1-2 güne çıkmazsa boş olabilir kontrol ettiniz miKuşlar 18. 20. 22. günde çıktılar 24.gün son yumurta çıkmadı şimdilik inşallah oda çıkar.
1-2 güne çıkmazsa boş olabilir kontrol ettiniz mi
Havalar serinletici için tarihler atabilir biraz ileri birde her kus ilk yumurtada yatmaz o yüzden 2.3. Yumurtada yatarsa o günden sonra başlar kuluçkaKuşlar 18. 20. 22. günde çıktılar 24.gün son yumurta çıkmadı şimdilik inşallah oda çıkar.
Havalar serinletici için tarihler atabilir biraz ileri birde her kus ilk yumurtada yatmaz o yüzden 2.3. Yumurtada yatarsa o günden sonra başlar kuluçka
Taş tabletten çivi yazısı ile gönderildi [emoji23][emoji1787]
Sebebini kıskançlık diye biliyorum ben izin vermeme kavgaya dönüşmediği sürece problem yok oluyor öyle şeyler. Arada besletmesi bile iyi yani benimki besletmiyor hiçÇıkar inşallah ilk üçü dolu çıkinca bu kesin çıkar diye düşünmüştüm peki dişi neden erkeğe besletmez yavruyu erkek beslemek istiyor dişi bazen izin veriyor bazen ise vermiyor.
Dişi baskın ise yavruları kendi eşinden kıskanır isterseniz belli saatlerde anneyi ayırıp babayı yanlız bırakabilirsiniz yavrularla bir takip ederseniz baba mo iyi besliyor annemi duruma gore hareket edersiniz bazı durumlarda annenin kıskançlığı yüzünden yavrular yeteri kadar beslenemiyorÇıkar inşallah ilk üçü dolu çıkinca bu kesin çıkar diye düşünmüştüm peki dişi neden erkeğe besletmez yavruyu erkek beslemek istiyor dişi bazen izin veriyor bazen ise vermiyor.
Sebebini kıskançlık diye biliyorum ben izin vermeme kavgaya dönüşmediği sürece problem yok oluyor öyle şeyler. Arada besletmesi bile iyi yani benimki besletmiyor hiç
Dişi baskın ise yavruları kendi eşinden kıskanır isterseniz belli saatlerde anneyi ayırıp babayı yanlız bırakabilirsiniz yavrularla bir takip ederseniz baba mo iyi besliyor annemi duruma gore hareket edersiniz bazı durumlarda annenin kıskançlığı yüzünden yavrular yeteri kadar beslenemiyor
Taş tabletten çivi yazısı ile gönderildi [emoji23][emoji1787]
Iyi beslenip beslenemediğini nasıl anlarız anne çoğu zaman hep içerde hatta bugün ilk defa (çok uzun bir sure sonra )yemliğe inip mama ve yem yedi hep erkek onu besliyordu yuvalığı ilk ne zaman temizlemeliyim yavrulara su an dokunsam bir sorun olur mu? Son yumurta çıkmayacak aslinda onu bekliyorum temizlik için.
Dişi yavruları besler endişelenmeyin sadece kafeste yem ve mama bulunsun sürekli. Benim 1 haftadır dişi besliyor. Gayette iyi besliyor. Siz sadece bugün kontrol edin kursakları dolu mu diye doluysa zaten besliyor demektir endişelenmeyin ama yemler çok çabuk bitiyor haberiniz olsun bence erkek yavrular yuvadan çıkana kadar ayrı kalmalı ben öyle biliyorum koyarsanız kavgalar yine olur zaten yavrular büyümeden.Dişi erkeğe saldırıyor maalesef kusları ayırdım erkek cok beslemek istiyor ve besliyordu yavruları kusları bir daha na zaman biraraya getirebilirim ve anne yavruları tek besleyebilir mi?
Her gün vermeyin bence 2-3 günde bir. Bir petshop söylemişti bana da. Mama olunca dişi beslemek kolay diye erkeği kovuyor kıskanıp falan dedi ne kadar doğru bilemem ama mantıklı sankiTekrar selamlar dün akşam erkeği dişinin yanına saldım erkek girdi yuvalığa dişinin yanina oturdu sabah baktım hala yatıyordu ikisi araları duzeldi sanirim yumurta maması hergün verilmeli mi sanki dişi ve erkeği kızıştırıyor havuç katmadiğım halde
Hocam buraya atarsınız yarın resmi ben bakarım
MaşâAllah hocam korkulacak bir şey yok çok güzel tüyleri renkleri gelişim güzel bir sıkıntı yok şuanIyı akşamlar birkaç foto çektim ama pek beceremedim.
Yuvalıklar aynıymış. Ama bu havalarda çok nem yapmaya başladı bazen içi su gibi oluyor. Şikayetçiyim bu konudan yavrulardan sonra bir yerlerden havalandırma deliği açmayı düşünüyorum sizde durum nedirIyı akşamlar birkaç foto çektim ama pek beceremedim.
Yuvalıklar aynıymış. Ama bu havalarda çok nem yapmaya başladı bazen içi su gibi oluyor. Şikayetçiyim bu konudan yavrulardan sonra bir yerlerden havalandırma deliği açmayı düşünüyorum sizde durum nedir