çok sağolun hocamHocam kuşunuzun ceresindeki ve gagasındaki siyahlıklar halen duruyor yaşını ona göre değerlendirdim. Bu siyahlıklar genellikle 1.5 - 2 aylık olduklarında kaybolur. Sizin kuşunuzun ceresinin mavileşmesi de kuşun genetik yapısından kaynaklanıyor.
Kuşların gen havuzları oldukça geniştir, bazı kuşların vücut yapılarında diğer kuşlara kıyasla bir çok farklılık gözlemlenebilir. Mesela cere renginin değişimi normalden erken veya geç olabilir , bazı kuşların ceresinde hiç bir değişme de olmayabilir.
Örneğin bu fotoğraftaki yavru kuşun ceresinin üzerindeki siyah çizgiler yok.
çok sağolun hocam
Herkese iyi gunler.Üstadlarim kuşun cinsiyeti nedir sizce?Aldigimiz yerden dişi dediler.bazi arkadaslar da erkek diyor
Cinsiyeti daha tam belli değil ama yaşı 2 ile
Yaşı 2ile 3 aylık arası gibi cinsiyeti başkası bulsun
Merhabalar. Arkadaşım kafesiyle erkek muhabbet kuşu hediye etti. Balkona koydum 1 hafta sonra cinsiyetini çözemediğim bir muhabbet kuşu geldi kafesin üstüne. Direkt yem verdim. Aynı kafese aldım. Sanki yıllardır beraberlermiş gibi inanılmaz bir şekilde direkt öpüşmeye başladılar.
Birbirlerini kaşıyor, aynı yemliğe tüneyip sırayla yem yiyorlar. Bir kere bile kavga etmediler. Yaklaşık 2 hafta oldu. Merak ettiğim husus şu; görselde ki dışardan gelen kuşun cinsiyeti ve tahmini yaşı nedir?
4 aylık dişi gibi geldi bana. Ama işin ehillerinden duymak içimi rahatlatacak.
Çünkü yuvalık aldım ikisine, sağlıkları ve çiftleşmeleri için her türlü yem ve ihtiyaçlarını karşıladım.
Teşekkür ederim sağ ol hocam.İyi günler, kuşunuzun cinsiyeti erkek hocam.