Muhabbet kuşum için

Kaan Mert

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum 2 yaşında. Son 1 aydır ilgilenemediğim için sessizleşti sabah akşam uyuyor , yemek yemek için kalkıyor ve kafesin altına gittiğini gördüm. Biraz konuşunca haraketlendi ama içim rahat etmediği için 14 şubata randevu aldım. 14 Şubat sabahı hatta kuşumun baya neşeli olduğunu düşünüp randevuyu iptal etmeyi düşüdüm. Her neyse götürdüm kaka testi ve röntgen çekimi yaptılar. Kuşumu nerden aldığımı sordular bende mısır çarşısı dedim. Ordaki kuşların genelde hastalık olduğu söylendi. Kuşumu tarttılar ağırlığı 18-20 gram geldi. Nerdeyse ağırlığının 1/3 ünü kaybettiğini söylediler. Sonra kuşumun ömrünün az olduğunu ve tedavi işe yaramaz ise 10 gün içinde öleceği söylendi. Orda ağlamaya başladım. Kuşumun taşıdığı hastalığın ya başka kuşlardan ya da genetik olarak alındığını ama hala yaşadığına göre büyük ihtimal kendi ailesinden geçtiğini söylediler. Benim yerime babam bu konu hakkında konuştu ilaçların nasıl verileceğini falan öğrendi. Şimdilik denilen ilaçları veriyorum. Kuşumda adında mantar geçen bir hastalık olduğunu kesin bir isim veremeyeceğim zaten o an çok kötü oldum odaklanamadım kemoterapi tarzı bir ilaç verdi. İlaçların fotoğraflarını atıyorum. Size atarken birden kuşumun adı doğru olduğu halde tarihi görünce duraksadım. Bizde sonra gelen bir kuş kahverengi bir şey kusuyordu ve 8 yaşında olduğunu duydum. Benim kuşumun röntgenin üstüne 8 yaşında yazıyor bu sonuçların karışmış olma ihtimali var mı ? Yarın sabah bu konu hakkında bir arama yapacağım. Şimdilik biraz içimi dökmek istedim. Sizden bir ricam var kuşumun durumu dönülmez olsa bile lütfen boşuna uğraşmayın tarzında bir yorum yapmayın kaldırabilceğimi sanmıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. YouTube linkine girip sonuçları ve kullandığı ilaçları görebilirsiniz.

Hocam o görünteleri resim şeklinde hızlıresim.com dan yükleyip atın. Bu şekilde inceleyemiyorum.

Merhabalar Kaan bey.
Öncelikle geçmiş olsun. Kuşunuz 18-20 gram çıkmış ise bu kötü. Kurumaya girmiş demektir yani aşırı kilo kaybı. Normalde ideal kilo bu değildir,30 gramın altına inmemeleri gerekir. Kuşunuzda öğürme, kusma,ağız içinde kötü koku,ishal,ağız ve boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar varsa kuşunuzda kursak mantarı var demektir. Vakit kaybetmeden eczaneden mikostatin veyahut triflucan alın,kuşun ağzına 1 damla damlatın içtiğinden emin olun. 50 ml suya da 6 damla katın içsin gün içinde birkaç kez.
10 gün veriniz. Her gün ağzına 1 damla damlatın. Eğer sudan içmez ise sabah 1,akşam 1 damla damlatın sadece.
Kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız yapınız mama alıp.. Bilmiyor iseniz bilen birilerinden destek alın besleme yaptırın..
Mama bulamaz iseniz şu tarifi yapın.

Attığınız teşhiste dışkıda megabakteri olduğu yazıyor.

Hızlıresim.com sitesine yükleyin tek tek fotoları. Buraya linki atın sonra.
Ayrıca kuşunuzun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının görüntüsünü de görelim,videoya çekip buraya atabilirsiniz.
Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Bu arada forumda sık sık aktif olun konunuzu takip edin cevap verin hemen. Çünkü durum kritik.

