İstanbul'da olmadığım için bir tecrübem yok . Türkiye'de kanatlı için nereye gitmiştiniz ? Ellerinden gelenden kastınız nedir bilmiyorum ama orada ki yazının amacı bence çok net ve doğru. Bizler için 1500 tl hatta 500 tl bile bir kuşa göre para daha değerli kalıyor. Yurt dışında ki insanlar için böyle olmadığını düşünüyorum. Kuşumun 2 defa yavrusu oldu ve yavruları tanıdıklar dağıtmıştım , bir yavruyu dedemlere vermiştim ve benim kuşum 4 yıldır sağlık problemleri yaşıyor , ve benle hep dalga geçer gibi konuşuyorlardı. Verdiğimiz kuşta problem olunca "aspirin " veriyorum geçiyor oğlum diyip duruyorlardı. Lakin daha 3-4 yaşında geçtiğimiz aylarda öldüğünü öğrendim. Düşünün yani evlat babadan önce öldü . Belki benim gibi durumu ciddiye alıp veterinere götürselerdi durum değişebilirdi. Bir çok kişi bana muhabbet kuşu kaç tl yha 40 60 tl ye satılıyor ölürse gider alırsın dediği dahi oldu .Bence çok gereksiz bir yazı. Benim deneyimim yurt dışı üzerine. Orada da böyle yerler sayılı ve pahalı. Yalnız elinden geldiğini yaptığına inandığım aynı zamanda kasap olduğunu düşündüğün veteriner tecrübelerin oldu. Burada sadece bir kanatlı hayvan veterinerine gittim memnun kalmadım. Para odaklı değil de elinden geleni yapacağına inandığım bir veteriner arayışı içindeyim. Tecrübenizi sormustum. Bir de Atakan Vet var düşündüğüm. Kararımı henüz vermedim.
Kanatlı hayvanlarda yapılabilecek yöntemler boyutları ve ağırlıkları yüzünden sınırlı , bir muhabbet kuşu bir kaç damla kan kaybıyla kan kaybına bağlı problemler dahi yaşayabiliyormuş.Bu yüzden imkanlar genel olarak kısıtlı.