Birgül Koç
Yeni Üye
Viks buldum aldım şimdi, koycam sıcak suyu kafesin yanına, gözleri yanmazsa biraz rahatlatır bu gece
Maalesef ben haklı çıkıyorum. Keşke haksız çıksaydim.Şeker’in son hali. İlk defa kafesin dibine indi orda duruyor. Kullanılan hiçbir ilaca cevap vermedi hastalığı. Zayıfladı ve an itibariyle kafesin dibine çöktü. Viksli su buharı verdim en son ve burnuna sirkeli su damlattım fakat nafile. Veteriner vilmectin vermek istemedi açıkcası, yanlış dozda kullanılırsa ölüme sebep olur diye, bende almadım. İlaç vermedim yani bugün, vermeyi de düşünmüyorum zaten hayvanın 1 gr daha ilaç alacak hali kalmadı hala mücadele ediyor. Çok üzgünüm..
Maalesef ben haklı çıkıyorum. Keşke haksız çıksaydim. İlaç ilaç ilaç Selçuk abi yetis
mobil uygulama ile gönderildi.
Maalesef ben haklı çıkıyorum. Keşke haksız çıksaydim.
Ben artık post yazmayacağım. Ben tedavi onermedim. Selçuk abinin ilk postunda da yazıyor. Tetramezatin bana iyi geldi, şize de bu iyi gelir dedim sadece. Ayrıca benim haddime de değil tartışmak ya da bilgi derecesini kıyaslamak. Allah şifa versin kursunuza. Gerçekten kırıcı olmak istemiyorum. İyi günlerO konuyu Selçuk bey ile tartışın lütfen. Çünkü kendisiyle sizin önerdiğiniz tedavi yöntemleri farklı, o yüzden lütfen kendisiyle tartışın bunu. Kaldıki ben burda kahroluyorken bu tavrınız da hoş değil bana karşı, siz haklı haksız peşindesiniz geceden beri, yapmayın bunu. Sizde dahil bana yardımcı olmaya çalışan herkesin elbette ki iyi niyetli olduğunu biliyorum yanlış anlaşılmasın lütfen, fakat ben buraya bilir kişilerden çare bulmaya geldim her kafadan farklı bir ses duyup her denileni uygulamaya değil. Önerilere açığım diye bu kadar yüklenilmez bir insana, sürekli “yanlış yaptınız” baskısı vs.
Neyse.
@Selçuk YÜKSEL bey müsait olduğunuz da artık son kez ne yapmamız gerektiğini söylerseniz geç olmadan son bir şansımızı deneyelim diyorum ben hala yine de Şeker’imin vakti var ise tabi..
Teşekkür eder iyi günler dilerim.
Ben artık post yazmayacağım. Ben tedavi onermedim. Selçuk abinin ilk postunda da yazıyor. Tetramezatin bana iyi geldi, şize de bu iyi gelir dedim sadece. Ayrıca benim haddime de değil tartışmak ya da bilgi derecesini kıyaslamak. Allah şifa versin kursunuza. Gerçekten kırıcı olmak istemiyorum. İyi günler
Evet kullanın buhar makinasını. Sirkeyi damlattıktan sonra gelişme olmadı mı ?@Selçuk YÜKSEL bu arada ventolin aldım eczaneden, buhar makinası da buldum bugünlük ödünç alıyorum yani. 18:00gibi makinayı teslim almış olurum, bi posta buhar tutucam kafese dediğiniz gibi. İşe yarama durumuna göre de devamlı mı yoksa tek sefer mi kullanıcaz bakarız artık.
Yanılıyorsam düzeltin lütfen.
İnşallah iyileşmiştir. Ventolin yanında mutlaka sirkeli su da bir miktar fayda sağlamıştır.
Aslında tüylerinde karışıklık olması eğer onu elinize alırken tüylerini siz bozmamışsanız kendiliğinden olmuşsa E coli hastalığı belirtisi E coli ileriki dönemlerinde nefes almada zorluğa da neden oluyor. En Başta veteriner size tetra vermiş olsaydı yüksek ihtimalle düzelecekti. Çünkü tetra hem solunum yolu hastalıkları hem cocsidioz hem de E coli tedavisinde kullanılıyor. Eğer hastalık belirtisi tekrar olursa tetra başlayalım.
Tamam öyle yapın. Hırıltı büyük ihtimalle geçici kesilmiştir. Tedbiri elden bırakmamak gerek.Hastalık büyük ihtimalle E coli.
Veterinerin önerdiği tedaviye söz söylemek istemedim açıkçası çünkü veteriner veya doktor değilim. Nahoş olurdu ve megatril solunum yolu enfeksiyonuna da iyi gelecekti. Ama sorun farklıymış.Anladım, şimdi ben ilaçları bilmediğim için, veteriner megatril verince, siz de tetrada ısrarcı olmayınca tabi haliyle, tetranın nasıl bir etkisi olduğunu düşünemedim, bilemedim ama anladım ki bayaa etkiliymiş. o zaman ben ne olur ne olmaz tetra bulayım, bulunsun elimin altında.