Muhabbet kuşum çok hasta

kajmuhabbet

Meraklı Üye
Merhaba, kuşum 4 yaşında sanırım üşüttü en azından veteriner böyle söyledi ve antibiyotik tedavisine başladı.
İnanılmaz sosyalken hiç konuşmuyor yem yemesinde bir sorun yok ama yerken uyuyakalıyor. Tellere ağzıyla tutunuyor ve hep tellerde uyuyor eğer tüneğinde uyuyorsa neredeyse yarasa gibi öne doğru eğiliyor seslenince dik oturuyor. Günde 1 antibiyotik 1 damla önerdi bende araştırma sonucu entrobac ve gerwit siparişi verdim başka yapmam gereken ne var kuşu bu durumda olmuş olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen. Sürekli uyukluyor en az 15-16 saat gözünü açamıyor.

Kuşunuzun belirtileri ciddi görünüyor ve antibiyotik tedavisine rağmen hala çok halsizse, veterinerinize tekrar danışmanız iyi olur. Kuşların bağışıklık sistemi zayıf olduğunda enfeksiyonlar hızla kötüleşebilir. Sizin yapabileceğiniz bazı ek destekler şunlar olabilir:

1. Ortam Isısını Koruyun

Üşütmüşse, ortam sıcaklığını 26-28°C civarında tutmaya çalışın.

Cereyan ve ani sıcaklık değişimlerinden koruyun.

Gerekirse bir lamba veya termal mat ile kontrollü ısıtma sağlayın (aşırı sıcak yapmamaya dikkat edin).

2. Stresi Azaltın

Kuşunuzun dinlenmesine izin verin, fazla rahatsız etmeyin.

Kafesin sessiz ve huzurlu bir yerde olmasını sağlayın.

3. Bağışıklık Güçlendirici Takviyeler

Entrobac: Bağırsak florasını düzenler, antibiyotik sonrası kullanımı iyidir.

Gerwit: Vitamin ve mineral desteği sağlar, iyileşmesine yardımcı olabilir.

Propolis veya doğal bağışıklık destekleri (Veteriner önerirse düşük dozda kullanılabilir).

4. Beslenme ve Su Takibi

Yem yemesi iyi ama sıvı tüketimi önemli, yeterince su içtiğinden emin olun.

Suluğuna vitamin damlaları ekleyebilirsiniz (fazla koymamaya dikkat edin).

Yemeyi reddederse şırınga ile besleme gerekebilir, veterinerinizle konuşun.

Eğer 1-2 gün içinde toparlanma olmazsa veya nefes almada zorluk, kabarmış tüyler, dışkıda anormallik gibi belirtiler artarsa acilen tekrar veterinere gidin. Küçük kuşlar hızla kötüleşebilir, bu yüzden dikkatli olmak önemli.

Bir videosunu paylaşın. Nefes alırken kuyruk sekmesi var mı ? Boğaz kısmında hafif bir şişkinlik var mı ? Ne zamandan beri antibiyotik kullanıyorsunuz ?

Kuşunuzun belirtileri ciddi görünüyor ve antibiyotik tedavisine rağmen hala çok halsizse, veterinerinize tekrar danışmanız iyi olur. Kuşların bağışıklık sistemi zayıf olduğunda enfeksiyonlar hızla kötüleşebilir. Sizin yapabileceğiniz bazı ek destekler şunlar olabilir:

1. Ortam Isısını Koruyun

Üşütmüşse, ortam sıcaklığını 26-28°C civarında tutmaya çalışın.

Cereyan ve ani sıcaklık değişimlerinden koruyun.

Gerekirse bir lamba veya termal mat ile kontrollü ısıtma sağlayın (aşırı sıcak yapmamaya dikkat edin).

2. Stresi Azaltın

Kuşunuzun dinlenmesine izin verin, fazla rahatsız etmeyin.

Kafesin sessiz ve huzurlu bir yerde olmasını sağlayın.

3. Bağışıklık Güçlendirici Takviyeler

Entrobac: Bağırsak florasını düzenler, antibiyotik sonrası kullanımı iyidir.

Gerwit: Vitamin ve mineral desteği sağlar, iyileşmesine yardımcı olabilir.

Propolis veya doğal bağışıklık destekleri (Veteriner önerirse düşük dozda kullanılabilir).

