Muhabbet kuşum hasta kanatları ve kuyruğu titriyor

saliha

Meraklı Üye
Merhaba muhabbet kuşum hasta oldu. Önce bi iki gün sadece kabarıyordu sorduğumda üşütmüş denildi ve sıcak tutmam gerektiği söylendi. Kuş toparlamıştı bi müddet daha sonra tekrardan kabarmaya başladı bu sefer kanatları ve kuyruğunu da titretmeye başladı kanatlarını yukarı doğru kaldırıyor ve kuyruğu sürekli titriyor. Bazı zamnlarda ayaklarının normalden bi tık daha sıcak olduğunu fark ettim ama çok fazla bi sıcaklık değil .çok fazla yem yemiyor. Yürürken gagasıyla bir yerden destek alarak yürüyor ve uçamıyor. Başka bir foruma sordum solunum yolu enfeksiyonu var denildi ve petshopumda bana bir ürün verip bundan başka bir şey kullanma dedi aşağıya ürünü ekleyeceğim. Veterinere gitme ihtimalim yok lütfen kuşum için ne yapabilirim hangi ilaç ve vitaminleri kullanmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz sanırım burnu tıkalı nefes aldığında çok az ses çıkıyor yaklaştığım an duyuyorum o sesi sadece

Son düzenleme:
Öğürme kusma var mı? Ağız içinde kötü koku,dışkıda koku? Boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar?

@Selçuk YÜKSEL

Öğürme kusma yok koku da şimdi kontrol ettim çok kötü rahatsız edici bir kokusu yok ama diğer kuşuma kıyasla evet koku farklı beyaz lezyon yok ağzında
Kuşumun ateşi var sanırım şuan ayakları biraz sıcak ateş için özellikle yapmam gereken bir şey var mı

Eczaneden triflucan ve flagyle alın. Sabah akşam her birinden 1 damla ağzına damlatın ( içirin ) flagyle reçetesiz vermezler ama yazdırmanız gerekebilir.

Olur kullanın. İlacı rahat verebilmek için insülin şırıngası kullanabilirsiniz.
Sanırım nefes alıp vermekte bugün daha çok zorluk çekiyor sürekli kafese asılarak duruyor veya başını öne doğru eğerek duruyor .burnunun ordaki tüyleri biraz tuhaflaşmış ve artık nefes alırken çıkardığı ses biraz daha duyulur şekilde yem yemiyor yumurta sarısı ile yapılan mamadan günde bir kez versem zararı olur mu ? Yardımınız için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Tekrardan rahatsız ettiğim için özür dilerim kuşuma mikostatin verecektim ama ilacın kokusu biraz şüphelendirdi beni o yüzden vermedim yarın temin etmeye çalışacağım .kuşumda kötü bir koku var dışkısı beyaz ve açık yeşile döndü sürekli kafese asılarak duruyor bi kaç kezde boynunu uzatarak duruyordu . Ceresinin üstündeki tüylerde değişmiş kuş sanırım nefes almakra sorun yaşıyor bu mikostatini ve diğer ilacı kaç gün kullanmalıyım ve bu ilacı herhangi bir vitaminle desteklemem gerekiyor mu kuş baya zayıfladı yem yeme oranı oldukça az onu mamayla beslemem gerekiyor mu .kötü koku da arttı birde gagasını sanki yem yiyormuş gibi yapıyor ses çıkarıyor ama bunları sürekli yapmıyor gerçekten kusura bakmayın tekrar tekrar yazıyorum ama başka şansım yok kuşumun en kısa sürede iyileşmesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum onun için geç kalmış olmaktan korkuyorum.
@Selçuk YÜKSEL
@BeautiBird

Tekrardan rahatsız ettiğim için özür dilerim kuşuma mikostatin verecektim ama ilacın kokusu biraz şüphelendirdi beni o yüzden vermedim yarın temin etmeye çalışacağım .kuşumda kötü bir koku var dışkısı beyaz ve açık yeşile döndü sürekli kafese asılarak duruyor bi kaç kezde boynunu uzatarak duruyordu . Ceresinin üstündeki tüylerde değişmiş kuş sanırım nefes almakra sorun yaşıyor bu mikostatini ve diğer ilacı kaç gün kullanmalıyım ve bu ilacı herhangi bir vitaminle desteklemem gerekiyor mu kuş baya zayıfladı yem yeme oranı oldukça az onu mamayla beslemem gerekiyor mu .kötü koku da arttı birde gagasını sanki yem yiyormuş gibi yapıyor ses çıkarıyor ama bunları sürekli yapmıyor gerçekten kusura bakmayın tekrar tekrar yazıyorum ama başka şansım yok kuşumun en kısa sürede iyileşmesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum onun için geç kalmış olmaktan korkuyorum.
@Selçuk YÜKSEL
@BeautiBird

Kuşun durumu hiç iyi değil maalesef. Eczaneye gitme durumunuz varsa şimdi gidip alın triflucan.

Yemek yemiyorsa kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız yapın 1.5 ml mama yedirin bilek yakmayacak sıcaklıkta olmalıdır mama.
Dal darı yiyorsa,ekmek,haşlanmış yumurta falan verin yesin. Aç kalmasın.

Şimdi işin rengi değişti hocam. En başta söylemeniz gerekeni en son söylediniz. Kuşta mantara ek olarak solunum yolu enfeksiyonu var. Doksisiklin bulamazsanız enroflasaksasin etken madedeli bir antibiyotik alın. Ayrıca triflucan da alın. İlaçlar gelince 1 damla ağzına damlatıp yuttuğundan emin olun. Sabah akşam birer damla damlatmaya devam edin her gün. Antibiyotik Tedavisi 7 gün triflucan 14 gün sürecek. Tedavinin 4. Günü suyuna probiyotik katmaya başlayın her gün katın.

Şimdi işin rengi değişti hocam. En başta söylemeniz gerekeni en son söylediniz. Kuşta mantara ek olarak solunum yolu enfeksiyonu var. Doksisiklin bulamazsanız enroflasaksasin etken madedeli bir antibiyotik alın. Ayrıca triflucan da alın. İlaçlar gelince 1 damla ağzına damlatıp yuttuğundan emin olun. Sabah akşam birer damla damlatmaya devam edin her gün. Antibiyotik Tedavisi 7 gün triflucan 14 gün sürecek. Tedavinin 4. Günü suyuna probiyotik katmaya başlayın her gün katın.
Bu dediğiniz ilaçlar eczanede var mıdır hemen yapacağın yarın teşekkür ederim

Yemek yemiyorsa kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız yapın 1.5 ml mama yedirin bilek yakmayacak sıcaklıkta olmalıdır mama.
Dal darı yiyorsa,ekmek,haşlanmış yumurta falan verin yesin. Aç kalmasın.
Daldarı yiyor sadece kızıl daldarı vermemde sorun olur mu

Geri