Teşekkür ederim. @Callejon @Recai SULAMİS
1- pek etkileyeceğini sanmıyorum.@Recai SULAMİS bir soru sormak istiyorum. Veteriner tedavimiz 5. günü tamamlandı ve tedavinin devamı için dönüşümlü olarak mantar ilacına geçtik. Şu aşamaya kadar kusma refleksleri gördüğüm kadarıyla biraz daha iyi durumda. Kursağı daha normal seviyelerde ve iştah seviyemiz şu aşamasa sorunsuz. Hatta diğer kuşuma yem yedirmeme seviyesinde sorunsuz. Tedavi sürecinde saf A, D ve E vitamini karışımı da koymam gerekiyordu ama neo terramycin in tadı kötü olduğundan ilaçlı suluktan içmedikelrini ve vitamine abandıklarını gördüm. Ben de vitamini kaldırdım. Her akşam suluğundan 4-5 damla suyu içirene kadar başında bekliyorum. En az 2 damlasını içirebiliyorum. Buraya kadar bir şekilde tedaviyi devam ettiriyorum. Şimdi sorularım sırasıyla şöyle:
1. Tedavi sürecinde vitaminini almam nasıl etkiler.
2. Kafesteki kalamar kemiğini kaldırdım fakat kum duruyor. Çıkarmalı mıyım?
3. Kuşun ayakları biraz soğuk. Acaba üşütüyor muyum?
4. Solunum sorunumuz hala devam ediyor. Bu ilaçları bitirince 2-3 gün probiyotik vitamin takviyesi yapıp Doksimis başlamalı mıyım? Yoksa Neo-terramycin solunum için yeterli midir?
5. Avisencid hava kesesi akarları için etkili midir yoksa sadece derideki haşereler için mi kullanılır?
Son olarak forumda yaşadığıma benzer ortak sorunların arttığını gözlemliyorum. Eczacı da bu sıralar çok fazla benzer ilaç alanlar oluyor dedi. Salgın olabilir mi sizce?
Teşekkürler.
Cevaplar için teşekkürler. Videosunu da yakın bir zamanda eklemeye çalışırım.1- pek etkileyeceğini sanmıyorum.
2- kumu da kaldırın.
3- ayakları soğuk olabilir, bazı kuşlarda olabiyor.
4- solunum sorununu anlamamız için video eklerseniz bakabiliriz.
5- bir etkisi olmaz.
merhaba konu nasıl başlatılıyor yeniyimde@Recai SULAMİS bir soru sormak istiyorum. Veteriner tedavimiz 5. günü tamamlandı ve tedavinin devamı için dönüşümlü olarak mantar ilacına geçtik. Şu aşamaya kadar kusma refleksleri gördüğüm kadarıyla biraz daha iyi durumda. Kursağı daha normal seviyelerde ve iştah seviyemiz şu aşamasa sorunsuz. Hatta diğer kuşuma yem yedirmeme seviyesinde sorunsuz. Tedavi sürecinde saf A, D ve E vitamini karışımı da koymam gerekiyordu ama neo terramycin in tadı kötü olduğundan ilaçlı suluktan içmedikelrini ve vitamine abandıklarını gördüm. Ben de vitamini kaldırdım. Her akşam suluğundan 4-5 damla suyu içirene kadar başında bekliyorum. En az 2 damlasını içirebiliyorum. Buraya kadar bir şekilde tedaviyi devam ettiriyorum. Şimdi sorularım sırasıyla şöyle:
1. Tedavi sürecinde vitaminini almam nasıl etkiler.
2. Kafesteki kalamar kemiğini kaldırdım fakat kum duruyor. Çıkarmalı mıyım?
3. Kuşun ayakları biraz soğuk. Acaba üşütüyor muyum?
4. Solunum sorunumuz hala devam ediyor. Bu ilaçları bitirince 2-3 gün probiyotik vitamin takviyesi yapıp Doksimis başlamalı mıyım? Yoksa Neo-terramycin solunum için yeterli midir?
5. Avisencid hava kesesi akarları için etkili midir yoksa sadece derideki haşereler için mi kullanılır?
Son olarak forumda yaşadığıma benzer ortak sorunların arttığını gözlemliyorum. Eczacı da bu sıralar çok fazla benzer ilaç alanlar oluyor dedi. Salgın olabilir mi sizce?
Teşekkürler.
merhaba ben yeniyim de nasıl konu başlatılıyor1- pek etkileyeceğini sanmıyorum.
2- kumu da kaldırın.
3- ayakları soğuk olabilir, bazı kuşlarda olabiyor.
4- solunum sorununu anlamamız için video eklerseniz bakabiliriz.
5- bir etkisi olmaz.
Veterinere gittik. Elle muayene etti. Yumurta durumunu eledim. Geriye iki sebep kalıyor, alt solunum yolu sorunu ya da hava kesesi akarları.Kuşunuzda kuyruk titremesi var mı? Kanatlarının uçları birbirine yapışık mı? İkisi varsa yumurta ihtimali yüksektir
Obezlik bulunduğu için yem ölçüleri azaltıldı. İki ufak lipom da olunca fazla yem veremedik. Biraz yem koyup gözlemleyeyim.Kuş galiba aç ondan öyle
Çok memnun olurum. Kuşlar 5 gün neo terramycin ve daha sonra da bir gün mantar ilacı ve bir günde neo terramycin şeklinde probiyotikleriyle devam ettik. Bana ilaçlar bitene kadar dendi ama kızım çok yoruldu. Belki de beyazlama sebebi bu da olabilir. Solunum sorunu için Doksimis başlamadan önce elimdeki A,D,E vitamini ve probiyotiklerini kaç gün kullanmalıyım?@ADRIAN @Recai SULAMİS hocalar da baksın belki aç değildir başka sorun vardır
Olabilir.Bugün Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi aciline gittik. Kızım kafesin tabanında gezinmeye başlamıştı. Oksijen odasında yaklaşık 40 dk. ilaçlı buhar tedavisi aldı ve daha sonra da röntgeni çekildi. Ciğerinde az miktarda enfeksiyona rastlandı. Baytril ile sabah akşam günde br damla ağızdan uygulayın ve en az 5 gün boyunca devam edin dediler. Fakat benim kızım ele gelmeyi ve ilacı bu şekilde içmeyi seven bir kuş değil. Bunun yerine bir damlayı damlalık içine bir miktar su ile çeksem ve çalkalayıp birkaç damla formunda içirsem sorun olur mu?
@ADRIAN @Recai SULAMİS @Callejon
Teşekkür ederim. Aşağıya bir ses kaydı ekliyorum. Ciğerde az miktar enfeksiyon soluma sırasında kayıttaki gibi tık tık yaptırır mı?Olabilir.
Yapar..Aşağıya bir ses kaydı ekliyorum. Ciğerde az miktar enfeksiyon soluma sırasında kayıttaki gibi tık tık yaptırır mı?
Verilebilir.Antibiyotik ve mantar tedavisini birlikte alıyor. Bir de a,d ve e vitamin karışımından bir damla alıp damlalıkla iki kuşuma da içirmeye başladım bugün. Sizce bu uygun mu?