Saglıkcıyım kimse yazmayınca kendim tedavi ettim.Zorla sarımsak yedirdim.Sonra zorla limon icirdim.Burnunu temizleyip sprey uyguladım.Biraz rahatladı.Sonra Soguk algınlıgında kullanılan ağrı kesici ateş düşürücü minoset ilacından bıçakla kazıtıp toz haline getirdim azıcık(pirincinde 4 te 1 i) kadar limonlu suya katıp zorla icirdim.Gözlerine kulak copuyle bolca furacın antiseptik krem sürdüm...Şimdi beklemedeyim.İnşALLAH faydalı olur.
LG-M250 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet zorla güzellik olmuyor kuşumunda zaten tipi kaydı görseniz korkarsınızne biliyim siz yinede zorla bişey yapmayın. Geçmiş olsun.
Doğal şeylerin kuşlara zararlı olduğunu düşünmüyorum.Sarımsak tozu ile mama hazırlayanları bile forumlarda gördüm tşk ederim.Sarımsağı direk yedirmeyin bir daha çok zararlı. 1 diş sarımsağı küçük parçalara bölüp 1 bardak suda bekletin 12 saat o sudan suluguna ekleyin 5te 1 olacak şekilde.
Fotoğraf paylaşırsan daha iyi yardımcı olabiliriz.Abilerim bana yardım edin lütfen muhabbet kuşumun popo kısmı şiş olduguiçin cok haraket edemiyor şişligin sebebini bilemiyorum yardım edin bana lütfen
@Yusuf Kürşat AKKUŞ Bir bakar mısın.deri yumuşak ici sıvı dolu.Solunum düzeldi.popo kısmındaki artan bu şiş hakkında yardım eder misiniz.Hiçbir fikrim yok. Dışkılar aynı.![]()
Doğal şeylerin zararı yok mu ? Her doğal şey zararsız mı ? Mesela avakado kuşları zehirliyor ayrıca sarımsak soğan kahve kakao tuz kuşlar İçin zararlı tabi siz daha iyi biliyorsunuz sonuçta egzotik hayvan veterinerisinizDoğal şeylerin kuşlara zararlı olduğunu düşünmüyorum.Sarımsak tozu ile mama hazırlayanları bile forumlarda gördüm tşk ederim.
Konu benim bilmemem veya başkasının bilmesi degil ki,ben araştırdım sarımsak tozunun bile mamalarda kullanıldıgını gördüm ve direk sarımsagı kullandım.Doğal diye her gıda verilecek demedim.Doğal ama kuşlara uygun.Doğal diye kuşa da Kakao verecek değilizDoğal şeylerin zararı yok mu ? Her doğal şey zararsız mı ? Mesela avakado kuşları zehirliyor ayrıca sarımsak soğan kahve kakao tuz kuşlar İçin zararlı tabi siz daha iyi biliyorsunuz sonuçta egzotik hayvan veterinerisiniz
Şahsen ben sarimsak yiyemem yakıyor bildiğin. Kuşlarında direk sarımsağı saglikli bir sekilde hazmedebileceğini sanmiyorum. Cok yerde sarımsağı suda bekletip suyu kullandiklarini okudum. Ben direk sarımsağı yedirmem sizde ureticilerden bilgi alabilirsiniz bu konudaKonu benim bilmemem veya başkasının bilmesi degil ki,ben araştırdım sarımsak tozunun bile mamalarda kullanıldıgını gördüm ve direk sarımsagı kullandım.Doğal diye her gıda verilecek demedim.Doğal ama kuşlara uygun.Doğal diye kuşa da Kakao verecek değiliz
Siz un kurdu da yiyemezsiniz ama kuslara yer diyorlar hatice hanım.zaten azcık bir şey yedirdim.Sımdı kaynamıs sogumus suda sarımsak bekletiyorum.Mevzuu da kaynadı Kusumun rahatsızlıgına burda bi çözüm söyleyen olmadı.İnşALLAH tamamen iyileşmesi için iyi bir tedavi bulurum.Şahsen ben sarimsak yiyemem yakıyor bildiğin. Kuşlarında direk sarımsağı saglikli bir sekilde hazmedebileceğini sanmiyorum. Cok yerde sarımsağı suda bekletip suyu kullandiklarini okudum. Ben direk sarımsağı yedirmem sizde ureticilerden bilgi alabilirsiniz bu konuda
okumanızı öneririm tabi yine siz bilirsinizDoğal şeylerin kuşlara zararlı olduğunu düşünmüyorum.Sarımsak tozu ile mama hazırlayanları bile forumlarda gördüm tşk ederim.
