Muhabbet kuşum üşüttü

Enes96

Paylaşımcı Üye
Kendini kabartıyor ve halsizlik var. Nefes alırken garip sesler çıkarıyor. Sıcak tutuyor ve darı ile besliyorum. Tedavisi için ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz ? Bulunduğum yerde maalesef kanatlı hayvanlardan anlayan veteriner yok.

Basit bir soğuk algınlığı değil hocam. Solunum yolu enfeksiyonu var kuşta. Doksisilin etken maddeli bir antibiyotik ile tedavi edilmesi gerek.

Örneğin doksimix ilacını alıp çeyrek suluğa 6 damla katarak verin. Toz ise mercimek tanesi kadar vereceksiniz 5-7 gün tefavi süresidir.
Teşekkür ederim hocam. Bilginizi ve deneyiminizi sorgulamak gibi olmasın ama antibiyotiğe ihtiyacı gerçekten var değil mi ? Gereksiz ilaç vermekten korkuyorum da.

Teşekkür ederim hocam. Bilginizi ve deneyiminizi sorgulamak gibi olmasın ama antibiyotiğe ihtiyacı gerçekten var değil mi ? Gereksiz ilaç vermekten korkuyorum da.
Geç bile kalmışsınız umarım astıma veya bronşite çevirmemiştir. Çevirmişse iş zorlaşacak hızlı olmanızı tavsiye ederim.

Bu arada levadoks da olur oda aynı ilaçtır.
Hocam bugün kalkınca gördüm yanaklarında ıslaklık ve gagasında kusmuk izi vardı. Ayrıca ara ara gözlerini kısıyor. Yanaklarını kendisi de ıslatmış olabilir sudan ondan emin olamadım. Bugün ilacı temin etmeye çalışıyorum eğer açık veteriner bulamazsam en geç yarın temin edeceğim. Meyve ve dal darı yiyince neşesi yerine geliyor ve hareketleniyor halsizlik kalmıyor. Yanında sürekli elektrikli ısıtıcı açıyorum. Durumu biraz dengesiz gibi bazen halsiz bazen gayet hareketli oluyor.

Hocam bunlardan birini bulamazsam wmd doxy kullanabilir miyim ? Ayrıca antibiyotiğe devam ederken vitamin ve proboyotik takviyesini antibiyotikle aynı suya mı koymalıyım ?

Hocam bunlardan birini bulamazsam wmd doxy kullanabilir miyim ? Ayrıca antibiyotiğe devam ederken vitamin ve proboyotik takviyesini antibiyotikle aynı suya mı koymalıyım ?
Evet aynı dozda kullanın. wmd doxy de olur. Aynı suya probiyotik ve multi vitamin de katabilirsiniz.

Her gün vereceksiniz aralıksız dışarıda başka su içmemeli. 4. Gün gelişmeleri yazın ona göre ilaç kullanma süresini belirleriz.
Tamamdır hocam teşekkürler. Aldığım yer ağzına bir damla damlatın dedi ancak kafama yatmadı açıkçası. Suyuna dediğiniz şekilde damlatıyorum.

Tamamdır hocam teşekkürler. Aldığım yer ağzına bir damla damlatın dedi ancak kafama yatmadı açıkçası. Suyuna dediğiniz şekilde damlatıyorum.
Ağzına damlatabiliyorsanız ve yutturabilecekseniz sabah akiam 1 damla olur. Hatta daha iyi olur. Ama yapamayacaksanız suya katın

Kuşun durumu kötü. Kusma varsa tüyler ıslanır zaten. Tedaviye başlamak gerek acilen.

Geri