Ecrin Karadağ
Onursal Üye
Tamam hocam bende onu merak etmiştim şuan durumu nasılHocam kusura bakmayın. Benim fotodan bir kesit almışsınız. Ben birden kendi kuşunuzun sandım. O paylaşımdan sonra 3 veteriner gezdim. Yemlerinin kalitesiz ve boyalı olduğunu söylemişti. O belki boya olabilir. Çünkü bir daha renkli dışkı görmedim. Yaptığı her dışkıyı incelemeye alıyorum. Kafes tabanındaki pislikleri de temizlemeden evvel olabildiğince kontrol ediyorum. Şu ana kadar bir iki dışkısında sindirilmemiş yem, kusulmuş öbek yem gördüm. Şimdi sizin dikkatinizle de kırmızı dışkı gördüm. O fotolardan sonra neoterramycin, baytril, veteriner mantar ilacı, zolax tedavileri gördü. Şimdi vitamin ve probiyotik takviyesindeler. Şu an öğürme hareketi yapıyor ama kusmuyor. Bunun bir sebebi bir süre kum ve kalamar olmadığından sindirim sorunu yaşıyor olabilir. Çok fazla kum tüketiyor. 2 günde bir kum tükettiğini görüyorum. Kalamarın da canına okuyor. Bazen dakikalarca yem kabından yem yiyor. Yani ağzında kırdığını görüyorum. İştahında sorun yok. Tek garip şey dışkısı ufaldı. Kilosu bu kadar yemeye sabit duruyor. 34 gr civarı. Kuruma olsa zayıflaması ve kilosunun düşmesi lazım.