Bu çiftten ne renk yavru gelir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Air213
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İkincide dolu olur büyük ihtimal benimde hiç umudum yoktu çok şaşırdım ve mutlu oldum oğlan öğrendi okadar cabaladiktan sonra 🤭
Evet bende kum gaga taşı kalamar mineral blok hepsi var ama bundn sonra kalamar yerine bu dediğim şeyden alıcam sadece içinde bolca kalamar kalsiyum var el yapımı içeriği temiz güvenilir ayrı ayrı almicam bundan sonra
Bunun içinde herşey varmış abi ekstra başka bişi alma.bu tek başına yeterli dedi bende düzenli olarak ondan alıcam bittikçe içeriğine internetten de baktım çok zengin
Hangi yağ o
Evet en iyisini yapmışsın yavrular varken mama yeterli olur bence de herşeyin fazlası zarar sonuçta
Kuşlar buarada kalamar yerine o yeni aldığım şeyi yiyor baya sevdiler 🤭
Calcilux te arada veriyorum ben kalamar cok tuketilmediginde veriyorum ayda 1 falan ama yumurtlayinca verdim haftada 1.
yag bu ama yabanci bir sitede buldum bu urunu ben
https://www.ornibird.com/en/vitamin...rnamental-birds-breedy-oil-1516734596218.html
Fertivit var e vitamini ona baka bilirsin kizistirici olarak. Grit bende cok gidiyor.

Calcilux te arada veriyorum ben kalamar cok tuketilmediginde veriyorum ayda 1 falan ama yumurtlayinca verdim haftada 1.
yag bu ama yabanci bir sitede buldum bu urunu ben
https://www.ornibird.com/en/vitamin...rnamental-birds-breedy-oil-1516734596218.html
Fertivit var e vitamini ona baka bilirsin kizistirici olarak. Grit bende cok gidiyor.
Genelde kuşlar yumurtlama dönemi kalamari çok yiyo yemeyen görmedim bunuda değerlendiririm alma durumum olursa
Kizistirici şuan sadece Sadi takıma iyi olurdu onun erkeği kızgın baya kur yapıo dışı yatmio henüz zamanla olur inşallah olmazsa alıcam ekstra olarak
Ama nette baya baktım yeni gelen takimlarin alışma süreleri 1 ile 2 ay arası sürüyormuş henüz erken suanlik fazla yüklenmeden beklemedeyim rahatsız etmiyorum bayada yuksekteler yer olarak

Daldari ve Röhnfried Multivitamin 30 ml ve e50 10 ml sipariş verdim şimdilik iki çift için kullanicam e50 yi yeterli gelir 1 ay kullanicam sonra tekrar alırım dönüşümlü vericem haftada 1 bı Multivitamin diğer hafta e50 şeklinde sonra temiz su seklinde gidicem

3. Yumurta dun gelmesi gerekiyordu ama bugün yumurtlamis çok şükür🤲 korku sarmıştı sıkışmami oldu diye neyseki değilmiş maşallah hala çiftleşme devam ediyor kuşa bolca takviye veriyorum bakalım kaç yumurtada birakicak şuan ilk 2 yumurta dolu maşallah inşallah sağlıkli şekilde de çıkarlar 🤲 bugün mama günümüzdu mamalarini verdim akşamda temizlik yapicam kafes suluk yemlik

3. Yumurta dun gelmesi gerekiyordu ama bugün yumurtlamis çok şükür🤲 korku sarmıştı sıkışmami oldu diye neyseki değilmiş maşallah hala çiftleşme devam ediyor kuşa bolca takviye veriyorum bakalım kaç yumurtada birakicak şuan ilk 2 yumurta dolu maşallah inşallah sağlıkli şekilde de çıkarlar 🤲 bugün mama günümüzdu mamalarini verdim akşamda temizlik yapicam kafes suluk yemlik
Benim ilk yumurta 14 dunde geldi 19unda belli olur dolu olup olmadigi.Evet takviyeleri ver mamada veriyorum ben duzenli simdi ama yumurtlama durdumu sadece kalsuim ve vitamin haftada 1 mama verecem. Yavrular ciktidami mama her gun .
Kuslar ciftlesiyorlarsa iyi yumurtalar dolu olma orantisi artar. Ben kafes izgarasinin altina talas serdim guzel emiyor cok kafesi oynatmamaya calisiyorum su aralar yumurta oldugundan.

