Muhabbet kuşuma dolaba çarptı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eneshn13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eneshn13

Yeni Üye
Merhaba, ben Enes. 2-3 hafta önce 2 aylık bir muhabbet kuşu sahiplendim. Bana yavaş yavaş alışmaya başlamıştı ve bugün omzumda dururken babam bir şey için yanıma geldi. Kuş, doğal olarak uçup perdeye gitmek istedi ama sanırım dönemedi ve sert bir şekilde dolaba çarptı. Ardından toparlanıp perdeye yöneldi fakat bu sefer de cama çarptı, ancak bu çarpma oldukça hafifti. O an, bir yaralanma olup olmadığını kontrol etmek için mecburen avuçladım ve sakinleşmesi için göğsüme koyup ellerimle başını hafifçe kapattım. Kısa sürede sakinleşti ve tekrar perdeye kondu.

Herhangi bir garip hareketi olmadığını gördüm ve tekrar omzuma aldım. Uzun bir süre boyunca omzumda durdu, hatta sonrasında elime gelip oyun bile oynadı. Çarpışmadan sonra bana karşı güveni inanılmaz derecede arttı, artık hiç kaçmıyor ve sürekli benimle kalmak istiyor. Bana eskisinden daha fazla alıştığını hissediyorum. Davranışlarında hiçbir değişiklik yok gibi görünüyor ama yine de endişeleniyorum. Sizce ciddi bir sorun olmuş olabilir mi? Dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Anlattıklarınıza göre bir sorun yok gibi duruyor. Endişelenmeyin.

Size güven kazanmış 👍 sağlıklı da görünüyor maşallah..
Çok sevindim hocam buna. Size kuşumu ne kadar sevdiğimi anlatamam normalde hayvanlara karşı bir sempatim vardır fakat Viyo yani şu an ki kuşuma çok bağlandım günde 4-5 saat onunla ilgileniyorum sohbet ediyorum omzuma koyuyorum beraber şarkı falan dinliyoruz . Daha yeni herhangi bir yarası var mı kontrol etme amaçlı avuçladım 1-2 dk boyunca avcumda kaldı sonrasında avuçtan bıraktığımda Korkup kaçmak yerine omzuma tekrardan geldi o kadar sevindim ki anlatamam

Çok sevindim hocam buna. Size kuşumu ne kadar sevdiğimi anlatamam normalde hayvanlara karşı bir sempatim vardır fakat Viyo yani şu an ki kuşuma çok bağlandım günde 4-5 saat onunla ilgileniyorum sohbet ediyorum omzuma koyuyorum beraber şarkı falan dinliyoruz . Daha yeni herhangi bir yarası var mı kontrol etme amaçlı avuçladım 1-2 dk boyunca avcumda kaldı sonrasında avuçtan bıraktığımda Korkup kaçmak yerine omzuma tekrardan geldi o kadar sevindim ki anlatamam
Aranızda güven bağı oluşmuş çok güzel 👍

Geri