4. Beslenme ve Su Takibi

Yem yemesi iyi ama sıvı tüketimi önemli, yeterince su içtiğinden emin olun.

Suluğuna vitamin damlaları ekleyebilirsiniz (fazla koymamaya dikkat edin).

Yemeyi reddederse şırınga ile besleme gerekebilir, veterinerinizle konuşun.

Eğer 1-2 gün içinde toparlanma olmazsa veya nefes almada zorluk, kabarmış tüyler, dışkıda anormallik gibi belirtiler artarsa acilen tekrar veterinere gidin. Küçük kuşlar hızla kötüleşebilir, bu yüzden dikkatli olmak önemli.
Çok teşekkür ederim uğraşıp yazdığınız için daha veterinere bugün gittik 4 güne toparlamazsa tekrar gelin dedi antibiyotik ilk kez verdim bugün yanlışlıkla 2 damla verdim inşallah bir şey olmaz 😞 Kafeste inanılmaz eğilerek uyuyor dışkısıda katı ve koyu yeşil gibi su içmesi biraz az hala ara sıra ötüyor ama maalesef hep uyuklar halde ve göğsünün üstüne yatıyor kucağımda yatarken oda sıcaklığı 25-26 gibi üstünede battaniye koyuyorum tam kapatmadan kafes içindede hafif ısıtma sağlıyorum torbayla çok şişirmiyor kendisini ama kuyruğu titriyor sanki kafeste ağzıyla tutunup uyuması çok değişik geldi yarında siparişim gelsin gerwit ve entrobaca başlıcağım antibiyotikle kullanmamda bir sakınca var mı bunları tekrardan teşekkür ederim

Bir videosunu paylaşın. Nefes alırken kuyruk sekmesi var mı ? Boğaz kısmında hafif bir şişkinlik var mı ? Ne zamandan beri antibiyotik kullanıyorsunuz ?
Merhaba daha bugün başladık ilk damlasını verdim evet ara sıra kuyruğu sekiyor boğazında şişkinlik olup olmadığını anlayamadım hemen videoları iletiyorum.

Rica ederim, umarım kuşunuz en kısa sürede iyileşir! Veterinerinizin yönlendirmesi önemli ama şu anki belirtiler (uyuşukluk, koyu yeşil dışkı, kuyruğun titremesi) enfeksiyonun ilerlediğini veya sindirim sisteminin zorlandığını gösterebilir.
  • Antibiyotiklerin fazlası kuşların karaciğerine ve böbreklerine zarar
    • Bugün antibiyotiği yanlışlıkla fazla verdiniz, o yüzden bol su içmesini sağlamaya çalışın.
    • Yarından itibaren veterinerin verdiği dozdan şaşmayın

• Gerwit-W (Vitamin Takviyesi): Antibiyotik tedavisindeyken vermemelisiniz. Çünkü vitaminler bakterilere de güç verebilir ve antibiyotiğin etkisini azaltabilir. Antibiyotik tedavisi bittikten sonra kullanmanız daha iyi olur.
  • Entrobac (Probiyotik): Bunu antibiyotikle aynı anda kullanmayın!
    • Antibiyotik bağırsaktaki hem zararlı hem faydalı bakterileri öldürür. Bu yüzden Entrobac'ı antibiyotik tedavisi bittikten 2-3 saat sonra veya birkaç gün sonra başlamak daha doğru olur

Streamable.com da paylaşıp linki buraya kopyalayın.

Rica ederim, umarım kuşunuz en kısa sürede iyileşir! Veterinerinizin yönlendirmesi önemli ama şu anki belirtiler (uyuşukluk, koyu yeşil dışkı, kuyruğun titremesi) enfeksiyonun ilerlediğini veya sindirim sisteminin zorlandığını gösterebilir.
  • Antibiyotiklerin fazlası kuşların karaciğerine ve böbreklerine zarar verebilir.
  • Ne Yapabilirsiniz?
    • Bugün antibiyotiği yanlışlıkla fazla verdiniz, o yüzden bol su içmesini sağlamaya çalışın.

