İstanbuldaysanız ben alabilirim tümörü..
O kadar dil döküyorum yok diyorlar ameliyatı bulunduğum şehirde yapılacak ben yeni tümör olduğunu fark ettim ama kuluçkadan sonra yağlanma vardı tahmini 3-4 ayAh bu aileler.. 1.5 2 ay beklicekmiymis zavallı yavrucak. Ne zamandır var peki ? Ameliyatı zaten olacaksa onlar yapıyor mu yoksa yine izmir yada istanbulda olcaksa direk götürmek daha mantikli bence
Kötü huylu olmadığını söyledi benign imiş yavaş büyüyor, kötü huylu değil ayrıca yayılmıyor sadece yerinde büyüyor söylendiğine göre.eğer bu tümör kanserli yani kötü huylu ise alınabilse dahi sıkıntılı ki almaya pek yanaşmayacaklardır. örneğin dün bir kız konu açtı onun ki ur. yani iyi huylu. o yüzden alınabilir o kuşun. fakat bu bana kanser gibi geldi. dediğim gibi ise kısa sürede çok daha fazla büyüyecektir. ben 1.5 ay yaşatabildim. açtığım konulardan bakın neler çektiğimizi o zamanlar. 4 ay oluyor sanırım..
İstanbul’da değilim.İstanbuldaysanız ben alabilirim tümörü..
Kötü huylu olmadığını söyledi benign imiş yavaş büyüyor, kötü huylu değil ayrıca yayılmıyor sadece yerinde büyüyor söylendiğine göre.
Şu an yaşadığım şehirde en iyi kuştan anlayan veteriner fakülte imiş daha önce ameliyat yapmışlar ama yaptıkları ameliyatta tümör boyutu bu kadar büyük değilmiş başarı oranları yüksekmiş ama ellerinde hayatını kaybeden kuşlar da varmış.evet yayılmaz olduğu yerde büyür ancak burada ki sorun max. büyüme noktasına geldiğinde hava kesesine baskı yapıp boğması... yani iyi huylu yada kötü huylu farketmeksizin tek yolu cerrahi operasyon. kısacası gerçek anlamda kuştan anlayan veteriner şart
Şu an yaşadığım şehirde en iyi kuştan anlayan veteriner fakülte imiş daha önce ameliyat yapmışlar ama yaptıkları ameliyatta tümör boyutu bu kadar büyük değilmiş başarı oranları yüksekmiş ama ellerinde hayatını kaybeden kuşlar da varmış.
Nereden anliyosun iyi ya da kötü huylu olduğunu?eğer bu tümör kanserli yani kötü huylu ise alınabilse dahi sıkıntılı ki almaya pek yanaşmayacaklardır. örneğin dün bir kız konu açtı onun ki ur. yani iyi huylu. o yüzden alınabilir o kuşun. fakat bu bana kanser gibi geldi. dediğim gibi ise kısa sürede çok daha fazla büyüyecektir. ben 1.5 ay yaşatabildim. açtığım konulardan bakın neler çektiğimizi o zamanlar. 4 ay oluyor sanırım..
Nereden anliyosun iyi ya da kötü huylu olduğunu?
Şu an ameliyatı yapacak tek yer fakülte ve cihazın gelmesini bekliyorlar sizden rica ediyorum kuşum için bir şey yapmıyormuşum gibi davranmayın. Benim için para felan önemli değil onu her şekilde halledebilirim kuşumun canı karşısında paranın önemi ne ki?doğru ama böyle de hayatını yavaş yavaş kaybedecek malesef. yani 1 sene sonra da olsa... ben öncesinde götürdüğüm zaman yapamayız riske girmeyelim zaten kötü huylu demişlerdi haklı olarak. uyutalım acı çekmesin dedilerse de kabul edemedim. yani ilerisini düşünüp bir karar almalısınız. kısacası tedavisi için bütçenizi ayırıp elinizden geleni yapın derim. bu arada fakültede tümörü alınıp 10 dk içerisinde ameliyattan çıkan da vardı. hatta iyice inceledim gayet iyiydi durumu da. bilginiz olsun yani bu konuda da ...
Şu an ameliyatı yapacak tek yer fakülte ve cihazın gelmesini bekliyorlar sizden rica ediyorum kuşum için bir şey yapmıyormuşum gibi davranmayın. Benim için para felan önemli değil onu her şekilde halledebilirim kuşumun canı karşısında paranın önemi ne ki?
Yanlış anlamış olabilirim affedersiniz sert tepki gösterdim bilirsiniz sizde yaşamışsınız bu dönemlerde biraz daha ruhsal ve duygusal olarak kontrol dışı davranabiliyoruz ayrıca mesajların duyguları ve mimikleri olmadığı için o anda hangi duyguya sahipsek o şekilde anlayabiliyoruz tekrardan kusura bakmayın önerileriniz için teşekkür ederimtekrar okuyun. ya anlamak istediğiniz gibi yada yanlış okumuşunuz. ben kimseye bir şey yapmıyormuşunuz gibi söylemde bulunamam doğru bir davranış olamaz zaten. sadece elimden geldiğimce bilgi vermek amaçlı yardımcı olmaya çalışıyorum soru soranlara.
Kuşumu kontrol amacı götürdüm cihazın ulaşmasına çok az kaldığını ama ameliyattan sağ çıkma ihtimalinin %10-15 civarı olduğunu söyledi kuşumun enerjisi yerinde ama mutlu olmadığı belli çok kararsız kaldım ameliyat yaptırma konusunda bir yandan acı çektiğini düşünüyorum böyle devam etmemeli diyorum bir yandan elimden geleni yapıp risk faktörü yüksek olduğu için ameliyat yaptırmak istemiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum çok kararsız kaldım.
Ameliyat yaptırmalı mıyım?
Çok az biraz büyüdü kuşum eş olmadan yumurtluyor yumurtladıkça boyut olarak artıyor çok hafif. Mutsuz olduğu için acı çektiğini düşünüyorum doğrusu oyun felan oynuyor ama bilmiyorum belki ben öyle hissediyorumdur dinlenerek uçabiliyor ama çok uzun mesafeleri değil.Haklısın zor bir karar. Ama neden acı çektiğini düşünüyorsun enerjiside iyiymiş. Uçması nasıl? rahat uçabiliyormu? Kitle büyüyormu hiç yoksa aynımı boyutu tahminen?
Çok az biraz büyüdü kuşum eş olmadan yumurtluyor yumurtladıkça boyut olarak artıyor çok hafif. Mutsuz olduğu için acı çektiğini düşünüyorum doğrusu oyun felan oynuyor ama bilmiyorum belki ben öyle hissediyorumdur dinlenerek uçabiliyor ama çok uzun mesafeleri değil.
Galiba öyle yapacağım sizce canı acıyor mudur?Enerjisi iyi, oyunda oynuyor, birazda uçabiliyor. Bunlar olumlu şeyler, ameliyat konusunu biraz dahamı ertelesen acaba?
Galiba öyle yapacağım sizce canı acıyor mudur?
Umarım öyledir teşekkür ederim.Hiç bilmiyorum valla ne desem boş. Ama sanmıyorum ben.