https://streamable.com/ocrht6 ancak bu kadar kısa bir video çekebildim,aynı hareketi 3-4 kere tekrarladığı oluyor.Birde tünekte aynı yerde sabit durduğunun göstergesi dışkıları hep aynı yerde.
Benimle küs olduğu için ne zaman elimi uzatsam hemen ısırıyor,tek hamlede elimi buluyor.Parmaklarımı yavaşça kafesin yukarısına çıkarttığım zaman kafasını çevirip yukarıya bakıyor.Bu hareketine anlam veremedim bende.Yarın biraz daha dikkat edeyim.Suluğunu verirken de video çekmeye çalışayım,başarabilirsem.İnsanlarda enfeksiyona bağlı akut veya kronik nörolojik semptomlar görülebiliyor,toksin birikimine bağlı,mantar tedavilerinde karaciğer işleyişinde problemler olabiliyor.Kuşlarda da bu şekilde bir durum gelişebiliyor mu?Kuşlardaki sistemi tam olarak bilemediğim için müsait zamanınızda yorumunuzu rica edeceğim.Hocam kuşun gözleri görüyor mu ? Sessizce elinizi hareket ettirin görecek mi bakalım
Aynı süreç kuşlar içinde geçerli hocam. Mantarların yaydığı Toksinler etkiliyor kuşlarıda. Üzülerek söylemeliyim ama kuşunuz görme problemi yaşıyor gibi geldi bana. Ses çıkarmadan ama hiç ses çıkarmadan kafese yaklaşıp el hareketi yapıp tepki verip vermediğine bakın.Benimle küs olduğu için ne zaman elimi uzatsam hemen ısırıyor,tek hamlede elimi buluyor.Parmaklarımı yavaşça kafesin yukarısına çıkarttığım zaman kafasını çevirip yukarıya bakıyor.Bu hareketine anlam veremedim bende.Yarın biraz daha dikkat edeyim.Suluğunu verirken de video çekmeye çalışayım,başarabilirsem.İnsanlarda enfeksiyona bağlı akut veya kronik nörolojik semptomlar görülebiliyor,toksin birikimine bağlı,mantar tedavilerinde karaciğer işleyişinde problemler olabiliyor.Kuşlarda da bu şekilde bir durum gelişebiliyor mu?Kuşlardaki sistemi tam olarak bilemediğim için müsait zamanınızda yorumunuzu rica edeceğim.
Kötüyü düşünmek istemiyorum ama sanırım kötü birşeyler var.Sabah ortamda hiçbir ses olmadan takibini dikkatli birşekilde yapacağım.Size bilgi veririm.Şu durumda sabah suluğuna augmentin6damla+mukostatin 8damla+entrobac ve gervit w 4 damla ekleyeyim mi?Aynı süreç kuşlar içinde geçerli hocam. Mantarların yaydığı Toksinler etkiliyor kuşlarıda. Üzülerek söylemeliyim ama kuşunuz görme problemi yaşıyor gibi geldi bana. Ses çıkarmadan ama hiç ses çıkarmadan kafese yaklaşıp el hareketi yapıp tepki verip vermediğine bakın.
Evet ekleyin. Tedavi devam etmeli.Kötüyü düşünmek istemiyorum ama sanırım kötü birşeyler var.Sabah ortamda hiçbir ses olmadan takibini dikkatli birşekilde yapacağım.Size bilgi veririm.Şu durumda sabah suluğuna augmentin6damla+mukostatin 8damla+entrobac ve gervit w 4 damla ekleyeyim mi?
Kuşun uçamadığını söylemişti. Başlıkta da belirtmiş..Kuşunuzu kafesten çıkartıyor uçuruyor musunuz ? Evin içini biliyor düzgünce uçuyor mu çarpmadan? Videoda sanki yem yiyecek de yemi bulamıyor gibi anlaşılıyor. Umarım kör değildir.
Kuşum çok güzel uçuyordu, üzerimize uçardı.Sonra eğittik parmağımıza geliyordu direk.Hasta olduğundan bu tarafa parmağımıza gelmiyor,uçmakta zorlanıyor.Perdelere hiç gitmezdi,çıkartınca uçacağım diye sağa sola çarpıyor,rastgele bir şekilde perdelere fırlatıyor kendini.Halsizliğinden durumu böyle diye düşünüyordum.Üzüntümden uyuyamadım,sabah ola hayrola.Kuşunuzu kafesten çıkartıyor uçuruyor musunuz ? Evin içini biliyor düzgünce uçuyor mu çarpmadan? Videoda sanki yem yiyecek de yemi bulamıyor gibi anlaşılıyor. Umarım kör değildir.
Maalesef. Sebebini de bilmediğim için birşey öneremedim. Bir veterinerden yardım alınması en doğrusu olur. Yine de günde iki kez serum fizyolojik suyu damlatılabilir her iki göze. İşe yarama ihtimali çok düşük ama.Görme peoblemi yaşadığı için çok üzgünümSanırım ona yapabileceğimiz birşey yok,olsa kesin yazardınız.
İlaçlar:Evet devam edin. Kuşun hastalık geçirdiği kesin. İlaçlara devam.. Maalesef görme problemi de yaşıyorHareketsiz olması, uçmaması bu yüzdenmiş meğer. Uçarken çarpması da..
İlaçları ağza damlatmayı kesebilirsiniz. Aynı suya ve yarım suluk suya 6 Mikostatin 4 damla agumentin devam edin. Her ilaçlı su hazırlama öncesi en az 2 saat susamasını bekleyin. Her gün ilaçlı suya probiyotik de katın mercimek tanesi kadar. Agumentin 6 veya 7 gün kullanacağız, mikostatin ise 10-14 gün arası. Gelişmelere göre belirleyeceğiz süreleri.
Ayrıca kuş kilolu. Parmak atlatmaca oynatarak ama uçup yaralanmasına neden olmayacak şekilde hareket ettirin sık sık. Tedavi sonrası bir diyet programı da hazırlarız.
Gerwit bugün eklemişseniz taze hazırlayacağınız suya da ekleyin. Gerwit haftada bir olacak şekilde verin.İlaçlar:
Ağza damlatmayı ilk sefere has demiştiniz sonrasında yapmadım.
Günde 2 kez ayrı suluğa dozajları düşürerek devam edeceğim.Gervitw ekleyecekmiyim?Onun ismi geçmeyince tekrar sormak istedim.
Tamamdır,teşekkürler.Bir aksilik olmazsa yarın yine kafanızı şişiririm.Gerwit bugün eklemişseniz taze hazırlayacağınız suya da ekleyin. Gerwit haftada bir olacak şekilde verin.
Estağfurullah sormak istediklerinizi her zaman soranilirsinizTamamdır,teşekkürler.Bir aksilik olmazsa yarın yine kafanızı şişiririm.
AUGMENTİN yarın 6.gün olacak,mukostatin 5.gün.Şuan sizin ek bir şeyler almanız şart değil. Bactrimi 5-6 tam gün kullanın. Trifuculan ise 10 gün veya daha fazla kullanabiliriz duruma göre. Ama çok önemli bir konu daha var. Kuşun zayıflaması lazım. Yulaf, keten tohumu, kenevir alabilirsiniz. Protein ve lif oranı yüksek beslememiz iyi olacak.