Solunum güçlüğü

fatmahmet

Yeni Üye
Öncelikle kuşum bir kaç aydır uçarken nefes nefese kalmaya başladı sonra bi kere uçarken nefesi yetmedi yere kondu ve ilerleyen zamanlarda da ağzını açıp kapatarak tık tık nefes almaya başladı ve ben astım olduğunu düşünüp levadox kullandım 5 gün 1 er 2 şer damla şeklinde suyuna karıştırdım ve 5 gün sonunda bıraktım bir kaç hafta sonra kustu bir kez yapışkan şeklinde yemlerde salyalar vardı sonra kursak mantarı olduğunu düşünüp mikostatin başladım onu kullandım arkasındanda 3 gün probiyotik verdim kusması şuan yok ama hiç bir şekilde solunum problemi iyileşmedi.
Veterinere gittim sordum hiprodoksi s kullanmak için ama hiç bir yerde ilacı bulamadım ve yerine vmd doxy verdi muadiliymiş şuan 3 gündür onu kullanıyorum ama kurumda düzelme yok aksine sıkışmaya başladı bırakmalımıyım ilçede yaşıyorum ve asla buradaki veterinelerler kanatlı uzmanı değil ve yeterli ekipmana sahip değiller mecbur kaldım.
Ve birde eklemek istiyorum çok sık hapşurmaya başladı ek olarak 7 8 gün kadar okaliptus yağıyla buğulandırma yaptım odasına astımsa iyi geleceği yazıyordu araştırdım çok ama bir tedavi bulamadım artık uçmaya isteksiz eskiden ötüyordu artık ötmüyor da.

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Ağzının içinde kusmuğunda kötü koku var mı,dışkısı nasıl,koku var mı? Kusmuğu salyalı mıydı? Ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı kontrol edin. İştah durumu nedir? Kuş dişi mi poposunu kontrol edin yumurta var mı bakın.
Kuş kaç gram ?

Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz. Buraya linki atın.

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın. Ağzının içinde kusmuğunda kötü koku var mı,dışkısı nasıl,koku var mı? Kusmuğu salyalı mıydı? Ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı kontrol edin. İştah durumu nedir? Kuş dişi mi poposunu kontrol edin yumurta var mı bakın.
Kuş kaç gram ?

Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz. Buraya linki atın.
Teşekkürler kuşum dişi yumurtası yok, ağırlığının tam bilemiyorum ama zayıfladı gibi kusması bir kere oldu ve salyalı şekilde kustu mikostatin kullanınca kusmayı bıraktı artık kurmuyor iştahı eskiye göre az suda çok içmiyor. Çok daralmaya başladı solunum olarak ağzında peynirleşme yok dışkısını atacağım kafesinin bugün temizledim. Solunum videosunu çektim yüklemeyi bilmiyorum hemen öğrenip atacağım. Kusması doksiklin ilaçlı kaynaklı olabileceğini öğrendim

Kuş kaç gram ?

Mikostatini kaç gün ve ne kadar kullandınız dozajı?
Sabah 1 ,akşam 1 damla kuşun ağzına damlatın. Ya da suyundan içiyorsa 50 ml içme suyuna 6 damla katın.
10 gün devam edin.

Yanına yaklaştığımda heycanlandığında veya hareket ettiğinde bu sesi çıkarıyor yem yemeye inerken su içmeye inerken geceleride tık tık diye gaga açma kapama sesi yapıyor sürekli artık rahatlasın uyusun istiyorum herşeyi denedim ve korkuyorum bünyesi artık ilaç kaldıramayacak diye

Mikostatini kaç gün ve ne kadar kullandınız dozajı?
Sabah 1 ,akşam 1 damla kuşun ağzına damlatın. Ya da suyundan içiyorsa 50 ml içme suyuna 6 damla katın.
10 gün devam edin.
Mikostatini 5 gün kullandım içme suyuna 2 damla olacak şekilde arkasından 2 günde probiyotik verdim sonra iyileşmesine bir kaç hafta sonra hipradoksi dendi araştırdım bulamadım veterinelerde muadilini verdiler şuan üçüncü gün 5 damla olarak onu kullanıyorum

1- Kuş bu hale gelene kadar nerdeydiniz ?
2- Kendi kafanızdan neden mikostatin başladınız
3- neden dozu 2 damla ve 5 gün olarak ayarladınız ?
4- mikostatinden sonra bir gelişme oldu mu

Kuş bu hale gelene kadar diye bir şey olmadı çünkü kuşa sürekli ilgiliyim kaç tane veterinere gittim bakmayız kalp krizi geçiririm dediler ve sürekli sordum mikostatinden sonra bi değişim olmadı çok fazla verirsem zararlı olur diye 2 dualardan fazla koymakta tedirgin oldum şuan kuş sakin ama heycanlandığında veya yem yemeye su içmeye inip hareket ettiğinde o sesler çıkıyor ilçede yaşıyorum kimse bakmıyor whatsaptan veterinerlere yazdım geri dönüş alamadım uğraşıyorum sürekli elimden geleni yapıyorum ama burda kanatlı uzmanı yok bugün yine gittim ve elimize alamayız kalp krizi geçirir kul tedavi etmiyoruz dediler bende sürekli forumlarda araştırıyorum kuş yetiştiricilerinin videolarını izledim elimden başka birley gelmiyor şuan çalışmıyorum kuşumu da bu haldeyken merkeze nasıl götürebilirim

https://streamable.com/b6t8bc
Şuan bu şekilde sakin ama yanına yaklaşınca veya yem ve su tüketmeye inerken hareket halindeyken nefes nefese kalıyor probiyotiklerini herşeylerini aşdım 2 aydır uğraşıyorum 4 veterinere gittim sordum danışayım bkamayacaklarını söylediler bulunduğum yerde sadece kedi köpek ve büyük başa bakıyorlar

Şuan bu şekilde sakin ama yanına yaklaşınca veya yem ve su tüketmeye inerken hareket halindeyken nefes nefese kalıyor probiyotiklerini herşeylerini aşdım 2 aydır uğraşıyorum 4 veterinere gittim sordum danışayım bkamayacaklarını söylediler bulunduğum yerde sadece kedi köpek ve büyük

https://streamable.com/b6t8bc
Şuan bu şekilde sakin ama yanına yaklaşınca veya yem ve su tüketmeye inerken hareket halindeyken nefes nefese kalıyor probiyotiklerini herşeylerini aşdım 2 aydır uğraşıyorum 4 veterinere gittim sordum danışayım bkamayacaklarını söylediler bulunduğum yerde sadece kedi köpek ve büyük başa bakıyorlar
4 veterinere gittiğiniz sırada burdan da yazsaydınız keşke. Neden veterinere gitmediniz diye sorgulamıyorum. Neden geç yazdınız diyorum. İlk yapılması gereken iyot takviyesi
Eczaneden iyot damlası alın hızlı olun ama vakit önemli hastalık ilerlemiş. Yarım suluğa 1 damla çıkmadan önce suluğu alın susamalılar.

Kuşun bulunduğu oda soğuk mu ? Aşırı nemli mi veya aşırı kuru mu ortam?
Sigara içiliyor mu? Havalandırmaya dikkat ediyor musunuz? Tütsü oda parfümü kullanıyor musunuz

Kuşlar eğitimsiz mi? Ne zamandır bu ses çıkıyor yeni mi başladı yoksa kuşu aldığınızda da böyle miydi? Uyurken ve sabit dururken de sessiz çıkarıyor mu? Kuşların odasında gürültü oluyor mu,kuşları yakalama hareketi yapılıyor korkutacak hareketlerde bulunuluyor mu?

Geri