Aşırı kaşınma..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metabax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metabax

Yeni Üye
Arkadaslar oncelikle herkese selamlar.

Kuşumla ilgili bir kac video ve fotograf yüklemeye çalıştım umarım basarabilmisimdir.

Kuşum son gunlerde aşırı sekilde kasiniyor, ayaklarini tirnaklarini kemiriyor resmen, ceresini ve cevresini baya sert sekilde sivri yerlere surtuyor, gaga çevresindeki kanamalar da sanırım bundan kaynakli. Dun kanlari temizlemiştim videoda gorulecegi sekilde bugun yine bir miktar tepe tüyleri kan olmuş. Sorun ne olabilir acaba yardımcı olabilir misiniz rica etsem 🙏 dışkı fotosu ve videolar asagidaki linklerde..

Son düzenleme:
Arkadaslar fotolarda diskilar hep farklı gibi ama hepsi yeni çekilmiş fotolardir, dışkısı değişiklik gosteriyor nedense..

Son düzenleme:
İki ihtimal var ya parazit yada mantardır. ama yinde de videosunu yükleyin ayaklarını gagasını falan net çekin görelim

Mantar kremi yoksa. Ayağının her tarafına bolca vazelin sürün iyice yedirin kremi. Masaj yapar gibi iyice yedirin. İki ayağı için de yapın. Ve gagasının üst kısmına da sürün. Bolca sürün ama

Son düzenleme:
Mantar kremi yoksa. Ayağının her tarafına bolca vazelin sürün iyice yedirin kremi. Masaj yapar gibi iyice yedirin. İki ayağı için de yapın. Ve gagasının üst kısmına da sürün.
Selçuk Bey elimdeki ilaclarin fotolarını cektim. Bir ay kadar önce kus yemden kesilmişti, aşırı zayiflayip surekli koltukalti yapiyordu, uçması zayıflamışti. 18 gun siringayla kursaga mama pompalayarak besleyip cesitli ilaclarla kuşu kendine getirmistim. Bu kadar şiddetli olmasa da kaşıntısı olduğu için 1er hafta arayla kontille iç parazit, 1er hafta arayla 1er damla fiproesle dış parazit tedavisi uygulamaya calistim. Her gun degil fakat 3-5 kez de travazolle ayaklarına masaj yapmistim. Bunların hepsi son 1 ayda oldu. Tam kuşu kurtardığımi dusunurken simdi de şiddetli kaşıntı başladı. Gecen hafta bir kez de bit ihtimaline karşı tuylerine Aerosol Biyopet spray sıktım, zehirlemekten korktuğum için bunu pek kullanmamaya çalışıyorum aslinda. 2-3 defa kafesi ve içindeki her parcayi sirkeli sicak suda bekletip yikadim, 2 hafta her gun altini degistirdim. Çözemedim bir türlü.. Bit olma ihtimali var mıdır acaba ?

Bit değil de akar veya mite ihtimali var. Travazol'ü etkin kullandığınızdan emin misiniz ? Ense damlasını ne zaman ve nasıl kullandınız ?

Son düzenleme:
Bu ilaçların hepsini düzenli kullandınız mı

Açıkçası Travazolu etkin kullanmadım, dediğim gibi son bir ayda 3-4 defa sadece ayaklarına masaj yapmıştım ayağıyla çok uğraştığını gördüğüm icin. Ense damlasını ilk defa 3 hafta once ense tuylerini islatarak derisine siringa ile 1 damla ve 1 hafta sonra tekrar 1 damla seklinde uyguladim. Gaga ve ayak yakin cekim fotolari paylasiyorum. (ikinci fotoda deride açılmalar goruluyor sanki) dogal Tahta tunekte de kan izleri mevcut sanırım ceresini tunege sürtüyor.

Son düzenleme:
Flagyl 5 gün sabah akşam birer damla kullanın. Kanama olan yere rif ampul alıp günde 2-3 kez kulak çöpüyle sürün. Tek ampulun hepsini kullanmayın az bir şey kulak çöpüyle kullanın sonra ağzını yara bandı ile kapatın iyileşene kadar kullanın

Bu ilaçların hepsini düzenli kullandınız mı
Hayır bunlari ihtiyaç oldukca kullaniyorum sadece. Fakat 1 ay önce çok ağır hastalandiginda bir deri bir kemik kalinca ve tam olarak teşhis koyamadığım için programli sekilde bir cogunu kullandim. Tedaviler sonrasi probiyotik ve vitamin takviyesi yaptım. Çok şükür yem yemeye baslayip toparlamışti, bir hafta gecti geçmedi şu an bu hale geldi yani kaşıntı yoğunlaştı.

Ense damlasından parmağınıza damlatıp pulların ters yönüne doğru sürterek iyice yedirin. İlaç pulların altına doğru nüfuz etmeli. Kafa kısmına da bir damla damlatın. oraya da masajla yedirin biraz. yarın sabah ve öğleden sonra da aynısını tekrarlayın. Yarın akşam gelişmeleri konuşuruz.

Öyleki baldırlara kadar sürün ilacı ama üşenmeyin iyice yedirin aşağıdan yukarıya doğru sürün iki ayağına da

Geri