Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Tedavi için birşey başlamadınız mı
hocam merhaba dediklerinizi yapmaya çalıştım ama durum pek değişmedi ve şu an gut hastalığından şüpheleniyorum ayaginda beyaz yumru tarzı şeyler var belirtiler de uyuşuyor gibi ne diyorsunuzTedavi için birşey başlamadınız mı
Büyük ihtimalle gutdur. Ama yine de görsel paylaşın.hocam merhaba dediklerinizi yapmaya çalıştım ama durum pek değişmedi ve şu an gut hastalığından şüpheleniyorum ayaginda beyaz yumru tarzı şeyler var belirtiler de uyuşuyor gibi ne diyorsunuz
Büyük ihtimalle gutdur. Ama yine de görsel paylaşın.
hocam ekledim hepsini
maalesef yok yaşadığım yerde artık ne yapsak bilmiyoruz her şeyi denedik gut mu sizce onu böyle görmek zaten bizi mahvediyor inanın yaşı da var epey her sabah öldü mü diye kontrol ediyoruz...Bu kuşta büyük sıkıntı var uzman hekimin görmesi lazım.
Gut ve başka hastalık(lar) var kuşta. Siz kuşun bir hikayesini yazın. Kaç yaşında ne zamandan beri sizde daha önce hastalandı mı ? Kullandığınız ilaçları ve ne zaman ne dozda kullandığınızı, tüylerinin ne zamandan beri böyle olduğunu vs detaylı hikayesini yazın. Ek takviye kullanıp kulşanmadığınızı ne dozda ne sıklıkta verdiğinizi falan her şeyi yazınmaalesef yok yaşadığım yerde artık ne yapsak bilmiyoruz her şeyi denedik gut mu sizce onu böyle görmek zaten bizi mahvediyor inanın yaşı da var epey her sabah öldü mü diye kontrol ediyoruz...
hocam bebekken aldık 9 yıldır bizimle daha önce bir hastalığı olmadi bir kere kapıya sıkışmıştı sadece nisan ayında burada deprem oldu gece baya kafeste cirpindi korktu sonra evi terk ettik birkaç gün başka yerde kaldık araba falan da kaldık neyse eve döndük 1 hafta sonra aniden ayaginin üzerine basamamaya başladı hemen veterinere goturduk ayağını sikistirmistir falan dedi bir şey vermedi sonra tüylerinde seyrelme oldu tüyleri döküldü aşırı kaşıntı vardı tüylerini kendi yoluyordu yine ara sıra ayaginin üzerinde basamıyordu sonra ucamamaya basladi tuyleri yuzunden halsizlesti hic konusmamaya basladi normalde asiri hiperaktifti ama kafesten cikmak istemiyordu hocam size danistim ayaginin altinda yara vardı vazelin krem sürdük iyi gibi oldu tam iyileşmedi sonra da bugüne geldik marul veriyoruz dal darı yem açık yem kapalıya gecicem suyuna vitamin katıyorum 1 gün vitamin bir gün duru su parazit ilacindan gecen hafta 1 doz daha yaptık bu kadarGut ve başka hastalık(lar) var kuşta. Siz kuşun bir hikayesini yazın. Kaç yaşında ne zamandan beri sizde daha önce hastalandı mı ? Kullandığınız ilaçları ve ne zaman ne dozda kullandığınızı, tüylerinin ne zamandan beri böyle olduğunu vs detaylı hikayesini yazın. Ek takviye kullanıp kulşanmadığınızı ne dozda ne sıklıkta verdiğinizi falan her şeyi yazın
hocam rohnfried gerwit multivitamin veriyorum şu an üzerinde yazıldığı kadar koyuyorum suyuna veteriner vilmectin verdi 1 hafta arayla 2 kere uyguladık siz elektrolit ver deyince bt amin forte verdim içinde var diye sonra 2 hafta once veteriner bırak deyince onu bıraktım sonra veteriner deminavita diye toz bir şey verdi onu kattım bir süre onu da bıraktım gecenHangi vitamin ve ne oranda katıyorsunuz vitamini ? Stresten kaynaklı olmuş bunlar. Parazit ilacı olarak ne kullandınız ? Dış parazit için birşey kullandınız mı ? Kuş yaşlı ve kurtarmak biraz zor ama elimizden geleni yapalım. Siz detay verin sorularıma tam cevap verin. Vitamin katıyoruz deyip geçmeyin mesela
Hocam bütün ilaçların üzerinde ne kadar katılması gerektiğini ezbere bilmiyoruz.hocam rohnfried gerwit multivitamin veriyorum şu an üzerinde yazıldığı kadar koyuyorum suyuna veteriner vilmectin verdi 1 hafta arayla 2 kere uyguladık siz elektrolit ver deyince bt amin forte verdim içinde var diye sonra 2 hafta once veteriner bırak deyince onu bıraktım sonra veteriner deminavita diye toz bir şey verdi onu kattım bir süre onu da bıraktım gecen
kusura bakmayın hocam haklısınız 0,5 ml civarı veriyorum duru su vermemek sorun olmaz dimi hocam dediğiniz gibi yapayım hemen satın alıyorum dedikleriniziHocam bütün ilaçların üzerinde ne kadar katılması gerektiğini ezbere bilmiyoruz.
Veterinerin verdiği vitamin de olur ama eskileri boşuna kesmiş. Aynı içerikler sonuçta. Haftada bir ne kadar katıyorsanız o miktarı 7'ye bölüp suyuna her gün katın. 4 damla da Bt amin forte katın. 15-20 gün böyle devam edin.
Oilmix-s diye bir ürin var. Ondan sipariş edin. O geldiği gün vitamin katmadan o yağdan 6 damla katın. 3 günde bir oilmix geri kalan günler vitamin. 15 gün sonra gelişmeleri yazın.
Ayrıca neem yağı sipariş edin. Ondan da sürelim derisine faydası olacak.
neem yağı için önerdiğiniz marka var mı peki internette bir çok seçenek var sahte almayayımHocam bütün ilaçların üzerinde ne kadar katılması gerektiğini ezbere bilmiyoruz.
Veterinerin verdiği vitamin de olur ama eskileri boşuna kesmiş. Aynı içerikler sonuçta. Haftada bir ne kadar katıyorsanız o miktarı 7'ye bölüp suyuna her gün katın. 4 damla da Bt amin forte katın. 15-20 gün böyle devam edin.
Oilmix-s diye bir ürin var. Ondan sipariş edin. O geldiği gün vitamin katmadan o yağdan 6 damla katın. 3 günde bir oilmix geri kalan günler vitamin. 15 gün sonra gelişmeleri yazın.
Ayrıca neem yağı sipariş edin. Ondan da sürelim derisine faydası olacak.
neem yağı için önerdiğiniz marka var mı peki internette bir çok seçenek var sahte almayayım
hocam günaydın aktardan aldim yağı derisine mi surucem bunu ayaklarina da sureyim mi bir de vazelinle falan karıştırmam gerekecek galiba değil miÇalıkoğlu markasını kullanıyorum memnunum
tamam hocam ben gelişmeleri yazarım sizeGünde 1 defa 2 gün uygulayın gelişmelere göre keseriz veya devam ederiz.
hocam ben bir veterinerle görüştüm bana karaciğerinde sorun varsa vitaminleri kesmemi söyledi aksi takdirde diger karacigeri de kaybetmeyelim dediGünde 1 defa 2 gün uygulayın gelişmelere göre keseriz veya devam ederiz.