Öncelikle Mücahit Bey bana konuyla ilgili özeldende yardımlarını sunuyor ama ben burayada yazmak istedimki benzer durumu yaşamış olanlar varsa belki extra fikir verebilirler.
Arkadaşlar iki saate yakındır Zibidi'nin başındayım annemde dahil.. Bugün hiçbir şey yemedi içmedi. İşte akşam 8 gibi beni çıkar mayetinde tabana inip turlamaya başladı bende çıkardım ve topuyla oynamasını izliyorudum ama birden tuhaf bir şey oldu kafasını yukarıya doğru uzattı başı 360 dereceye yakın döndü kanatları istemsiz bir şekilde açılıp gerildi ve tepetaklak düştü, gözleri falan kapandı ve ben can çekiştiğini düşünerek aldım elime. Baktım kalbi atıyordu sarıp sarmaladım beze hani dedim can şekişiyor bari ölürken sakin tutayım.
Ekli dosyayı görüntüle 4036
Akabinde bu şekilde bezin çindeyken yarım saat kadar sonra gözleri açtı ve bezden çıkıp uçtu bir tur ve tekrar masaya geldi ve yine benzer bir tepkiye aynı şey tekrarlandı. Kasıldı ve yine düştü. Ben bu sefer uçup kafasını çarpmasın diye kafesine koydum. Ama bu seferde biliçsizce üst tünekten alt tüneğe in çık yapmaya başladı hani sanki beyin hükmetmiyomuş gibi dengesiz bir şekilde bunu yapıyor... Az önce baktım yem kabının başına geldi yemeğe çalıştı ama bu sefer yine kafasını göğe doğru dikti kanatlarını açtı ve dengesini kaybedip tekrar düşüyoduki aldım hemen....
Ekli dosyayı görüntüle 4037
Şu şekilde alt tüneğe iniyor ve çıkıyordu ve bunu defalarca yaptı..... Açıkçası çok üzücü bir durum ve ama şunu anladım henüz 3 aylık bile değil ama çok mücadeleci bir kuş. Sanki yaşamak için çabalıyor ama artık nasıl bir rahatsızlığı varsa sonunda kasılıp kalıyor, can çekişir vaziyet alıyor.... Arkadaşlar durum böle; benzer bir deneyim yaşayıp bilgi sahibi olan varsa lütfen paylaşırsa sevinirim...