daha önce de söylediğim gibi kabuksuz yem alip ezerek ver mamanın içerisine. mamayı yedirebiliyorsan eğer işlem tamam! yavrucağız net kurtulur. gaga uzamaz diyenlere bir şey demek istemiyorum kaç sefer başlarına gelmiş acaba? uzama elbet oluyor ama fark etmeniz çok zor. o uzayan çıkıntı ile yem kırmayı zorla da olsa öğreniyor.
Bu süreç uzun bir süreç ve siz bu süreci boyle atlatırsınız. MAMA besin kaynagi değildir. kabusuz yemler ne kadar streril ve tavsiye edilmese de başka çare yok. Kabuksuz yem alip ezin, öğtün toz gibi.. daha sonra mama ile karıştırıp verin.
geçmiş olsun
Sorunuza istinaden:
Şu ana kadar başıma 2 defa geldi iki ayrı çiftin babası yavruların gagasını kopardı toplamda ayrı zamanlarda 1 yavruya 2 yavru olmak üzere 3 yavru bu durumu yaşadı.
1 tanesini kaybettim, 2 sini yaşattım. Yaşayan 2 kuşa ayrı dönemlerde 2 sene civarında baktım 1 tanesini bi üretici abim aldı ben sahiplenmek istiyorum dedi verdim 5 yaşına kadar yaşadı o abimin elinde o kuş. Diğerini köye seyehat ettiğimde yanımda götürmek mecburiyetindeydim onun da konusu köy kahvehanesinde geçmişti kahveye sürekli gelen abiler istedi biz burda 7-8 kişi üstleniriz bakımını dediler. Hala besliyorlar insanlar bakımını üstlendi o da şu an 3 yaşında.
Lakin ben mama ile değil kendim yemleri ezip kırıp yedirmiştim hep.
Mamaya çok fazla yönelmemiştim. Umarım başıma bir daha böyle bir şey gelmez ama olurda gelirse yine yemle beslerim. Mamayı arada veririm.
Bu kuşların hiç birinin gagası uzamadı böyle bir şeyi de kimseye iddia ederek umut vaadetmeyin. Kuşların doğasında yok.
Lakin şunu da söylemek istiyorum gaga cereye yakın yerden koptuysa uzamaz.
Ortadan veya uca yakın yerden koptuysa uzaması aylar sürer ancak uzasa da yamuk bir şekilde uzayacaktır.
Kardeşimizin kuşunun gagası cerenin dibinden kopmuş gibi gözüküyor bu yüzden böyle konuşuyorum.
Dediğim gibi cerenin dibinden kırılan yerden 1-2 mm uzar sadece o da gaganın kırıldığı yerden uçlarını toplamak için. Bu kadarlık kısımla yem yemeği öğrenme ihtimali vardır. Bunu öğrenirse işiniz kolaylaşacaktır.
Ama üzülerek söylüyorum dip kısımdan kopan bir gaga eski formunu asla alamıyacaktır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi