Kuşum ağzı ile garip hareketler yapıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebubeyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Röntgen olsaydı karaciğer büyümesi olup olmadığına bakardık.

Oturduğumuz ilde kuş veterineri yok bakmıyorlar gittik ama dediğim gibi bakmıyorlar inceleyemiyorlar

Nefes zorluğu yaşarken bir videosunu çekip atar mısınız. Sürekli kafeste mi duruyor ? Eğer sürekli kafesteyse ara ara çıkarıp uçmasını sağlayın. Hafif hafif uçurmaya başlayıp giderek zorlayın iyice yormaya başlayın bir süre sonra. Ayrıca depovit aminovit temin edip haftada 2 defa katın suyuna.

Tabi en kısa sürede videosunu çekip paylaşacağım,mesela ağzıyla yaptığı hareketi su içtikten sonra yemek yedikten hemen sonra yapıyor mesela kendini kaşıyor iki saniye kafasını kaldırıp ağzıyla yaptığı hareketi yapıyor kendini kaşımaya devam ediyor bu aralar çok fazla arttı size ilk yazdığım zaman bu kadar değil di

Sindirim zorluğu yaşıyor büyük ihtimalle. Genel olarak nasıl beslediğinizi ve takviyeleri yazar mısınız

Önceden yulafla karışık yem veriyordum yaklaşık 2 aydır onu kestim şuan normal yem veriyorum her gün yem değişimi yapıyorum arada yemlerinin arasına keten tohumu ekliyorum ayda 1- 2 kere dal darı veriyorum ve haftada 1 -2 kere meyve veya sebze veriyorum ayrıyeten vitamin olarak maksi sol aminoset diye bir mineral var ondan ayda 1 kere sularına damlatılarak

En başta almanız gereken şey probiyotik. Ama enzim içerikli olmalı. Sonra geniş içerikli bir multi vitamin. Aminoset içeriğinde neler var yazar mısınız. Çinko içeriyor mu ?

Bu dedikleriniz hakkında marka önerebilir misiniz dediğim gibi bilgim yok bu konuda siz daha iyi biliyorsunuz

Kanatlıoil prozim olabilir probiyotik için. Aynı markanın vitabol da iyidir.

Teşekkürler petshoplarda satılır mı bunlardan yoksa getittirmemiz mi lazım

Birde daha önce düzelir gibi olmuştu şimdi daha kötü oldu gibi hissediyorum elinizden bir şey gelirse lütfen yardım edin 😔

Yani kusura bakmayın ama ben kuşum için endişeleniyorum ve elimden bir şey gelmiyor size yazmamın sebebi bu siz sanki bilerek cevap vermiyorsunuz

Konunuzu kısaca özetler misiniz?

2 buçuk yaşında erkek kuşum ağzı ile garip hareketlerde bulunuyor dışkısı beslenmesinde hiç bir problem yok kursak mantarı değiliz bunda emin olmuştuk karbonatlı su içirin demiştiniz içtikten sonra bir şey olmadı kilosu yerinde bir tık kilolu da diyebiliriz 46gr oturduğum ilde kuş veterineri yok o yüzden röntgen çektiremedik ağzı sanki çürümüş gibi kokuyor ama çok rahatsız edici türden değil bu aralar kusar gibi değisik bir hareket yapıyor yeni videosunu göndermiştim

Geri