Benim ilk yumurta 14 dunde geldi 19unda belli olur dolu olup olmadigi.Evet takviyeleri ver mamada veriyorum ben duzenli simdi ama yumurtlama durdumu sadece kalsuim ve vitamin haftada 1 mama verecem. Yavrular ciktidami mama her gun .
Kuslar ciftlesiyorlarsa iyi yumurtalar dolu olma orantisi artar. Ben kafes izgarasinin altina talas serdim guzel emiyor cok kafesi oynatmamaya calisiyorum su aralar yumurta oldugundan.
Aynen iki güne belli olur 4. Gün de belli oluo ama çok zor 5. Gun net oluo
Ben haftada 2 gün mamamm veriyorum hepsine yavrular çıkınca da gün aşırı vericem
Vitaminler kargoya verildi darı falan pazartesi hepsi gelir inşallah baslicam onlarida vermeye benim elimdeki vitamin petshop vitamini pek ii degil idarelik veriyorum
Yumurta kabuğu biriktirdim onu kaynatıp sirkeyle sonra firinlicam edicem vericem kuşlara
Evet maşallah günde en az 2 kere çiftlesiyorlar
Benim cekemceli olduğu için sorun olmuo temizliği rahat sadece tül olduğu için sıkıntı indirirken biraz rahatsızlık veriyorum ama temizliğide mecbur yapmam lazım oda içinde olduğu için koku yapıyor ister istemez bugün temizlik yapicam akşam şimdi mama yiyorlar ellemiyorum mama isi bitsin öyle temizlicem

Bugün manav alışverişine çıktım kuşlara havuç kıvırcık mor lahana maydanoz nane ve kırmızı pancar aldım salı günü mama günleri o gun yapip vericem
Sarı takimada ayırma yönetimi uyguladım cumartesi yanyana getiricem aldığım abi önerdi ayır dedi 1 hafta kadar ayrı kalacaklar sonra nolcak bakalım paylaşicam ☺️

Albino dışı beyaz mavi parçalı erkeğin ilk yumurtası da bugün geldi çok şükür🤲 1 saat kadar önce yapmışlar tahminimce çünkü 10 civarı baktigimda yumurta yoktu 🥰

Bugün manav alışverişine çıktım kuşlara havuç kıvırcık mor lahana maydanoz nane ve kırmızı pancar aldım salı günü mama günleri o gun yapip vericem
Sarı takimada ayırma yönetimi uyguladım cumartesi yanyana getiricem aldığım abi önerdi ayır dedi 1 hafta kadar ayrı kalacaklar sonra nolcak bakalım paylaşicam ☺️
evet 1 hafta ayir kizistirici tarzi seyler ver nane cimlenmis bugday mama vitamin tarzi seyler sonra disiyi erkegin kafesine at erkek ustunluk kurmasi lazim.

Albino dışı beyaz mavi parçalı erkeğin ilk yumurtası da bugün geldi çok şükür🤲 1 saat kadar önce yapmışlar tahminimce çünkü 10 civarı baktigimda yumurta yoktu 🥰
Benimde bugun aksam ustu 3. yumurta geldi.1 nolu yumurtaya baktim damarlanmis. Ilk kuluckada 4 yavru cikardilar 2.cide kac cikaracaklar bakalim. Birde elle besleme siringasi aldim kuslar icin olandan hava kararinca yavrulari besliyorum 40 la 45 gunluk olana kadar devam edicem ama sadece aksamlari. Yemin icindeki aspuru tuketiyorlar ve sebzeli mama

evet 1 hafta ayir kizistirici tarzi seyler ver nane cimlenmis bugday mama vitamin tarzi seyler sonra disiyi erkegin kafesine at erkek ustunluk kurmasi lazim.
Pazartesi veya salı yan yana getiricem o süreçte erkeğe e50 ve Multi vitamin dişiye de Multivitamin vericem ekstra nane havuç pancar veriyorum haftada 2 gün mama yapıyorum
Erkek kızgın aslında ama dişiye baskınlık kuramıyor yuva için ikna edemiyor diye ayırdım inşallah ise yarar yanyana attigimda dişiyi ikna eder

Benimde bugun aksam ustu 3. yumurta geldi.1 nolu yumurtaya baktim damarlanmis. Ilk kuluckada 4 yavru cikardilar 2.cide kac cikaracaklar bakalim. Birde elle besleme siringasi aldim kuslar icin olandan hava kararinca yavrulari besliyorum 40 la 45 gunluk olana kadar devam edicem ama sadece aksamlari. Yemin icindeki aspuru tuketiyorlar ve sebzeli mama
Maşallah hepsi dolu olur ve çıkarlar inşallah 🤲 supriz ne yapacakları belli olmaz 🤭
Evet iyi yapmışsın güzel beslensinler gelişimleri güzel olsun yavruluk dönemi önemli yeterli beslenirlerse tüyleri kalıpları güzel oluyor yakında başlarlar tamamen hepsinden yemeye öğrendikçe

