Kuşumuzun Sesi Kısıldı

Ses kısılması neden olabilir? Ayın sonunda dönüş yapabiliriz. Bu belirti acil müdahale edilmesi gerektiğini mi gösterir?
Üst solunum yolu veya alt solunum yolu enfeksiyonunda ses kısılması görülebilir.

Hava kesesi akarı da ses kısıklığı yapar, üst solunum yolu enfeksiyonu da

Hava kesesi akarı da ses kısıklığı yapar, üst solunum yolu enfeksiyonu da
Bugün nebilizatörle serum fizyolojik verdim.
Sesi çıkmaya başladı.
Veterinere götürdüğümde tam olarak ne olduğunu anlayacağız. İnşallah geç kalmamışızdır. Tedavi olduktan sonra takipte olduğu için tekrar bir ilaç tedavisi uygulamamıştık. Farklı bir veterinere götüreceğim bu sefer.

Bugün nebilizatörle serum fizyolojik verdim.
Sesi çıkmaya başladı.
Veterinere götürdüğümde tam olarak ne olduğunu anlayacağız. İnşallah geç kalmamışızdır. Tedavi olduktan sonra takipte olduğu için tekrar bir ilaç tedavisi uygulamamıştık. Farklı bir veterinere götüreceğim bu sefer.
İnşallah tez vakitte şifa bulur 🤲

Teşekkürler. Sizin kuşunuzun tedavisi nasıl ilerliyor?
1 aydır her gün ilacına veterinerin yazdığı l-carnitine ve hepacarnitol atıyorum. ilaçlardan sonra karaciğerinde belirgin düzelme varmış ama ona rağmen bu süreçte solunum sıkıntısı arttı o yüzden günde 2 kere hava veriyoruz (kompresörlü nebulizatör ile) şu an yazdığım güne göre daha iyi gibi 🙏

1 aydır her gün ilacına veterinerin yazdığı l-carnitine ve hepacarnitol atıyorum. ilaçlardan sonra karaciğerinde belirgin düzelme varmış ama ona rağmen bu süreçte solunum sıkıntısı arttı o yüzden günde 2 kere hava veriyoruz (kompresörlü nebulizatör ile) şu an yazdığım güne göre daha iyi gibi 🙏
Solunum sıkıntısını takip edin mutlaka, farklılık olduğunda veterinere götürmenizi tavsiye ederim. Bu arada ilaçlardan sonra kontrol röntgeni çektiler mi?

Solunum sıkıntısını takip edin mutlaka, farklılık olduğunda veterinere götürmenizi tavsiye ederim. Bu arada ilaçlardan sonra kontrol röntgeni çektiler mi?
hayır çekmediler. 1 ay sonra kontrole gelin o zaman çekeceğiz demişlerdi. 10 gün sonra kontrolü var

hayır çekmediler. 1 ay sonra kontrole gelin o zaman çekeceğiz demişlerdi. 10 gün sonra kontrolü var
Karaciğerinde düzelme olup olmadığını net olarak röntgenden sonra anlayabilirsiniz. Eğer sesi düzelmezse ya da artarsa tedavisinde yolunda gitmeyen şeyler vardır demektir. İyi sonuçlar alırsınız umarım.

Kuşa egzersiz yaptırıyor musunuz ? Bol bol egzersiz yaptırın. Uçsun sık sık. İlk bir iki gün fazla zorlamayın. Sonra zorlamaya başlayın yorulsun biraz.

Merhaba, kuşunuzun durumu nasıl?
gec gordum kusura bakmayin. veterinere gittik tekrat rontgen cekildi ve iyiye gidiyormus karacigerinin durumu. ama sesinde hâlâ bir degisiklik yok, yine ayni sekilde nefes alma sorunu devam ediyor azalmadan. siklikla hava veriyoruz rahatlasin diye o yuzden

Deve dikeni tohumu öneririm size. Ayrıca Carnitin içeren bir takviye ve oilmix-s ürünü işinize yarar.

Geri