Veterinerin verdiği ilaçlar varsa buraya yazın isimlerini

Kuşun önüne dal darı,haşlanmış yumurta,ekmek,haşlanmış patates ne seviyorsa koyun. Yemek yesin

Veterinerin verdiği ilaçlar varsa buraya yazın isimlerini
Video var ama yinede atayım
METACLOR: (SABAH 08.30-AKSAM 20.30) SABAH AKSAM DIGER ILAÇLARDAN YARIM SAAT ÖNCE
0.10ML 14 GÜN KULLANILACAK.
AMPHO: (SABAH 09:00-AKSAM 21:00) SABAH AKSAM 0.10ML 14 GÜN KULLANILACAK. 14 GÜN SONRA ILAÇ KESINTISI OLMADAN DISKI KONTROLÜ IÇIN RANDEVU OLUSTURULACAK.
METRONIDAZOL: (SABAH 09:00-AKSAM 21:00) SABAH AKSAM 0.10ML 14 GŨN KULLANILACAK.
AMINOASIT: GÜNDE BIR DEFA 0.10ML SISE BITENE KADAR DEVAM EDILECEK.

Hızlıresim.com sitesine yükleyin tek tek fotoları. Buraya linki atın sonra.
Ayrıca kuşunuzun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının görüntüsünü de görelim,videoya çekip buraya atabilirsiniz.
Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Evet megabacter hastalığında doğru tedavi önermiş. Hangi veterinere gitmiştiniz ? Önümüzdeki 2-3 günü atlatırsa kurtulma ihtimali yükselir.

Linkleri atarken altalta sıralayıp aralarına mesafe koyarak paylaşın ki birbirlerine karışmasınlar.

Beslemeye devam edin bu süreçte. Hastalık geçene kadar siz besleyiniz. Veterineriniz kaç ml besleyeceğinizi ve kaç saatte bir besleyeceğinizi söyledi mi?
Kuşunuz yemek yiyor mu bari yutuyor mu?

Tedaviye gelirsek megabakteri kötüdür kuşu ölüme götürür. İlaç olarak ampotericin b verilir zaten. İlaçları kullanın aksatmadan.

Ayrıca virkon s veyahut mantara,bakterilere,virüslere etki eden geniş spektrumlu dezenfektan alın her şeyi dezenfekte ediniz,kafes,tünek,yem kapları,su kabı,oyuncaklar vs.. Eski yemine ağzını değdirdiyse çöpe atın. Temiz yem koyun. İsterseniz yeni bir yemlik ve suluk alabilirsiniz.

Dışkı analizi fotoğrafındaki uzun uzun çubuklar megabakteri.

Beslemeye devam edin bu süreçte. Hastalık geçene kadar siz besleyiniz. Veterineriniz kaç ml besleyeceğinizi ve kaç saatte bir besleyeceğinizi söyledi mi?
Kuşunuz yemek yiyor mu bari yutuyor mu?

Tedaviye gelirsek megabakteri kötüdür kuşu ölüme götürür. İlaç olarak ampotericin b verilir zaten. İlaçları kullanın aksatmadan.

Ayrıca virkon s veyahut mantara,bakterilere,virüslere etki eden geniş spektrumlu dezenfektan alın her şeyi dezenfekte ediniz,kafes,tünek,yem kapları,su kabı,oyuncaklar vs.. Eski yemine ağzını değdirdiyse çöpe atın. Temiz yem koyun. İsterseniz yeni bir yemlik ve suluk alabilirsiniz.
Doktor ölçütleri söyledi onun dediği şekilde veriyorum

Veteriner hekiminiz iyiymiş,her şeyi söylemiş. Geriye beklemek kaldı. Kuşunuza ilaçları verin ve besleyin. Son raddeye geldiğinden tedavi uzun sürebilir...Umarım kurtulur..

Geri