alperen995
Yeni Üye
Cok sevindim basindna beri takip ediyorum iyi olduguna gecmis olsun tekrardan onu cok sevin hak ediyor cok savastiniz 2 nizde
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorumCok sevindim basindna beri takip ediyorum iyi olduguna gecmis olsun tekrardan onu cok sevin hak ediyor cok savastiniz 2 nizde
Yiyemedikleri daha az şey var konu açılmıştı daha önce link bırakayım. İmkanlar dahilinde oldukça çeşitlilik sağlayabilirsiniz. Kuşunuzun damak tadına da bağlı bu biraz. Papağanlar için A vitmani çok önemli özellikle diyetine A vit ağırlık verilebilir. Sebzeleri/meyveleri iyice yıkayıp kafese asarak, mama içinde ya da küçülterek mama kabında verilebilir. Sebzeleri hem çiğ hem de haşlanmış verebilirsiniz.Hocam özellikle hangi sebze meyveleri önerirsiniz?
Hocam merhaba, vitamin ve probiyotik geldi yarın başlayacağım yarın yem de gelir muhtemelen. Bugün sadece yem verdim mama vermedim. Şimdi foto ekliyorum, sanki bana yine biraz şişmiş gibi geldiYiyemedikleri daha az şey var konu açılmıştı daha önce link bırakayım. İmkanlar dahilinde oldukça çeşitlilik sağlayabilirsiniz. Kuşunuzun damak tadına da bağlı bu biraz. Papağanlar için A vitmani çok önemli özellikle diyetine A vit ağırlık verilebilir. Sebzeleri/meyveleri iyice yıkayıp kafese asarak, mama içinde ya da küçülterek mama kabında verilebilir. Sebzeleri hem çiğ hem de haşlanmış verebilirsiniz.
Muhabbet Kuşlarına Verilen Sebze Ve Meyveler
Kuşlarınıza meyve/sebze verirken, "mevsime uygun" olanları seçin. Hormonlu, serada yetişmiş ürünler kuşlarınıza size verdiğinden daha fazla zarar verir. Sebzeleri suda değil buharda haşlamaya çalışın. Suda haşlandığında sebzeler vitaminlerin bir kısmını suda bırakır. Kuşlarınıza konserve mısır...www.muhabbetkusu.com.trBenim genelde verdiklerim kuşumunda severek tükettikleri; ıspanak, roka, brokoli, havuç, taze kekik, nane, salatalık, marul, ayva, kırmızı/yeşil biber, dereotu, maydanoz sapı, elma, pancar, karnıbahar, tere, pazı, lahana...PAPAĞANLARDA BESLENME-YARARLI YİYECEKLER
Papağanlar türlere göre farklılık gösterse de genel olarak tomurcuk, meyve,sebze, tohumlarla beslenir. Papağan beslenmesinde dikkat etmenizwww.kuslaricin.com
Hocam merhaba, vitamin ve probiyotik geldi yarın başlayacağım yarın yem de gelir muhtemelen. Bugün sadece yem verdim mama vermedim. Şimdi foto ekliyorum, sanki bana yine biraz şişmiş gibi geldi
Önden çekilmiş bir resim de ekler misiniz? Bana normal geldi kursağı bu resimden normal dolu kursak şişliği gibi. Ikinci resimde biraz şiş duruyor. Yemini yeni mi yedi?Hocam merhaba, vitamin ve probiyotik geldi yarın başlayacağım yarın yem de gelir muhtemelen. Bugün sadece yem verdim mama vermedim. Şimdi foto ekliyorum, sanki bana yine biraz şişmiş gibi geldi
1 saat olmuştur yiyeliÖnden çekilmiş bir resim de ekler misiniz? Bana normal geldi kursağı bu resimden normal dolu kursak şişliği gibi. Ikinci resimde biraz şiş duruyor. Yemini yeni mi yedi?
Yarın ilk probiyotik mi vereyim vitamin mi hocam1 saat olmuştur yiyeli
Ne yazık ki şişlik var. Veterinerle iletişime geçip kursaktan swap testi isteyin. Uzun süre sindirim sistemi için kullanılan bir antibiyotiği kullandınız buna rağmen yeme dönünce tekrar şişlik oluşması geriye akıllara problemin mantar kaynaklı olabileceğini getiriyor. Mantarlar sporlanıp gaz oluşmasına sebebiyet veriyor olabilir. Probiyotiği üç gün üst üste kullanın bakalım bir durumuna, içerisinde vitamin katkısıda var şuanda ek vitamin vermeyin. Halsizliği devam ediyor mu?1 saat olmuştur yiyeli
Off of veterinere göre ilaçlara bu cumaya kadar devam etmem gerekirdi ama ben öncesinde kestim, devam mı etsem bi 1 hafta daha? Veteriner ameliyat diyor başka bir şey demiyor swap testi yapmıyormuş. Acaba kum olmadan yeme döndüğüm için mi şişlik oluştu? Keyfi de çok yerindeydi bugün uçması dışkısı da iyi. Acaba eczaneden triflucan alıp 3 gün versem mi?Ne yazık ki şişlik var. Veterinerle iletişime geçip kursaktan swap testi isteyin. Uzun süre sindirim sistemi için kullanılan bir antibiyotiği kullandınız buna rağmen yeme dönünce tekrar şişlik oluşması geriye akıllara problemin mantar kaynaklı olabileceğini getiriyor. Mantarlar sporlanıp gaz oluşmasına sebebiyet veriyor olabilir. Probiyotiği üç gün üst üste kullanın bakalım bir durumuna, içerisinde vitamin katkısıda var şuanda ek vitamin vermeyin. Halsizliği devam ediyor mu?
