Kuşum ağzı ile garip hareketler yapıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebubeyza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kursak mantarı için fugostatin uyguluyorum siz demiştiniz tedaviyi 10 gün yaptık siz 5 gün daha yapın demiştiniz onun 2. Günü yani 12 gündür mantar tedavisi görüyor

Kursak mantarı için fugostatin uyguluyorum siz demiştiniz tedaviyi 10 gün yaptık siz 5 gün daha yapın demiştiniz onun 2. Günü yani 12 gündür mantar tedavisi görüyor
Peki bu süre zarfında kuştaki gelişmeleri yazar mısınız ? Hiç iyileşme belirtisi olmadı mı kuşta ? Olduysa kaçıncı gün iyileşme başladı ? Ayrıca yarın gündüz halinin videosunu da paylaşın.

Kursak mantarı belirtileri;
Ağızda kötü koku,salyalı veya köpüklü kusma,kusmukta kötü koku,dışkıda koku,iştah ve enerji kaybı,felç,göğüs kemiğinin çok belirmesi ve yanlarındaki etlerde erime yani aşırı zayıflama görülmesi (kuruma),dışkıda idrarın yeşil olması,sürekli kusma,ağız içinde peynirimsi oluşumlar..

Var mı bunlardan herhangi biri?

Sadece ağızda koku vardı tedavinin 5. Günü gibi bitti yok koku kusar gibi hareket yapıyordu çok nadir onu da uzun zamandır yapmaz oldu

Kuşum hep sakin bir kuş o yüzden sadece öter konuşmayı çok seviyor hala hala ötüyor ama sesinde bir bozukluk var gibi nasıl anlatayım sesi normal değil kendini zorlayarak çıkarıyor gibi

Ben bu konuyu ağzıyla değişik hareketler yapıyor diye açmıştım sonra bir baktım kursak mantarı dediniz bende benim göremediğim ve bilmediğim şeyleri bildiğiniz için direk ilaca başlattım hayvanımı bu cümlem yanlış anlaşılmasın sizi suçlamıyorum

Dediğim gibi ilaça başladıktan yaklaşık 5 6 gün sonra ağzıyla yaptığı hareket durar gibi oldu sonra tekrardan arttı

Peki bir şey sormak istiyorum ağzıyla yaptığı hareketler sindirim sorunundan dolayı olabilir mi son zamanlarda dışkısını yaparken kendini çok zorluyor gibi ses çıkarıyor ya bu hareketi neredeyse her şeyi yaptığında yapıyor yemek yiyor ağız hareketini yapıyor su içiyor yapıyor hiç bir şey yapmıyorken de yapıyor

Beyza hanım mesajlarınızı tek bir defada toplu olarak paylaşın lütfen. Art arda yazmayın 👍
Konuya gelirsek, evet ilaç işe yaramış demek ki koku gitmiş. Kursak mantarında ağız içinde koku olur zaten. Ama mantarı tamamen atmamış olabilir veya geri bulaşma da yaşanmış olabilir eğer düzgün dezenfeksiyon yapılmamış ise kafes tünekler falan..
Yem kabındaki eski kullanılan yem çöpe atılıp içine yeni yem konmalı idi mesela. Suluk çok iyi arındırılmalıydı. Yaptınız mı bunları?
Şu bahsettiğiniz ağız hareketini videoya kaydedin yakın çekim yapın. Kuşun ağzını açıp iyice kontrol edin beyaz veya sarı şeyler var mı bakın.

Ben bu konuyu ağzıyla değişik hareketler yapıyor diye açmıştım sonra bir baktım kursak mantarı dediniz bende benim göremediğim ve bilmediğim şeyleri bildiğiniz için direk ilaca başlattım hayvanımı bu cümlem yanlış anlaşılmasın sizi suçlamıyorum
Hocam kuşunuzu bir veteriner hekime götürün.

Yaşadığım ilde kuş veterineri yokk olsaydı düşünmeden götürürdüm zaten madem bir şey yapamayacaksınız neden hayvana ilaç tedavisi başlattınız madem bizi veterinere gönderecektiniz niye ilaç başlattınız

Sizinle emir komuta halinde ilerliyorum siz bana ilaça başlamam gerektiğini söylediniz bende başladım kuşlarımı önemsiyorum ve neyi olduğunu bilmek ve iyileştirmek için size başvurdum ilaçların kuşumun bedenine ağır geleceğini düşünüyorum neredeyse 12 gün oldu ilaç başlayalı

Sizinle emir komuta halinde ilerliyorum siz bana ilaça başlamam gerektiğini söylediniz bende başladım kuşlarımı önemsiyorum ve neyi olduğunu bilmek ve iyileştirmek için size başvurdum ilaçların kuşumun bedenine ağır geleceğini düşünüyorum neredeyse 12 gün oldu ilaç başlayalı
Çok büyük hata etmişiz kuşlarınıza ilaç başlattığımız için. Hemen ilaçları kesin ve yakındaki bir ilde veteriner bulup götürün. Böyle bir tepki alacağımızı bilseydik asla yardımcı olmaya çalışmazdık emin olun.

Son düzenleme:
Ben size bir şey demiyorum nasıl böyle bir konuya geldik bilmiyorum ben size güveniyorum sizin veterinerden daha iyi bir tespit yaptığını düşünüyorum ve inanıyorum

Kanatlı kliniği yoksa bile en azından diğer klinik veya hayvan hastanesi varsa oralardan yardım alın dışkı ve kursaktan örnek aldırıp incelettirin bakteri var mı parazit var mı mantar var mı diye. İlla kanatlı hekimi olmasına gerek yok bu işlemler için.

Ben size bir şey demiyorum nasıl böyle bir konuya geldik bilmiyorum ben size güveniyorum sizin veterinerden daha iyi bir tespit yaptığını düşünüyorum ve inanıyorum
Hocam günlerdir kuşunuzu iyileştirebilir miyiz diye uğraşıyoruz. Kuştaki ağız kokusu mantar kaynaklıydı ve o sorununu çözdük. Mantarla birlikte başka bir hastalık da gelişmiş olabilir ve bu sıkça görülen bir durumdur. Mantar ihtimali tamamen bittikten sonra hastalık belirtisi devam ediyorsa diğer hastalık üzerine yoğunlaşmak istiyordum.
Ama bunun için uğraşmama rağmen suçlayıcı bir tepkiyle karşılaşacaksam o noktadan sonra ben yokum. Yakın bir ilde veteriner bulup götürün. Forumdaki diğer arkadaşlar tedavi konusunda yardımcı olmak isterlerse yardımcı olsunlar. Geçmiş olsun. Umarım tez zamanda düzelir.

Cidden kusuruma bakmayın ani çıkışlarım olabiliyor bir kaç sıkıntı yaşıyorum gerçekten kusuruma bakmayın

Sizin hakkınızı ödeyemem hayvanın ağız kokusunu giderdiniz Allah aşkına yardımcı olun tekrardan kusuruma bakmayın

Sizin hakkınızı ödeyemem hayvanın ağız kokusunu giderdiniz Allah aşkına yardımcı olun tekrardan kusuruma bakmayın
Rica ederim şimdiye kadar ki yardımlarım helali hoş olsun. Kuşa yardımcı olduğum için pişman değilim. Ama yardıma devam edersem pişman olacağımı hissettim. Dolayısıyla madem kuşlarınız da çok değerliymiş çevre illerden de olsa bir veteriner desteği alın.
Sizin sıkıntılarınız da en kısa sürede geçer umarım.

Geri