Sultan Papağanı Yavrusunun Yumurtadan Çıkması

HarryPotter

Yeni Üye
Selamlar, forum forum bakındım ama net bir bilginin olmaması ve çelişen bilgilerin çok fazla olmasından dolayı sormak istedim. Yumurtadan yavru sesi geldikten ne kadar süre sonra çıkması gerekiyor?
Kendisi çıkamazsa ne kadar süre sonra müdahale edilmesi gerekiyor?
Çıkan yavrunun anaçlar tarafından en geç ne kadar süre içinde beslenmesi gerekiyor?
Şimdiden cevaplar için teşekkür ediyorum.

Ses gelmeye başladıktan en geç 3 gün içinde çıkması gerekir. 3. Gün hala çıkmamışsa müdahele edebilirsiniz.
Bazen ilk gün beslemeyebiliyorlar. 2. Gün beslemeye başlıyorlar. Sabah erken saatlerde çıkmışsa akşam saatlerine kadar beslemiş olması gerekir. Öğleden sonra çıkmışsa en geç ertesi gün beslemiş olmalıdır. Çok telaş yapıp müdahale etmenizi tavsiye etmem. Sabrınızı zorlayın müdahale için 👍

Bugün sabah ses gelen yumurtadan yavru şimdi çıktı hocam bilgi vermek istedim.
Yaklaşık 20 dakika sonra da beslemeye başladı

Teşekkür ederim hocam 😅 müdahaleyi 24 saati doldurunca düşünüyordum aslında. Bir de bilgilendirici bir şeyler olsun diye sormak istedim. Teşekkür ediyorum cevabınız için

5 hocam 1 tanesi çıktı daha. Dişi kuş 10 yaşında, erkek kuş tahmini 2 yaşında. İlk kuluçka tecrübemiz (ben ve kuşlarım) 😅

Gözünüz aydın o zaman 👍 umarım hepsi çıkar ve sağlıkla büyürler

Hocam bir de yuvadan sürekli besleme sesleri geliyor ama kursak boş kontrol ettiğimde, 0.5cc ben besledim geri koydum dişi yine beslemeye çalışıyor ancak dolduramıyor. Beslemeyi öğrenene kadar günde kaç kere benim destekte bulunmam lazım?

Hocam bir de yuvadan sürekli besleme sesleri geliyor ama kursak boş kontrol ettiğimde, 0.5cc ben besledim geri koydum dişi yine beslemeye çalışıyor ancak dolduramıyor. Beslemeyi öğrenene kadar günde kaç kere benim destekte bulunmam lazım?
Hocam siz müdahale etmeyin besliyordur. Öğrenmesine gerek yok içgüdüsel olarak bilirler zaten.

Çok telaş yapıp müdahale etmenizi tavsiye etmem. Sabrınızı zorlayın müdahale için 👍
Size söylediğim halde müdahale ettiniz 😂 bu gibi durumlarda sabırlı olmak gerek. İlk kursak sütü çok önemli yavrular için anne bir takım enzimler ve probiyotikler aktarır yavruya. Mama onun yerini tutamaz enzim ve probiyotik katılsa bile.

Hocam sadece hava vardı yaklaşık 5 saattir besleme sesleri geliyor ancak besin yoktu kursakta. O yüzden vermiştim

Geri