• Gerwit-W (Vitamin Takviyesi): Antibiyotik tedavisindeyken vermemelisiniz. Çünkü vitaminler bakterilere de güç verebilir ve antibiyotiğin etkisini azaltabilir. Antibiyotik tedavisi bittikten sonra kullanmanız daha iyi olur.
    • Antibiyotik bağırsaktaki hem zararlı hem faydalı bakterileri öldürür. Bu yüzden Entrobac'ı antibiyotik tedavisi bittikten 2-3 saat sonra veya birkaç gün sonra başlamak daha doğru olur

• **Kuyruk titremesi ve sürekli uyuk

Yapay zeka gibi yazmayın. Ayrıca yanlış bilgi veriyorsunuz. Vitamin ve probiyotik antibiyotik tedavisi uygulanırken de verilebilir.
Alp hocayı etiketlemek durumundayım.
@alpdna

• Antibiyotiklerin fazlası kuşların karaciğerine ve böbreklerine zarar

Hayır hocam probiyotik bilakis tedaviyle birlikte ve sonrasında kullanılır. Evet antibiyorik yararlı bakterileri öldürür onun için de probiyotikle desteklemek önemlidir.

Merhaba, kuşum 4 yaşında sanırım üşüttü en azından veteriner böyle söyledi ve antibiyotik tedavisine başladı.
İnanılmaz sosyalken hiç konuşmuyor yem yemesinde bir sorun yok ama yerken uyuyakalıyor. Tellere ağzıyla tutunuyor ve hep tellerde uyuyor eğer tüneğinde uyuyorsa neredeyse yarasa gibi öne doğru eğiliyor seslenince dik oturuyor. Günde 1 antibiyotik 1 damla önerdi bende araştırma sonucu entrobac ve gerwit siparişi verdim başka yapmam gereken ne var kuşu bu durumda olmuş olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen. Sürekli uyukluyor en az 15-16 saat gözünü açamıyor.

Kuşunuzun son yaptığı dışkılarının görüntüsünü de paylaşır mısınız? Öğürme kusma var mı?

Hayır hocam probiyotik bilakis tedaviyle birlikte ve sonrasında kullanılır. Evet antibiyorik yararlı bakterileri öldürür onun için de probiyotikle desteklemek önemlidir.
Yarın probiyotiğede başlıyorum o halde gerwitte kullanayım mı aklım karıştı videolarını ve dışkı resminide ekledim.

Yarın probiyotiğede başlıyorum o halde gerwitte kullanayım mı aklım karıştı videolarını ve dışkı resminide ekledim.
Hocam yarın ilk iş eczaneden %2 iyot damlası alın. Şimdiden suluğunu alın sabaha kadar susasın. Çeyrek suluğa 1 damla katıp karıştırarak verin. İyota verdiği tepkiyi gördükten sonra gerekirse antibiyotiğe devam edersiniz. Hatta iyot çözse bile antibiyotiğe devam edebiliriz direnç gelişmemesi için. Keşke cuma günü yazmış olsaydınız.

Son düzenleme:
Hocam yarın ilk iş eczaneden %2 iyot damlası alın. Şimdiden suluğunu alın sabaha kadar susasın. Çeyrek suluğa 1 damla katıp karıştırarak verin. İyota verdiği tepkiyi gördükten sonra gerekirse antibiyotiğe devam ederseniz. Hatta iyot çözse bile devam edebiliriz direnç gelişmemesi için. Keşke cuma günü yazmış olsaydınız.
Peki neye göre devam edicem durum riskli mi çok üzülüyorum başka foruma yazdım ama kimse bunu söylemedi :(

Hocam yarın ilk iş eczaneden %2 iyot damlası alın. Şimdiden suluğunu alın sabaha kadar susasın. Çeyrek suluğa 1 damla katıp karıştırarak verin. İyota verdiği tepkiyi gördükten sonra gerekirse antibiyotiğe devam ederseniz. Hatta iyot çözse bile devam edebiliriz direnç gelişmemesi için. Keşke cuma günü yazmış olsaydınız.
Bu arada veteriner antibiyotiği bugün verdi daha ilk kez kullandım

Bu durum neyden kaynaklanıyor peki kanatlı uzmanı üşütmüş dedi diğer kanatlı uzman veteriner solunum güçlüğü çekiyor ilaç yazalım dedi antibiyotik yazdı ne yapıcağımı şaşırdım iyot eksikliği mi böyle yapıyor :(

Geri