Kuşum ağzı ile garip hareketler yapıyor

Şey kuşumun yaptığı o ağız hareketi kursak mantarı belirtisi mi emin misiniz ne yapmam gerekiyor kuşumun durumu ciddimi

42 gr normal.
Dışkı fotoğrafı atmadınız?

Gönderdim inşallah olmuştur
Baktım,normal şimdilik.

25 ml içme suyunun içerisine 1 mercimek tanesi kadar karbonat ekleyip karıştırın kuş birkaç yudum içsin. İlerleyen saatlerde kusma olursa haber verin.

Kimse bir şey söylemiyor

Söyledim,karbonatlı su verin kusma olup olmadığına bakalım..
Önce hasta olup olmadığını anlamak gerekir,size direkt ilaç önerisinde bulunamayız.

İçiniz rahat etmezse kanatlı hayvan veterinerine muayeneye götürün dışkı tahlili falan yaptırın,daha garanti yol olur. Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz kanatlı kliniği varsa size öneride bulunabiliriz.

Çünkü bu hareketin birden fazla sebebi olabilir. Örneğin karaciğer büyümesi/yağlanmasında da kuşta sindirim sorunu yaşanabilir. Röntgen çektirmek gerekir karaciğerin durumunu öğrenmek için.

Normalde kusma yok kur yaptığı zaman eşine yem kusuyordu karbonatlı su verirsem kusması mı iyi kusmamasi mi

Normalde kusma yok kur yaptığı zaman eşine yem kusuyordu karbonatlı su verirsem kusması mı iyi kusmamasi mi

Karbonatlı su aslında zararsız bir şeydir maden suyu gibi yani,elektrolikttir,mineral içerir.

Karbonat antifungal özelliğe sahiptir yani mantara karşı etkisi vardır. Karbonatlı su verin dememizin sebebi mantar olup olmadığının çıkarımında bulunmaya yardımcı olması..
Karbonatlı sudan içince kusarsa mantar şüphesi olabilir. Çünkü mantara etki yaptığından kustururur.
Dişi de erkek de aynı sudan içebilirler sorun olmaz. Ama suluğun hepsini içmesine de izin vermeyin.
Ama en iyisi tabiiki kanatlı hekimine götürmek.

Yukarıda size ölçüyü yazmıştım ordan bakabilirsiniz.

Kusura bakmayın soylemişsiniz ben görmemişim
Bana göre kuşta mantat yok. Probiyotik yoksa edinin kanatlıoil prozim ( plus olmayandan ) vitamin yoksa vitabol edinin. Ayrıca keten tohumu ve deve dikeni tohumu alın. Ama en önemlisi bol bol uçmaya teşvik edin. Sık sık uçmalı.

Bizde maxisol diye bir mineral ve aminoasit için kullanılan vitamin damlası var siz daha iyi bilirsiniz tabi arada sırada ondan sularına damlatıyorum

Geri