Benzer şikayetler bende de var. Cumartesi günü başladı. Şeffaf salyalı kusmaya başladı. Sarımsaklı su verdim (genelde bu her şeye iyi geliyor). Fakat pazar günü baktığımda hala ara ara şeffaf kusuyordu ve tüylerini kabartmaya başladı. Ben de İzmit'te veterinere götürdüm. Fakat belli ki kuştan anlamıyordu. Ağrı kesici ateş düşürücü verdi (ateşi yoktu) yolladı. Bir de birkaç gün önce tık tık diye ses geliyordu nefes aldığında onu söyleyince antibiyotik verdi ama ben anladığından emin olamadığım için tedaviye başlamadım.
Ertesi gün (pazartesi) İstanbul'a götürdüm. Kuşlardan anladıklarını yazmışlardı. Röntgeni çekildi. Kursakları çok şişmiş ve bağırsaklarında gaz var dendi. Kuş çok kötü durumda değil o yüzden antibiyotik vermeyeceğim dedi. 30 gün bu ilaçları kullan dedi. Bir sürü ilaç sattılar. İlacın üstünü okuduğumda "ilaç değildir, yem takviyesidir" yazıyordu (bunu sonradan gördüm tabi). Pazartesi gününden beri günde 2 kez 3'er damla resimdeki reçetedekileri damlattım. Fakat ilerleme değil gerileme oldu. Yememeye başladı ben de yumurta sarısından mama yapıp ağzından içirdim dün öğlende eve gidip. Akşam bir tık iyiydi. 2 kere öttü ilk kez. Yumurta yedi, çok az yem yedi. Fakat geceye doğru ağırlaştı. Kusmaları tekrar arttı. Bu sefer bulanık beyaz kusmaya başladı. Süreki kafesin altında uyumaya başladı. Bana tepki vermiyordu sürekli uyuyordu. Ben de dayanamadım artık ağzından 1 damla triflucan verdim yattım sabahı zor ettim.
Sabah kalktığımda kafesin altındaki daldarıyı kemiriyordu ama hala kabarık, halsiz durumda. Kusma devam ediyor, bu sefer yem kusmaya başladı. Sabah tekrar yumurta yaptım biraz yedi kendisi. Kusuyor ve tekrar yem yemeye çalışıyor çok az. Bu sefer Bakırköyde kuş veterineri olduğunu yazan bir yere götürüyor eşim şu an.
Ağzında bir şey yok pamukçuk vs hiçbir şey yok. Kakası pazartesi günü normaldi ama 2 gündür ishal gibi. Fakat poposu temiz. Sürekli uyumak istiyor
( gözlerini zor açıyor. Yumurta verirsem biraz yiyor.