavrularını kıskandığından kavga ediyorlardı. Şimdi koydum yanına, kaşıyorlar birbirlerini, dişi de tam ilgi manyağı sürekli beslemesini istiyor kendisini. Dişi tek başına bakabilir yavrulara sen ek besin vet yeterli. Anneye her gün yumurtayı maması verme, uygun dozda verilmezse sıkıntı yaratır. Haftada 1-2 kafi.
Hazır mama var. Yumurta 1-2 gün dediniz. Diğer günler ne önerirsiniz karışıma yavrulu anne için sebze olarak?