Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Koku olayı azalmış mıydı bugün ?
Ama erkek ile ayrı çok yumurtladı bideHocam takın yuvalığı da bi rahatlasın kuş. Belkide yuvalık stresinden yapıyor bu haraketleri. Yumurtlayacaksa yumurtlasın. Hatta bırakın kuluçkaya da yatsın.
Evet koku hiç yok gibi hatta, önceden odaya girince çarpıyordu kokuKoku olayı azalmış mıydı bugün ?
Hocam kendini parçalamasından iyidir. Erkeksiz yumurtlasın amaç yavru almak değil zaten.Ama erkek ile ayrı çok yumurtladı bide
Kaşınmaya başlayınca yuvalıgıda attım çok içinde kaldı etti düşüncesiyleHocam takın yuvalığı da bi rahatlasın kuş. Belkide yuvalık stresinden yapıyor bu haraketleri. Yumurtlayacaksa yumurtlasın. Hatta bırakın kuluçkaya da yatsın.
Yarın yuva alıp takayım öyleyse onuda deneyelimHocam kendini parçalamasından iyidir. Erkeksiz yumurtlasın amaç yavru almak değil zaten.
Evet olabilir, çünkü en son yuvalıgı aldım 2 yumuarta vardı bekledim epeyi boştu hepsi ama çıkmıyordu yuvadan, aldım yuvayıda cıkardım gercekten cok yıpranmıştı, yarın tekrar alıp takayım biYıpranmasını engelleyelim derken kendini parçalamasına neden oluyorsunuz belkide.
Erkek kuş sorunlu aslında evcil ve konuşan bir kuştu yavrusu olsun diye eş aldık, ama olmadı, dişi ile çiftlesmiyor üzerine cıkıp iniyor tel tünek deniyor sürtünüyor ama disi ile bir türlü olmadı, dişi yuva yokken bile kafes altına iniyordu o şeiilde anladık yuva taktık ama yuvayı cıkardıkca erkek kuşu dövüyordu mecbur takıyordum. En son artık olmayack diyip aldım bu sekilde hastaligı basladı. Yumurta kabugu kalamar veriyorumKuş stresten yapıyor olabilir fakat 20 yumurta nedir... Kronikleşmiş. Kalsiyum veriyor musunuz kuşa?
Hazır yem alıyorum gold wıngsHangi tohumlar var yeminde ?
Triflucan devammı pekiBoyunluk takılı kalsın. Günde 2 kez batikona devam. İlaçlara da devam edin. Bactrim 5 gün demiştim yaa süreyi uzatmalıyız 10 güne tamamlayın. Yuvalık da asın derim ben.
Yeme %20 oranında kenevir, %20 yulaf , %10 da keten tohumu ekleyin. Yumurta boş olsa da kendiliğinden kalkmadığı sürece altından almayın. Su]na her gün probiyotik de katın. İyileşmeye başladığında gagasını törpüleyin. Yuvaya ilgisi başladığında boyunluğu çıkarıp gözlemleyin. Ara ara çinko verin multi vitamin ve multi mineral desteği de verin. İyileşmeye başladıktan sonra.Erkek kuş sorunlu aslında evcil ve konuşan bir kuştu yavrusu olsun diye eş aldık, ama olmadı, dişi ile çiftlesmiyor üzerine cıkıp iniyor tel tünek deniyor sürtünüyor ama disi ile bir türlü olmadı, dişi yuva yokken bile kafes altına iniyordu o şeiilde anladık yuva taktık ama yuvayı cıkardıkca erkek kuşu dövüyordu mecbur takıyordum. En son artık olmayack diyip aldım bu sekilde hastaligı basladı. Yumurta kabugu kalamar veriyorum
En son aldıgımda 1 tane yumurtayıda kırmıştı, kafesin dibinde sadece yarım kabugu vardı, pekala yarın dediklerinizi alıp ekleyecegim inşallah sabaha kadar birşey olmaz tellerden inmiyorYeme %20 oranında kenevir ekleyin %10 da keten tohumu. Yumurta boş olsa da kendiliğinden kalkmadığı sürece altından almayın. Su]na her gün probiyotik de katın. İyileşmeye başladığında gagasını törpüleyin. Yuvaya ilgisi başladığında boyunluğu çıkarıp gözlemleyin. Ara ara çinko verin multi vitamin ve multi mineral desteği de verin.
Loş ışıkta olsun sabaha kadar. Boyunluk stres yapar maalesef. Yukarı tükürsen bıyık aşağı sakal misali... Umarım birşey olmaz yarına kadar.En son aldıgımda 1 tane yumurtayıda kırmıştı, kafesin dibinde sadece yarım kabugu vardı, pekala yarın dediklerinizi alıp ekleyecegim inşallah sabaha kadar birşey olmaz tellerden inmiyor
UmarımLoş ışıkta olsun sabaha kadar. Boyunluk stres yapar maalesef. Yukarı tükürsen bıyık aşağı sakal misali... Umarım birşey olmaz yarına kadar.