Muhabbet Kuşum Çok halsiz ve Siyah Dışkılıyor

ipemacon

Yeni Üye
Kuşumun böbrek yetmezliği var, dün öğrendik veterinerde. Ayrıca veteriner mantar ilacı yazdı, parazit için ense damlası damlattı ve antibiyotik verdi. 4 saatte 1 besleme yapmam gerektiğini söyledi (Yumurta sarısı verebilrisin dedi). Dün beslemeden önce briaz hareketlilik vardı ama vermeye başladıktan sonra çok sessizleşti, hareketsiz duruyor ve şuan uyukluyor. Dışkısı şöyle ;

Yumurtayı ısınmış suyla ıslatıp vermiştim ama elimle kontrol etmiştim yani ılıktı, acaba o mu sıcak geldi midesine falan diye düşündüm. Şuan kafasını arkasına sokmuş uyuyor, dün 8 de 3 cc yumurta sarısı yedirdim, başka bir şey yemedi. Tekrar vereyim mi uyanmasını mı bekleyim ?

Saat 11 e geldi,besleme yapmalısınız.İ önce yemliğini önüne tütün yemezse siz besleyin muhakkak.

Saat 11 e geldi,besleme yapmalısınız.İ önce yemliğini önüne tütün yemezse siz besleyin muhakkak.
8:15 gibi yedirdim hocam. 12 gibi tekrar besleyeceğim. Su içmiyor, biraz da su vereyim mi ekstradan ağzına damlatıp? Ayrıca ilaçlarını da şırıngaya koyup mamayla beraber kursağına akıtsam nasıl olur? Çünkü her elime aldığımda daha da strese giriyor hayvan baya düştü.
Ayrıca 4 saatte bir yumurta sarısını ıslatıp onunla beslememi söyledi. Mısır unu falan ilave edeyim mi? Ve 4 saatte bir kaç cc vermeliyim? sabah 2 cc civarı verdim.

@Selçuk YÜKSEL @BeautiBird @CazadoR1717 müsait zamanınızda bakabilir misiniz?Benimde çok bilgim yok.Birkaç kere ağzına damlatarak besleme yapmak zorunda kaldım.Etiketlediğim kişiler müsait zamanda muhakkak size yardımcı olacaklardır,o saate kadar aç kalmayacak şekilde besleme yapın.Sanırım kursaktan besleme yapıyorsunuz.İlaçlarıda bildiğim kadarıyla ekleme yapabiliyorsunuz.Forumda besleme mamasının içine neler koyabileceğiniz yazıyor olmalı.

@Selçuk YÜKSEL @BeautiBird @CazadoR1717 müsait zamanınızda bakabilir misiniz?Benimde çok bilgim yok.Birkaç kere ağzına damlatarak besleme yapmak zorunda kaldım.Etiketlediğim kişiler müsait zamanda muhakkak size yardımcı olacaklardır,o saate kadar aç kalmayacak şekilde besleme yapın.Sanırım kursaktan besleme yapıyorsunuz.İlaçlarıda bildiğim kadarıyla ekleme yapabiliyorsunuz.Forumda besleme mamasının içine neler koyabileceğiniz yazıyor olmalı.
Hocam direkt kursaktan besleme yapıyorum evet. Yumurta sarısına çok az mısır unu ekledim, kıvamı da iyi oldu. Şimdilik dışkısı öncekine göre baya iyi, biraz normale dönmüş ama çok halsiz halen.

Veterinerinizin koyduğu hastalık teşhisleri böbrek yetmezliği ve mantar mı?
Mantar için hangi ilacı verdi ne düzende ne kadar veriyorsunuz?
Antibiyotik adı nedir ne için?

Veterinerinizin koyduğu hastalık teşhisleri böbrek yetmezliği ve mantar mı?
Mantar için hangi ilacı verdi ne düzende ne kadar veriyorsunuz?
Antibiyotik adı nedir ne için?
Evet hocam röntgenden baktı dışkısını inceledi o teşhisleri koydu. Ayrıca parazitte var. Kanlı dışkılıyordu zaten önceden halen ara ara kanlı dışkılıyor. Mantar ilacının adı mikostatin, eczaneden aldım. Antibiyotiğin adını bilmyiroum ama kırmızı renkli, enjektöre koyup verdi.

@BeautiBird Hocam az önce böyle dışkıladı. İç kanama falan mı bu nedir? Önceki birkaç dışkısı normale yakın.

Edit: Şimdi aklıma geldi, bu dışkıdan 30-45 dk önce yeme inmeye çalışıyordu galiba, normalde indiği yerden inmediği biraz uzağa zıplamaya çalışırken düştü yerde kaldı bir süre. O yüzden oldu galiba. İç kanama mı bu?

