Veterinerin verdiği ilaçlar ağır gelmiş bu yüzden ayakları tutmamaya başlamış. İlaç ağır gelince bu durum oluyor hemen o ilaçları kesin yoksa daha kötü olabilir. Bu bir ikincisi eczaneden bir tane supradyn all day suda eriyen tablet vitamin al. Bu vitamini 3-4 günde bir kere kullanıcaksın. Kullanım şekli ise; tableti ezip toz haline getir ve bir pirinç tanesi kadar (çay kaşığının ucuyla) tam dolu sulukta eritip ver kuşa. 3-4 günde bir olucak şekilde 2 hafta kullan, daha sonra haftalık düzenli kullanmaya devam et.
Dışkıları çok kötü değil vitamini kullanın biraz toparlansın kuş, daha sonra tekrar kontrol ederiz. Bir süre ilaç kullanmamanız da fayda var, sadece vitamin kullanın kafi. Söylediğim vitamin karışık multivitamindir. İçeriğindeki A vitamini gözlere iyi gelir, B vitamini dengesine iyi gelir, diğer vitamin ve minerallerde vücut direncini arttırıp güçlendirir mutlaka kullanın.
Birde dışkısı poposuna yapışıyor demişsiniz galiba. Popoya dışkı yapışması kabızlıkla alakalı, yemini değiştirip bonnie marka yem kullanın. İçeriğinde keten tohumu oranı fazladır ve kabızlığa iyi gelir. Birde salatalık ve marul yedirin kabızlığa iyi gelir.
Ve kuşu üşütmemeye çalışın, cereyanda (hava akımında) kalmasın ok.