Muhabbet kuşu cinsiyet, ırk ve yaş tahmini - sorularınızı buraya yazabilirsiniz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpdna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlgiliniz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.
İlgileneceğim.
Kusuruma bakmayın ama emin misiniz?

Evet. Cere renginden anlaşılır cinsiyeti.
Yavru dişilerin cere kısmı buzlu mavimsi morlu olur burun deliklerinin çevresi ise beyaz olur. Yavru erkeklerin ise burun deliklerinin çevrelerinde beyaz halka olmaz. Yavru erkeklerin ceresi komple pembe olur veya tamamen lilamsı olur. Sizinki dişi ve kesin.

Evet. Cere renginden anlaşılır cinsiyeti.
Yavru dişilerin cere kısmı buzlu mavimsi morlu olur burun deliklerinin çevresi ise beyaz olur. Yavru erkeklerin ise burun deliklerinin çevrelerinde beyaz halka olmaz. Yavru erkeklerin ceresi komple pembe olur veya tamamen lilamsı olur. Sizinki dişi ve kesin.
Sizi zahmete soktum, içime sinmesi için oldukça açıklayıcı yazmışsınız. Kuşu aldığım kişi erkek dediğinden dolayı tekrar sormuştum. Anlayışınız ve detaylandırmanız için teşekkür ederim.

Sizi zahmete soktum, içime sinmesi için oldukça açıklayıcı yazmışsınız. Kuşu aldığım kişi erkek dediğinden dolayı tekrar sormuştum. Anlayışınız ve detaylandırmanız için teşekkür ederim.

Rica ederim.
Şunu da yazayım. Yetişkin olduklarını da cerelerinden öğrenebiliriz yine.
Çünkü cere renkleri değişir. Örneğin yavru erkeğin ceresi tamamen pembe iken yetişkin olduğunda tamamen mavi olur.
Yavru dişinin ceresi beyazlı mavili veya beyazlı morlu bir renk iken yetişkin olduğunda tamamen krem rengi olur,kızışma olduğunda yani üreme döneminde ise tamamen kahverengileşir. Yavru muhabbet kuşlarında erkek olsun dişi olsun baş kısımda çokça çizgi bulunur,gözleri siyah olur. Yetişkin oldukça kafalarındaki çizgiler azalır ve temiz alın ortaya çıkar. Yetişkin olduklarında göz bebeklerinde beyaz iris ortaya çıkar.
İnternetten araştırsanız bile kolayca ulaşabilirsiniz bilgiye.

Geri