Selçuk YÜKSEL
Onursal Üye
Demek istediğinizi anlamadım.15 günde bir. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim
Demek istediğinizi anlamadım.15 günde bir. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim
Avisencid 60 g ağırlık başına 1 damla olarak, kuşun boyun arkasından omuzların arasına damlatılır. İnternette böyle yazıyor. Bunu mu yapmam lazım 15 günde bir. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Kuşum yulafı çok seviyor vermemde bir sıkıntı olur mu. Böyle yazmıştımDemek istediğinizi anlamadım.
Daha anlaşılır yazsanız iyi olur. Bahsettiğiniz ürünü internette aratınca biyoteknik çıktı karşıma. Bu ürün var sizde yani onu soruyorsunuz anlaşılan.Avisencid 60 g ağırlık başına 1 damla olarak, kuşun boyun arkasından omuzların arasına damlatılır. İnternette böyle yazıyor. Bunu mu yapmam lazım 15 günde bir. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Kuşum yulafı çok seviyor vermemde bir sıkıntı olur mu. Böyle yazmıştım
Yanlış baktım galiba. Kusura bakmayın. Ense damlası yazınca böyle çıkmıştı. Damlayı nasıl kullanmam gerektiğini sormuştum.Daha anlaşılır yazsanız iyi olur. Bahsettiğiniz ürünü internette aratınca biyoteknik çıktı karşıma. Bu ürün var sizde yani onu soruyorsunuz anlaşılan.
Yani bu markanın bu ürünü hakkında bilgim yok o yüzden ben kullanın veya kullanmayın diyemem. Yulafı çok vermeyin ayrıca.
Birçok markanın ense damlası var. Tollisan u200 bulabilirseniz onu öneririm ben size.Yanlış baktım galiba. Kusura bakmayın. Ense damlası yazınca böyle çıkmıştı. Damlayı nasıl kullanmam gerektiğini sormuştum.
Hocam bir veterinere gidip alabilir veya kuşu götürüp uygulatabilirisiniz. Ense derisine 1 damla damlatacaksınız.Yanlış baktım galiba. Kusura bakmayın. Ense damlası yazınca böyle çıkmıştı. Damlayı nasıl kullanmam gerektiğini sormuştum.
Hocam bir veterinere gidip alabilir veya kuşu götürüp uygulatabilirisiniz. Ense derisine 1 damla damlatacaksınız.
Anladım Allah razı olsunBirçok markanın ense damlası var. Tollisan u200 bulabilirseniz onu öneririm ben size.
Ama orijinal ürün olduğundan emin olmanız lazım.
Bulamazsanız herhangi bir veteriner kliniğinden ivermektin içerikli sonu mec-mac ile biten dış parazit damlası alabilirsiniz veya tamamen kanatlılar için üretilen parazit damlası varsa veterinerde onu alabilirsiniz. Veterinere kuşuma ense damlası yapacağım dersiniz.
Enjektöre 1 ml çektirmeniz uzun süre olur. 1 ml 20 damla eder. Siz zaten hepsini kullanmayacaksınız, 2 damla kullanacaksınız bu sene.
Diğer senelerde 1 kez 1 damla.
Kuşun ense tüyünü aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla ense damlasından damlatacaksınız. 15 gün sonra 1 damla daha.
Sonra 1 ay banyo yapmasın.
Daha sonraları ise tedbir amaçlı senede 1 kez 1 damla yaparsınız. Damlayı da bozulmayacak şekilde muhafaza ediniz.
Damla yapıldıktan sonra kuş birkaç gün silkelenebilir,sürekli hareket edebilir normaldir. Sonra geçiyor zaten bu hareketleri.
Bazıları uygulayamıyor. Ondan öyle dedim.Ense damlası satın almak daha mantıklı
Çünkü dış parazit uygulaması hiç de ucuz değil bazı yerlerde.
İyi günler. Kuşum gene ağzından beyaz sıvı kustu. Kuşum gayet sağlıklı yemeğini çok iştahlı yiyor. Oynuyor da. Dışkısı da iyi.Sadece eskisine göre daha fazla uyuyor. Neden böyle kusuyor anlamadım ne yapmalıyım. Bugün kuşcuya sordum her şeyi gayet iyi sadece biraz fazla uyuyor ve yem kusuyor ara ara. O da alttaki ilacı önerdi bunu koydum suyuna 2 saat önce.Bazıları uygulayamıyor. Ondan öyle dedim.
Gayet sağlıklı değil kuşunuz. İleri derecede anormal kusma var. Kusmuğunda veya ağzında kötü koku var mı? Kuşunuz kaç gr ağırlığında?İyi günler. Kuşum gene ağzından beyaz sıvı kustu. Kuşum gayet sağlıklı yemeğini çok iştahlı yiyor. Oynuyor da. Dışkısı da iyi.Sadece eskisine göre daha fazla uyuyor. Neden böyle kusuyor anlamadım ne yapmalıyım. Bugün kuşcuya sordum her şeyi gayet iyi sadece biraz fazla uyuyor ve yem kusuyor ara ara. O da alttaki ilacı önerdi bunu koydum suyuna 2 saat önce.
Ağırlığı hep aynı zayıflamadı. Ağzından da kötü koku gelmiyorGayet sağlıklı değil kuşunuz. İleri derecede anormal kusma var. Kusmuğunda veya ağzında kötü koku var mı? Kuşunuz kaç gr ağırlığında?
Dışkısını dahaden yapmadı yapınca paylaşırım. Boğazına da bakmaya çalışacam. Teşekkür ederimDışkı da paylaşır mısınız.. Kuşun boğazına bakabilseniz iyi olur. Peynirimsi bir lezyon görecek misiniz bakalım. Ama ağzına değil boğazına bakacaksınız.
Dışkı da paylaşır mısınız.. Kuşun boğazına bakabilseniz iyi olur. Peynirimsi bir lezyon görecek misiniz bakalım. Ama ağzına değil boğazına bakacaksınız.
UygulamadımKuşa hiç parazit ilacı uyguladınız mı. ?
Bakın 10 gün önce size önermişim hala yapmamışsınız. Size ne önerelim istiyorsunuz okuyup üfleyelim mi ?Size ense damlası yapmanızı öneririm. 15 gün sonra tekrarlamanız gerekir. İvermectin etken maddeli herhangi bir damla olabilir. Sonrasında gelişmeleri yazın.
Çok haklısınız. Yarın veterinere getirip dediğinizi yaptıracamBakın 10 gün önce size önermişim hala yapmamışsınız. Size ne önerelim istiyorsunuz okuyup üfleyelim mi ?
Siz şimdiden yemini ve suyunu alın önünden. Yarın eczaneden iç parazit şurubu alın. Kontil olabilir başka markada olabilir. Acıkmalı ve susamalı kuş. Saat 11 gibi çeyrek suluğa 6 damla kontil damlatarak verin. Damlalık yoksa alın eczaneden.Çok haklısınız. Yarın veterinere getirip dediğinizi yaptıracam