muhabbet kuşumda tüy sorunu var

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan barba_81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

barba_81

Yeni Üye
kanatlarıda çıkmadı nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba
Kuşunuzun görselini paylaşın. Hızlı resim com veya streamable.com sitesini kullanabilirsiniz buraya link atın.
Kuşun beslenme programını da detaylıca yazın,takviye falan veriyorsanız adlarını ve dozajlarını,haftada kaç kere verdiğinizi falan yazın. Ve kuşun son yaptığı dışkılarının fotoğrafını da paylaşın.

Bu siteyi kullanarak foto yükleyebilirsiniz, altta link verecek onu kopyalayıp buraya yapıştırın. Bu siteleri kullanmayı bilmiyorsanız youtubeye video yükleyin o linki bize atın.

Vitamin,probiyotik falan vermiyor musunuz? Hiç vermediniz mi?
Sitck nedir ?
Kuşun dışkılarını da görelim.
Kuş bakımsız görünüyor.

Foto net değil,su gibi mi dışkılıyor ? Evetse ne zamandır öyle yapıyor? Öğürme kusma hapşırma kuyruk sekmesi falan var mı?
Kuşta tüy sorunu hastalığın yan sebebi olabilir. Yeşil dışkı yaparsa paylaşın onu da. Net olsun fotolar. Ayrıca kuşun videosunu da paylaşınız yandan kanat ve kuyruğu görünecek şekilde. Video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.

hiç bir şey vermiyorum stcik dediğimde ballı yem dışkısı son resimde var sıvı şeklinde yapıyor dışkıyıda atıyorum şimdi

Yazılarınızı düzenlerseniz ekleme yaparsanız bana bildirim gelmiyor bilginiz olsun,mesaja eklediğiniz gözden kaçabilir yani.

Dışkıya baktım,normal değil. Son zamanlarda yeşillik falan verdiniz mi? Kuş ne kadar su içiyor sık tüketiyor mu? Dışkıda koku var mı?
Yumurtayı ne sıklıkla ne kadar veriyorsunuz?
Ballı kraker vermeyin asla.

Kafes tabanına peçete koyarak dışkıyı paylaşın daha anlaşılır olacaktır.

öğürmesi kusması yok
Foto net değil,su gibi mi dışkılıyor ? Evetse ne zamandır öyle yapıyor? Öğürme kusma hapşırma kuyruk sekmesi falan var mı?
Kuşta tüy sorunu hastalığın yan sebebi olabilir. Yeşil dışkı yaparsa paylaşın onu da. Net olsun fotolar. Ayrıca kuşun videosunu da paylaşınız yandan kanat ve kuyruğu görünecek şekilde. Video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.
öğürme kusma yok hapşırıkta yok videosu da bu

Yazılarınızı düzenlerseniz ekleme yaparsanız bana bildirim gelmiyor bilginiz olsun,mesaja eklediğiniz gözden kaçabilir yani.

Dışkıya baktım,normal değil. Son zamanlarda yeşillik falan verdiniz mi? Kuş ne kadar su içiyor sık tüketiyor mu? Dışkıda koku var mı?
Yumurtayı ne sıklıkla ne kadar veriyorsunuz?
Ballı kraker vermeyin asla.
su içmede sıkıntı yok yumurtayı 2 günde bir veriyorum yeşilliği reddediyor savuruyor dışklıda sorun yok

Kuşa her ihtimale karşı parazit damlası damlatın. Ayrıca 10 gün yarım suluğa 6 damla triflucan katarak verin. Diyeti %15 keten tohumu %15 kenevir %20 yulaf %40 aspurdan oluşsun. Enzim içerikli probiyotik kullanın haftada 3-4 kez haftada 1 multi vitamin haftafa 2 kez de depovit aminovit kullanın. 1-2 ay bu şekilde baktıktan sonra yazın kuşu tüye sokalım.yeni tüylerin düzgün gelmesi muhtemeldir. Onda stres yaratacak birşey varsa o durumu düzeltin.

Kanatlıoil sitesinden vitabol ve prozim plus alabilirsiniz. Diğerlerini de karadeniz pette bulursunuz

Selçuk bey, benim sultan 2-3 ay önce kuyruk vs tamamen tüyü döktü sonradan çıktı. Şimdi yine tüy dökmeye girmiş gibi kafesin dibi bembeyaz ama kuyrukta herhangi bir dökülme yok. Hava birden ısındı birden soğudu ondan mı oldu acaba?

Son düzenleme:
Selçuk bey, benim sultan 2-3 ay önce kuyruk vs tamamen tüyü döktü sonradan çıktı. Şimdi yine tüy dökmeye girmiş gibi kafesin dibi bembeyaz ama kuyrukta herhangi bir dökülme yok. Hava birden ısındı birden soğudu ondan mı oldu acaba?
Ondandır büyük ihtimalle

Geri