1 yıla yakın böyle ölen kuşumlada çiftleşmişti öldügünden beri böyle ne yapmam lazımNormal değil. Kaç gündür böyle? Kuşta halsizlik var mı?
Okuyun
Kuşlarda Yumurta SıkışmasıKuşlarda yumurta sıkışması sık görülen ve acil müdahale gerektiren bir durumdur. Kuşunuz çiftleştikten sonra, ortalama bir yumurtlama süresi olur. Bu süreçte kuşunuzu gözlemleyerek yumurta kontrolü yapmanız önemlidir. Örneğin muhabbet kuşlarında yumurtanın gelme süreci 1 ila 2 hafta arasındadır fakat 10 günü geçen her gün sıkışma ihtimali de artar.
![]()
Not: "Benim kuşumun eşi yok, bu yüzden yumurtlamaz ve yumurta sıkışması da...
- BeautiBird
- acil yumurta sıkışması kuşlarda yumurta sıkışması kuşlarda yumurta sıkışmasına evde çözüm kuşum yumurtlayamıyor yumurta sıkışması
- Cevaplar: 4
- Forum: Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
1 yıla yakın böyle ölen kuşumlada çiftleşmişti öldügünden beri böyle ne yapmam lazım
Halsizlik yok ama zor uçuyo bazen düşüyor kuyruk indirip kaldırıyor kuyruk orada biraz şişNormal değil. Kaç gündür böyle? Kuşta halsizlik var mı?
Okuyun
Kuşlarda Yumurta SıkışmasıKuşlarda yumurta sıkışması sık görülen ve acil müdahale gerektiren bir durumdur. Kuşunuz çiftleştikten sonra, ortalama bir yumurtlama süresi olur. Bu süreçte kuşunuzu gözlemleyerek yumurta kontrolü yapmanız önemlidir. Örneğin muhabbet kuşlarında yumurtanın gelme süreci 1 ila 2 hafta arasındadır fakat 10 günü geçen her gün sıkışma ihtimali de artar.
![]()
Not: "Benim kuşumun eşi yok, bu yüzden yumurtlamaz ve yumurta sıkışması da...
- BeautiBird
- acil yumurta sıkışması kuşlarda yumurta sıkışması kuşlarda yumurta sıkışmasına evde çözüm kuşum yumurtlayamıyor yumurta sıkışması
- Cevaplar: 4
- Forum: Muhabbet Kuşu Bakımı ve Beslenmesi
Sarı bişey yokta siyahsi sanki nokta gibi birşey var beyazda tüy varO zaman yumurta değil,tümör veya kist olabilir. Sıvı ise kist,sert doku ise tümördür. Lipom tümörü olabilir yani yağ bezesi. O kısmın fotoğrafını yakından çekebilirseniz çekin. Derisine bakın tüyleri üfleyip,sarımsı renkte mi?
Foto görelim ayrıca popo deliğinin fotoğrafını da paylaşın. Kuşun videosunu daSarı bişey yokta siyahsi sanki nokta gibi birşey var beyazda tüy var
Tabi olur hocam elime alabilirsem atım hocam dışarı pek çıkmıyorFoto görelim ayrıca popo deliğinin fotoğrafını da paylaşın. Kuşun videosunu da
Sürekli kafesde yatıyorFoto görelim ayrıca popo deliğinin fotoğrafını da paylaşın. Kuşun videosunu da
Dışkısı büyük hocamDışkılamada sorun var mı? Son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın 6-7 tane dışkı yapsın en az.
Taş gibi dışkı yapıyor desem yeri yani hocamDışkılamada sorun var mı? Son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın 6-7 tane dışkı yapsın en az.
Normal değil. Sıkışma şüphesi var. Selçuk hocayı da etiketliyorum,o da konunuza bir baksın. Bu arada kuşun popo deliğinin içine 1 damla zeytinyağı damlatın ve 5 dakika masaj yapın.Taş gibi dışkı yapıyor desem yeri yani hocam
Çok tşkr ederim hocam yapımNormal değil. Sıkışma şüphesi var. Selçuk hocayı da etiketliyorum,o da konunuza bir baksın. Bu arada kuşun popo deliğinin içine 1 damla zeytinyağı damlatın ve 5 dakika masaj yapın.
@Selçuk YÜKSEL
Tabi olur hocam çok tşkler sağolun bugün atarımBen şimdi çıkıyorum,siz görüntüleri paylaşın ve zeytinyağı sonrası gelişme olursa buraya bilgi verin
Eğer yumurta görürseniz yukarıdaki yazımda detaylıca yazdım yapılması gerekeni,onu yaparsınız.
Hocam dediğinizi yaptım biraz hareket ettiği için zor yagladım masaj yaparak parmak gezdirip. Veterinere sordum WhatsApp dan yumurta var diyor oda birde hocam kuşumda sivilce degilde onun gibi küçük bişey var one acaba kuşda her hangi bi sarılıkda yok hocam kücük Beyaz tüy yapısık gibidiBen şimdi çıkıyorum,siz görüntüleri paylaşın ve zeytinyağı sonrası gelişme olursa buraya bilgi verin
Eğer yumurta görürseniz yukarıdaki yazımda detaylıca yazdım yapılması gerekeni,onu yaparsınız.
Odayı sıcak tutun 30 derece civarı olsun sonra kuşun poposuna 1 damla zeytin yağı damlatın. Karnına da yağ sürüp yavaş yavaş masaj yapar gibi yumurtayı çıkış yönüne doğru ittirin. Sert yapmayın hafif bir ittirirseniz kuş da size yardımcı olur zaten.Hocam dediğinizi yaptım biraz hareket ettiği için zor yagladım masaj yaparak parmak gezdirip. Veterinere sordum WhatsApp dan yumurta var diyor oda birde hocam kuşumda sivilce degilde onun gibi küçük bişey var one acaba kuşda her hangi bi sarılıkda yok hocam kücük Beyaz tüy yapısık gibidi
Abi yag sürdüm masaj yapıpda nerden ittiriyoruz acabaOdayı sıcak tutun 30 derece civarı olsun sonra kuşun poposuna 1 damla zeytin yağı damlatın. Karnına da yağ sürüp yavaş yavaş masaj yapar gibi yumurtayı çıkış yönüne doğru ittirin. Sert yapmayın hafif bir ittirirseniz kuş da size yardımcı olur zaten.