Bugün 4. gün yarın yine atcam dışkısını birsey sorcam dışkısı eskiye göre daha ince sanki bu normal mi ilaçtan dolayı mı böyle?
hayır artık öyle boynunu yukarı aşağı kaldırmıyor köpük çıkarmıyor enerjisi iyi uyuyor şimdiEvet ilaçtan dolayı. Kuşun enerjisi nasıl? Kusma yada kusma hareketi varmı?
hayır artık öyle boynunu yukarı aşağı kaldırmıyor köpük çıkarmıyor enerjisi iyi uyuyor şimdi
tamam arkasında yazılan yazıyı mı atayımTamam dışkıları tam düzelmemiş. 2 gün daha kullan triflucanı. Daha sonra tekrar dışkı resimleri at. Birde elindeki avidiarın içeriğinin resmini atarmısın bir bakıyım.
tamam arkasında yazılan yazıyı mı atayım
Uyuyor dedim az önce baktım sanki yine o eskisi gibi bogazını öyle yapıyor videosunu atcam bakar mısın?iyiydi 4 günden beri simdi öyle oldu yine sankiEvet resmini çek at etken maddesine bakıcam.
Uyuyor dedim az önce baktım sanki yine o eskisi gibi bogazını öyle yapıyor videosunu atcam bakar mısın?iyiydi 4 günden beri simdi öyle oldu yine sanki
Tam videoyu yüklerken şarjım bitti ya dosyalarımdan yüklenmiyor köpük çıktı yine şimdi düzeldi ama yorgun düştü şimdi avidiareyi atcamtamam at bi bakıyım. birde avidiarın resminide at.
Tam videoyu yüklerken şarjım bitti ya dosyalarımdan yüklenmiyor köpük çıktı yine şimdi düzeldi ama yorgun düştü şimdi avidiareyi atcam
Kuş bu 6 aydan beri böyle ilk bogazını aşağı yukarı kaldırıyodu bu 2 3 haftadan beri böyle köpük cikmaya başladı başta bogazında birsey takıldıgı sanmıstım köpük çıkınca hastalıgının oldugunu farkettim bu hastalıgı oldugundan beri marul vermiyorum artık ona eskiden marul salata roka yumurta muz veriyordum yem fotografını atcam sanaTamam tedaviye devam et. Birde ne marka yem kullanıyorsun? Yem dışında kuşa hangi yiyecekleri veriyorsun?
Peki multivitamin takviyesini nasıl yapacazSebze meyveleri verebilirsin ama 5 dakika elma sirkeli suda beklettikten sonra tekrar suyla yıkayıp ver mikrobu kırılsın. Yumurtanında taze olduğundan emin ol. Bayat yem, iyi dezenfekte edilmemiş sebze meyveler, bayat yumurta vs. hem mantara hemde koksidiyoza sebep olur.
Şuan için triflucan kullanımına aynı şekilde devam et. Triflucan kullanımı bittikten sonra 2 gün multivitamin takviyesi yapıcaz. Daha sonra koksidiyoz içinde tedavi uyguluyacağız.
Koksidiyoz için şu ilacı temin et;
Bu ilaç reçetelidir ama eczanelerin %50'si reçetesizde veriyor. Bir kaç eczaneye sor alamazsan aile hekiminden rica et yazdırmaya çalış. O da olmadı herhangi bir veterinerden SULPHAMEZATHİNE al.
- PIYELOSEPTYL 50 mg 30 kapsül (Nitrofurantoin)
O kullandığın yemide mutlaka değiştir. Garden mix al.
İlaç tedavisi bittikten sonraPeki multivitamin takviyesini nasıl yapacaz
İlaç tedavisi bittikten sonra