Bizim veterinerimiz asla avakado soğan sarımsak ve türevlerini kakao çikolata asitli içecek tuzlu şekerli paketli gıda vermeyin dedi bilgili bir egzotik veteriner İstanbul vet Florya bir bakın istersenizKonu benim bilmemem veya başkasının bilmesi degil ki,ben araştırdım sarımsak tozunun bile mamalarda kullanıldıgını gördüm ve direk sarımsagı kullandım.Doğal diye her gıda verilecek demedim.Doğal ama kuşlara uygun.Doğal diye kuşa da Kakao verecek değiliz
İşte dediginiz gibi siz veteriner değilsiniz ama o insanlar 2 kere veterinerlik okumuş üstüne kuşlar üzerine yüksek lisans yapmışlar ve bunlar amerikada Kanadada. Sarımsaga soğana karşı bi dusmanliklari yok durduk yere zararsız olsa bitek bunlar konusunda uyarma ihtiyacı duymazlar diye düşünüyorum zira kendileri bana yağsız tuzsuz olduğu sürece sağlıklı olan yediğin her şeyi verebilirsin sadece soğan sarımsak avakado çikolata hariç diye uyardı. Mutlaka bir sebebi vardır ki bunu belirtiyorlar. Yok uygun ben daha iyi biliyorum diyosaniz siz yedirin ozaman. Ama biz de bildiğimızı duyduğumuzu söylüyoruz bu kadar tepki verilmesi manasız. Suda bekletilip suyuna eklendiğinde faydası oluyor bununla ilgili forumda da konu var onu yapabilirsiniz ama direk yedirilmemesi gerekiyor.Hanımlar k.bakmayın ama Kim kuşa tuz şeker kakao verir ki zaten ? Veya çikolata bilmem paketli gıda asitli icecek vs...Herkes bunların verilmeyeceğini bilir akıl eder Cunku bunlar insanı bile kansere yaklastıran yavas yavas öldüren ürünler...Bunlar insanı böyle yaparken kim kalkıp kuşa verirse zaten akılsızdırbunlar icin veterinerin bilgi vermesine ne gerek var
zaten veteriner yazısını okumasam bende kusuma sprite alacaktım dimi
...Soğan sarımsaga gelince
Birisi kalkmış kendi sindirim sistemiyle kusunkini bir tutmuş beni yakıyor vs bu resmen akıllara zarar bir cümle olmuş
ayrıca unutmayın Bir kucuk parçadan gelen zarar cok az olsa da faydasını saymakla bitiremezsiniz...Üstelik hiç bir doğal gıda kuşa verilen bir ilaç kadar onu ölüme yaklastırmaz...Kuslara gönül rahatlığıyla ilaç kullanılırken soğan ve sarımsak gibi doğal gıdaların dozajında kullanılmasından cekinilmesi garip...İlaç konusunda cok sey yazarım ama uzun olur.Sadece zorunlu durumlarda kullanın...Ben belki egzotik hayvan veterineri degilim ama saglıkcıyım ...Bu uslubla konuşarak beni güldürmeyin
NOT:forumda bilmediği anlamadıgı işlerde konusup ilaç yazan cok insan var,Benım kusuma ecoli,salmonella hava kesesi iltihabı yok ölürse görürsün vs gibi konusanlar oldu Ama kusum şu anda taş gibi ve tek bir yerinde şişlik yok düzeldi şükürler olsun...