Kca
Paylaşımcı Üye
Merhaba sevgili forum arkadaşlarım. Bilen bilir benim bir kızım var 2 yaşında. Özet geçmek istiyorum; bu zamana kadar veteriner yüzü görmedi bir değişiklik de hissetmedim hiç ihtiyaç duymadım. Ara ara ishal olurdu 1 2 güne düzelirdi. Yem, mama, vitamin ve ara sıra suyuna sirke dışında bir şey vermedim bile, her şeyi buradan öğrendim eksik olmayın elimden geldiğince yardımcı olmaya da çalışıyorum. Ama benim kızın derdini çözemedim gitti. Bir sorunu var mı yok mu ona bile emin değilim ama işin açığı sürekli korkuyorum. Yaklaşık 1.5 ay önce ishali bir türlü geçmediği ve tuhaf şekilde lekeli falan olduğu için veterinere götürdüm. Birkaç aydır uçmasında falan da sorun görüyorum zaten. Veteriner resmen beni azarladı bu hali ne diye (Normalde hareketinde ötmesinde yemesinde içmesinde falan bir sorun yok ama uçmuyor sadece mecbur kalmadıkça tavuk gibi dolanıyor) Solunumunda sorun olduğunu söyledi ben de ikna oldum araştırınca çünkü kuyruğunu titretiyordu ve hapsirmasi vardı ara sıra, biraz hareket edince nefes nefese kalıyor. Bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyledi buna da ikna oldum çünkü ben de zaten ondan suphelenerek götürmüştüm. Bir de karnı şiş hava var enfeksiyon var dedi. İşte bunu hala anlamadım hatta ozaman da @umitFB hocam ikna olmamıştı ben de üstüne düşmemiştim çok ama ne demek istediğini anlayamıyorum hava mı var enfeksiyon mu var hava kesesi sırtında değil mi bu hayvanın neden karnına şişlik yapsın gibi sorular kaldı kafamda. Neyse 2 ilaç verdi biri Flagly şurup (metronidazol), diğerini kendisi verdi şırınga içinde ben ne olduğunu sordum enrofloxacin antibiyotik dedi. Bir de ilaçlar bitince trocan premium plus diye bir çözelti verdi onu kullan dedi. Bu dediklerini yaptım ilaçlarını verdim dediği gibi. Trocani da bitince 3 gün kullandım sonrasında ne yalan söyliyim çok da kötü kokuyor hayvan su içmiyor onun yüzünden çok güvenemedim bide dışkısı da onun rengini alıyordu zaten vermedim bidaha. O süreçten sonra lekelenme geçti dışkısı bazen normal bazen yine civik sürekli farklı renklerde bir türlü aynı düzende olmadı. 20 gün oldu ilaçlar biteli ve hala özellikle geceleri yine cıvık oluyor ama gün içerisinde normal yaptıkları da oluyor. İlaç kullandığım dönem sürekli uyuyordu sersem gibiydi ilaçlardan sonra hareketi biraz arttı eskiye oranla. Daha rahat uçuyor ben de çıkarıyorum her gün klima açıp yarım saat 1 saat bırakıyorum enazindan 5 6 tur attırıp öyle koyuyorum kafese yorulmadan girmek yok. Ama bir süre sonra artık yere atıyor kendini beni rahat bırak der gibi. Bu süreçte yine ümit hocam bana elektrolit yapmamı önermisti 1 kere onu yaptım bu hafta ve ertesi günü dışkısı düzelmisti. Ama ertesi günü yine hafif cıvık olmaya başladı.
En çok aklıma takılan kısmı da karnındaki şişlik. Fotoğraflarını yukleyecegim bir de siz bakın ben anlamadım bu karnı neden böyle. Ben sürekli yediği için kilodan diye düşünüyordum bebekken de çok zayıf bir kuş değildi zaten. Ama doktora götürdügumde 2 bacağının arası baya şişkindi tunekte dururken falan ayrık duruyordu bacaklar ben hatta yumurtlayacak mi diye bekledim bir süre öyle götürdüm doktora bir şey olmayınca (kızgınlık yumurtası) doktor hayir yumurta yok evet belki yağlanmadan da olabilir ama asıl hava var enfeksiyon dedi. Sanırım gaz vardı çünkü dışkısında hep kabarcıklar vardı o donem ama geçti onlar şimdi şişlik de o kısımda azaldı ama resmen göbeği var gibi karın kısmı şiş ve bana mı oyle geliyor bilmiyorum büyüdüğünü düşünüyorum. Bilenler veya bir fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim çünkü ben işin içinden çıkamıyorum. Fotoğraflar dün ve bugün çekildi. Her gün çekiyorum öncekileri de isterseniz yükleyebilirim.
En çok aklıma takılan kısmı da karnındaki şişlik. Fotoğraflarını yukleyecegim bir de siz bakın ben anlamadım bu karnı neden böyle. Ben sürekli yediği için kilodan diye düşünüyordum bebekken de çok zayıf bir kuş değildi zaten. Ama doktora götürdügumde 2 bacağının arası baya şişkindi tunekte dururken falan ayrık duruyordu bacaklar ben hatta yumurtlayacak mi diye bekledim bir süre öyle götürdüm doktora bir şey olmayınca (kızgınlık yumurtası) doktor hayir yumurta yok evet belki yağlanmadan da olabilir ama asıl hava var enfeksiyon dedi. Sanırım gaz vardı çünkü dışkısında hep kabarcıklar vardı o donem ama geçti onlar şimdi şişlik de o kısımda azaldı ama resmen göbeği var gibi karın kısmı şiş ve bana mı oyle geliyor bilmiyorum büyüdüğünü düşünüyorum. Bilenler veya bir fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim çünkü ben işin içinden çıkamıyorum. Fotoğraflar dün ve bugün çekildi. Her gün çekiyorum öncekileri de isterseniz yükleyebilirim.
Ekli dosyalar
-
20190730_125519.jpg947.8 KB · Görüntüleme: 146
-
20190730_125455.jpg808.8 KB · Görüntüleme: 144
-
20190730_125426.jpg1.6 MB · Görüntüleme: 133
-
20190730_123436.jpg930 KB · Görüntüleme: 129
-
20190730_123422.jpg843.9 KB · Görüntüleme: 118
-