Son düzenleme:
Veterinerin önerdiği tedavi yöntemini paylaşırmısınız. Mesela mikostatin kaç damla dedi nasıl veriyorsunuz gibi. Antibiyotiği hangi oranda veriyosunuz gibi. Dışkı sürekli böyleyse hastalık ilerlemiştir muhtemelen. İlaç veriyorsanız durgun ve ekstra halsiz olması normaldir vücudu savaşıyor fakat dayanabilirmi umarum atlatır. İleri derece gözüküyor sıkıntılı süreç. Reçetenizi paylaşın uygulamalarınızı eksiksiz olarak. Daha önce ne ile besliyordunuz hangi marla yem vs. Takviye olarak ek ürün elinizde ne vardı. Geçmişinide özet geçin bize

Veterinerin önerdiği tedavi yöntemini paylaşırmısınız. Mesela mikostatin kaç damla dedi nasıl veriyorsunuz gibi. Antibiyotiği hangi oranda veriyosunuz gibi. Dışkı sürekli böyleyse hastalık ilerlemiştir muhtemelen. İlaç veriyorsanız durgun ve ekstra halsiz olması normaldir vücudu savaşıyor fakat dayanabilirmi umarum atlatır. İleri derece gözüküyor sıkıntılı süreç. Reçetenizi paylaşın uygulamalarınızı eksiksiz olarak. Daha önce ne ile besliyordunuz hangi marla yem vs. Takviye olarak ek ürün elinizde ne vardı. Geçmişinide özet geçin bize
Dışkı sürekli böyle değil. Son attığım mesajdaki dışkıdan önceki birkaç dışkısı normale yakındı.Vitakraft menu premium kullanıyorum bi süredir. Gaga taşı vardı ama pek tüketmiyordu. Yemine kuş kumu ekliyordum biraz. Onun dışında 1' er gün arayla entrobac probiyotik, gervit-w multivitamin, bt-amin forte b vitamini takviyelerini kullanıyordum.

https://hizliresim.com/2e84t7f

Dışkı sürekli böyle değil. Son attığım mesajdaki dışkıdan önceki birkaç dışkısı normale yakındı.Vitakraft menu premium kullanıyorum bi süredir. Gaga taşı vardı ama pek tüketmiyordu. Yemine kuş kumu ekliyordum biraz. Onun dışında 1' er gün arayla entrobac probiyotik, gervit-w multivitamin, bt-amin forte b vitamini takviyelerini kullanıyordum.

https://hizliresim.com/2e84t7f
Oral yolla vermenizde etki açısından iyi olacaktır. Zaten su tüketmediğini söylemiştiniz. Tedavinin 3. Gününden sonra etkileri olumlu yonde olmaya başlar genelde. 4. Günden sonra toparlamaya başlar umarım. İlk 3gün en kritik dönem aç kalmaması lazım. Ve halsizlik neşesizlik vs şu aşamada normal. Ama dışkı kafa karıstırıcı ona selçuk hocam bir bakmalı.

Son düzenleme:
Oral yolla vermenizde etki açısından iyi olacaktır. Zaten su tüketmediğini söylemiştiniz. Tedavinin 3. Gününden sonra etkileri olumlu yonde olmaya başlar genelde. 4. Günden sonra toparlamaya başlar umarım. İlk 3gün en kritik dönem aç kalmaması lazım. Ve halsizlik neşesizlik vs şu aşamada normal. Ama dışkı kafa kaeıstırıcı ona selçuk hocam bir bakmalı.
O ilaçlardaki su hayvanın su ihtiyacını karşılar mı? Yani yine su içiriyorum enjektörle tabii.
Şuan tedavide olduğu için böyle diyorsanız sıkıntı yok hocam. Aç kalmaz sürekli ilgileniyorum, o konuda sıkıntı yok. Veterinerim tamamen yumurta mamasıyla doyurma, yem de yesin dedi ama yem yemiyor ki. Sürekli uyukluyor zaten.

Dışkı analizini de https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/kuslarda-diski-analizi-gorselli.96877/ şu konudaki 5-3 nolu dışkıdan dolayı iç kanamadan şüphelendim, en çok ona benziyor. Dediğim gibi düştükten sonra oldu bu dışkı ve üstüne halen dışkılamadı. 1,5 saate yakın oldu.

Edit: Dışkılamış şimdi. https://hizliresim.com/mhlqett işaretlediğim kısım son dışkısı. Sadece beyaz kısım var ve etrafı sulu. En azından iç kanama riski yok diyebilir miyiz?

Son düzenleme:
O ilaçlardaki su hayvanın su ihtiyacını karşılar mı? Yani yine su içiriyorum enjektörle tabii.
Şuan tedavide olduğu için böyle diyorsanız sıkıntı yok hocam. Aç kalmaz sürekli ilgileniyorum, o konuda sıkıntı yok. Veterinerim tamamen yumurta mamasıyla doyurma, yem de yesin dedi ama yem yemiyor ki. Sürekli uyukluyor zaten.