Ameliyat yapanın swap almaması çok saçma. Ameliyat yapılmasını gerektirecek bir durum yok. Kum+probiyotik+yumuşak gıdalar+yem olarak devam edin. Şişlik durumunu gözlemleyelim bu sırada kuşunuzda dinlensin. Başka veterinere götüremem derseniz mantar için ilaç kullanıp deneyebilirsiniz. Diğer verdiği ilaçları kullanıyor musunuz? Halsizliği var mı?Off of veterinere göre ilaçlara bu cumaya kadar devam etmem gerekirdi ama ben öncesinde kestim, devam mı etsem bi 1 hafta daha? Veteriner ameliyat diyor başka bir şey demiyor swap testi yapmıyormuş. Acaba kum olmadan yeme döndüğüm için mi şişlik oluştu? Keyfi de çok yerindeydi bugün uçması dışkısı da iyi. Acaba eczaneden triflucan alıp 3 gün versem mi?
Dünden beri tüm ilaçları kestim. Keyfi bugün çok iyiydi, salıncağından salıncağına tavandan tırmana tırmana geçiyor,tuğçee tuğçee annecimmm diye de kafeste uyukluyor şimdi. Bu eski hallerini görünce atlattık sandım çok üzgünüm. Bir kaç gün daha devam edeyim olmadı o mantar ilacını alayım 3 gün de onu deneyeyimAmeliyat yapanın swap almaması çok saçma. Ameliyat yapılmasını gerektirecek bir durum yok. Kum+probiyotik+yumuşak gıdalar+yem olarak devam edin. Şişlik durumunu gözlemleyelim bu sırada kuşunuzda dinlensin. Başka veterinere götüremem derseniz mantar için ilaç kullanıp deneyebilirsiniz. Diğer verdiği ilaçları kullanıyor musunuz? Halsizliği var mı?
Antibiyotik hariç diğer ilaçları cumaya kadar kullanın. Sonrasında tavsiye ettiğim şekilde kum+probiyotik+yumuşak gıdalar+ yem olarak ilerleyin en az 5 gün bakalım bu şekilde. Şişlik olursa mikostatin ya da triflucan denenebilir. Keyfinin yerinde olmasına çok sevindim. İlaçlar arasında kuşu dinlendirmek önemli.Dünden beri tüm ilaçları kestim. Keyfi bugün çok iyiydi, salıncağından salıncağına tavandan tırmana tırmana geçiyor,tuğçee tuğçee annecimmm diye de kafeste uyukluyor şimdi. Bu eski hallerini görünce atlattık sandım çok üzgünüm. Bir kaç gün daha devam edeyim olmadı o mantar ilacını alayım 3 gün de onu deneyeyim
Tamam cumaya kadar mamaya da devam edeyim haftasonu da düzene başlayayım yine şişlik görürsek de o ilacı alır denerim o zamanAntibiyotik hariç diğer ilaçları cumaya kadar kullanın. Sonrasında tavsiye ettiğim şekilde kum+probiyotik+yumuşak gıdalar+ yem olarak ilerleyin en az 5 gün bakalım bu şekilde. Şişlik olursa mikostatin ya da triflucan denenebilir. Keyfinin yerinde olmasına çok sevindim. İlaçlar arasında kuşu dinlendirmek önemli.
Tamamdır, umarım tekrar ilaç kullanmasına gerek kalmaz.Tamam cumaya kadar mamaya da devam edeyim haftasonu da düzene başlayayım yine şişlik görürsek de o ilacı alır denerim o zaman
UmarımTamamdır, umarım tekrar ilaç kullanmasına gerek kalmaz.
Hocam iyi akşamlar, fıstık son durum bu şekilde. Yarın probiyotik vereceğim 3 gün üst üste mi vereyim?Tamamdır, umarım tekrar ilaç kullanmasına gerek kalmaz.
Teşekkür ediyorumİyi gibi kursağının şişi inmiş Çok geçmiş olsun
Havuç burunHocam iyi akşamlar, fıstık son durum bu şekilde. Yarın probiyotik vereceğim 3 gün üst üste mi vereyim?