Pazartesi veya salı yan yana getiricem o süreçte erkeğe e50 ve Multi vitamin dişiye de Multivitamin vericem ekstra nane havuç pancar veriyorum haftada 2 gün mama yapıyorum
Erkek kızgın aslında ama dişiye baskınlık kuramıyor yuva için ikna edemiyor diye ayırdım inşallah ise yarar yanyana attigimda dişiyi ikna eder
Disininde kizismasi lazim. Kendinden kuyruk kaldirip bekliyen disi vardi bende ama erkek acemiydi. Yavru alamadim yesil erkekten.

Maşallah hepsi dolu olur ve çıkarlar inşallah 🤲 supriz ne yapacakları belli olmaz 🤭
Evet iyi yapmışsın güzel beslensinler gelişimleri güzel olsun yavruluk dönemi önemli yeterli beslenirlerse tüyleri kalıpları güzel oluyor yakında başlarlar tamamen hepsinden yemeye öğrendikçe
Insallah taubenfit e50 multivitamin falan veriyorum mamalari eksik degil bakalim kac yumurta gelicek bu sefer. Yavrular hareketlendiler bayagi ucuyorlarda. Evet simdiden grit kum kuru mama yulafa falan alistirmaya calisiyorum.Arada bakiyorum yiyorlar ama o kadar degil hala babayi cagirip yem isteme sesini cikariyorlar kucuk kafese aldim izgaradan babayi gorup yem istiyorlardi. Kucuk kafestede yorgun ve kabarik bir sekilde durmaya baslayinca ben elle besleme mamasi almistim onu vermeye basladim icine princ unu ve cimlenmis bugdag unu var onu karistirip veriyorum.

Disininde kizismasi lazim. Kendinden kuyruk kaldirip bekliyen disi vardi bende ama erkek acemiydi. Yavru alamadim yesil erkekten.
Evet dişiyi ayırdım sürekli kafesi kemirio kenara geçip erkeğe otuyo bı 15 gün ayirirsam verim alma şansım olur diye düşünüyorum nane pancar ve havuç verdim yarında vitaminler gelir onları takviye edicem
Zamanla ogrenir benimde öyleydi erkek başlarda sonra öğrendi maşallah dişiye inşallah buda öyle kizisir

Insallah taubenfit e50 multivitamin falan veriyorum mamalari eksik degil bakalim kac yumurta gelicek bu sefer. Yavrular hareketlendiler bayagi ucuyorlarda. Evet simdiden grit kum kuru mama yulafa falan alistirmaya calisiyorum.Arada bakiyorum yiyorlar ama o kadar degil hala babayi cagirip yem isteme sesini cikariyorlar kucuk kafese aldim izgaradan babayi gorup yem istiyorlardi. Kucuk kafestede yorgun ve kabarik bir sekilde durmaya baslayinca ben elle besleme mamasi almistim onu vermeye basladim icine princ unu ve cimlenmis bugdag unu var onu karistirip veriyorum.
Bende aldım yarın gelir büyük ihtimal başlarım vermeye inşallah bol yavrular alırız sağlıklı şekilde 🤲
Maşallah bebelere
Tembellik ediyorlar desene 🤭 hazır kolay gelio 🤭
Çok güzel bakıyorsun alışana kadar devam eninde sonunda alisicaklar inşallah kısa zamanda tamamen kendileri beslenir

Bugün siparişlerim geldi
Röhnfried gervit-w Multivitamin 50 ml aldım bittikçe alırım
10 ml de e50 aldım suanlik tek kuşa kullanacağım için yeterli olur bidahaki üretim sezonuna alırım tekrar
Dal darilar da geldi verdim kuşlara saldırdilar direk 🤭
Az öncede entrobac probiyotik sipariş verdim onuda iki haftada 1 vericem yarım Suluga mercimek tanesi kadar diyor 25 gram aldım baya gider bittikçe alırım
Kendime böyle bakmıyorum vallahi 🤣

@Merve000 @Air213
İkinci yumurta gelmis ama diğerinden baya iri sanırım bu doluysa iri bir yavru olucak anneye benziyecek çünkü anne iri cekoslavak baba yerli masallahy☺️

Ekli dosyalar

• IMG_20221220_025143-min.jpg
    IMG_20221220_025143-min.jpg
    396.8 KB · Görüntüleme: 8
Geri