Dışkı analizini de https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/kuslarda-diski-analizi-gorselli.96877/ şu konudaki 5-3 nolu dışkıdan dolayı iç kanamadan şüphelendim, en çok ona benziyor. Dediğim gibi düştükten sonra oldu bu dışkı ve üstüne halen dışkılamadı. 1,5 saate yakın oldu.
Daha onceleride arada oluyordu yazmıstınız dogrumu. Yoksa düştükten sonramı olmaya basladı. Yemi toz haline getirme şansınız varsa mamaya ekleme yapabilirsiniz.

Daha onceleride arada oluyordu yazmıstınız dogrumu. Yoksa düştükten sonramı olmaya basladı. Yemi toz haline getirme şansınız varsa mamaya ekleme yapabilirsiniz.
Hocam bu şekilde değildi. Dışkının yanında biraz kan oluyordu. Bu şekilde ilk defa oldu. Konunun en başında gece yaptıkları var yani belki ondandır. Kesin düştüğü içindir diyemiyorum ama düşmeden sonra oldu. Yemi toz haline getiririm ama kabuğu var, tek tek ayıklamam mı gerekecek nasıl olacak o? Ve dozlamayı nasıl yapayım?

Son 2 dışkısı da şöyle ; https://hizliresim.com/7yub65f

Edit: Dışkılamış şimdi. https://hizliresim.com/mhlqett işaretlediğim kısım son dışkısı. Sadece beyaz kısım var ve etrafı sulu. En azından iç kanama riski yok diyebilir miyiz?
Güncellemenizi şans eseri gördüm bildirim gelmiyor düzenlediğinizde bilginiz olsun mesajı alıntılayın altına devam edin gözden kaçabilir.

Parazitler bağırsağı istila ederse kanama olabilir yada bakteriyel ve viral enfeksiyonlar kanlı dışkıya neden olan bağırsak iltihaplanmasına neden olabilir. Buda kanlı dışkıya sebep olur. Düzenli kanlı dışkı olursa ozaman sıkıntı. Bu bahsettiğimiz durumlardanda olabilir ilaçlar faydalı olacaktır umarım. Daha sonra bağırsağı desteklemek için probiyotik takviyesi yapılmalı. Şuan kuşun bağışıklık sistemide düşük her tehlikeye açık. Sizin kuşunuzda birden çok hastalık var veterinerinizin dediğinden ve sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak konuşuyorum. Bu kanlı dışkılar geçicide olabilşyor ciddi sorunlardanda olabilir. Bunu zaman gosterecek siz tedaviyi eksiksiz uygulayın gelişmelere bakalın

Hocam bu şekilde değildi. Dışkının yanında biraz kan oluyordu. Bu şekilde ilk defa oldu. Konunun en başında gece yaptıkları var yani belki ondandır. Kesin düştüğü içindir diyemiyorum ama düşmeden sonra oldu. Yemi toz haline getiririm ama kabuğu var, tek tek ayıklamam mı gerekecek nasıl olacak o? Ve dozlamayı nasıl yapayım?

Enfeksyonlu dışkı . Dediğim gibi herşey olabilir. Vücudun bunu dışarı atmasıda iyiye işaret çünkü bir şekilde boşaltımı yapması ve vücuttan atması lazım.. Tabi selçuk hocam neder onun fikride cok değerli olacaktır @Selçuk YÜKSEL

Enfeksyonlu dışkı . Dediğim gibi herşey olabilir. Vücudun bunu dışarı atmasıda iyiye işaret çünkü bir şekilde boşaltımı yapması ve vücuttan atması lazım.. Tabi selçuk hocam neder onun fikride cok değerli olacaktır @Selçuk YÜKSEL
Çok teşekkür ederim hocam, çok yardımcı oldunuz. Probiyotik var, onu da mamanın içine falan katayım mı nasıl vereyim ve ne zaman vereyim, biraz toparlayınca mı?
Ayrıca şunu da belirteyim. Kanlı dışkısı vardı, başka veteriner antibiyotik vermişti ve kanlı dışkı geçmişti yüksek miktarda. Birkaç gün önce ince ince tekrar kanlı dışkı gözükmeye başladı ve hayvan yavaş yavaş düşmeye başladı.

Son olarakta oda 24,7 derece. Hayvan biraz titriyor. Sıcak su torbası var, kafesin yanına koydum ama pek fayda etmiyor gibi. Nasıl ısıtabilirim hayvanı?

Bu arada ak darı kullanabilirsiniz içinden ayıklayarak. Tabi elinizde kabuksuz yem varsa onuda kullamabilirsiniz.

Geri