Kuşum ağzı ile garip hareketler yapıyor

ebubeyza

Yeni Üye
İyi günler erkek bir muhabbet kuşum var 2 ila 2,5 yaşında sağlık durumu iyi aslında ama gagasını yukarı kaldırıp sanki bir şeyi sindirmeye çalışıyor gibi hareketler yapıyor biraz kilolu iştahı yerinde dışkısı normal kursak mantarı olabilir mi acaba dedim ama başka bir belirtisi yok kuşum sakin bir kuş yani hep durgun gibi bize geldiğinden beri, önceden bu hareketi yapardı ama çok nadirdi şimdi arttı neredeyse 15 ila 20 dakikada bir yapıyor araştırdım ama hiçbir şey bulamadım bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

Yardımcı olursanız sevinirim gerçekten korkuyorum kuşumun başına birşey gelir diye

Merhaba,
Kuşu görelim. Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz video için,kuşun o hareketini yakalayabilirseniz videoya kaydedin. Ve dışkılarını da paylaşın. Kafes tabanına beyaz peçete serin kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapsın sonra buraya foto atın hızlıresim com sitesini kullanabilirsiniz. Kuşta başka belirtiler var mı?

Ağzını koklayın koku var mı diye ayrıca dışkısında koku var mı bir bakın.

Son düzenleme:
Bir şey daha söylemek istiyorum işinize yarar belki kuşlarımın bebekleri oldu ilk başta hepsi sağlıklıydı bir tanesi anne baba bakmadığı için öldü diğer iki tanesi sağlıklı idi ama gelişimleri durmaya başladı onlar da ani bir şekilde öldüler annenin hiçbir sağlık sorunu yok gayet iyi babadan solunumla alakalı hastalık kapmışlar söylemek istedim

Bir şey daha söylemek istiyorum işinize yarar belki kuşlarımın bebekleri oldu ilk başta hepsi sağlıklıydı bir tanesi anne baba bakmadığı için öldü diğer iki tanesi sağlıklı idi ama gelişimleri durmaya başladı onlar da ani bir şekilde öldüler annenin hiçbir sağlık sorunu yok gayet iyi babadan solunumla alakalı hastalık kapmışlar söylemek istedim
Göğüsleri ile karınları arasında bir yerde siyah bir nokta var mıydı yavruların ? Yavrular daha çok mantardan ölüyorlar maalesef. Hasta kuşunuzda da mantar olabilir. Mantar da solunum sıkıntısına sebep olabiliyor

Net bir cevap veremiyorum bebekler öleli biraz zaman geçti ama hiç öyle bir şeye rastlamadım

Kafesinizin boyaları yok bazı kısımlarda. Kuşunuz kafesi kemirir miydi?

Yok dişi kuşum kemirir dediğim gibi kendisi çok sakin bir kuş uçmayı da bilmiyor o yüzden hep oturur normalde sürekli öter ve bizimle konuşmaya çalışıyordu ama son bir haftadır zorunlu olmadıkça ötmüyor bile
Kafesinizin boyaları yok bazı kısımlarda. Kuşunuz kafesi kemirir miydi?

Yok dişi kuşum kemirir dediğim gibi kendisi çok sakin bir kuş uçmayı da bilmiyor o yüzden hep oturur normalde sürekli öter ve bizimle konuşmaya çalışıyordu ama son bir haftadır zorunlu olmadıkça ötmüyor bile

Dışkı fotoğrafını streamable.com a yüklemişsiniz anlaşılmıyor. Hızlıresim.com sitesine yükleyin ve daha fazla dışkı yapsınlar peçete üzerine..

Ya benim bildiğim kursak mantarının en belirgin özellikleri iştah kaybı tüylerde seyrelme ani kilo kaybı deseniz biz onu zayıflatma ya calisiyoruz

Tamam atmaya çalışacağım benim için zor oluyor dişi kuşum da var ayıramiyoruz

İkisininkini de atın yine de. Ayrı ayrı atabilirseniz daha iyi olur. Erkeğin ve dişinin dışkısı nasıl bilmiş oluruz.
Boyalı kafes önerilmez zaten,imkan varsa kafesinizi değiştirin.. Boyayı yemesi soruna sebep olabilir...

Ya benim bildiğim kursak mantarının en belirgin özellikleri iştah kaybı tüylerde seyrelme ani kilo kaybı deseniz biz onu zayıflatma ya calisiyoruz
Hassas teraziniz varsa kuşu tartıp kaç gr olduğunu söyler misiniz?

Geri