yuvalığa kum mu ? talaş mı ?

Arkadaşlar daha bugun yuva aldim petsoptaki adam hicbisey koyma dedi ben koymadim zaten icine henuz girmiyorlar ama sizce ne koymam gerek yada oylemi kalsin yardim edin

Arkadaşlar daha bugun yuva aldim petsoptaki adam hicbisey koyma dedi ben koymadim zaten icine henuz girmiyorlar ama sizce ne koymam gerek yada oylemi kalsin yardim edin

Telaş bit pire yapar, kum sağlıklı.
Dışkıyıda topaklar.

Bende yuva takicam ama icine ne koyacagim konusunda kararsizim sanirim kum daha mantikli gibi. Hicbirsey koymasakta diskilar yavruyu kirletmez mi.

Bende yuva takicam ama icine ne koyacagim konusunda kararsizim sanirim kum daha mantikli gibi. Hicbirsey koymasakta diskilar yavruyu kirletmez mi.
Ama kumda yumurtaları soğutur Pek sıcak tutamaz diye bir yoruma denk gelmiştim. Bende hamster talaşı aldım. Yanlış mı yaptım acaba. :oops:
Ayrıca bu hamster talaşları da biti önlüyormuş.

Kum yumurtaları soğutmaz. Ki bu sıcaklar da biraz serinletse ne güzel olur. Ayrıca dişi soğumalarına izin vermez merak etmeyin. İlla da kum kullanın demiyorum. Ama bunları da bilin. Dişi kumu yadırgamazsa kum daha iyi bana kalırsa. yuvalığı kuru ve temiz tutar. Yuvaya koymadan önce biraz da parazit tozuyla harmanlanırsa daha da güzel olur.

Kumun yumurtaları soğutmaz. Ki bu sıcaklar da biraz serinletse ne güzel olur. Ayrıca dişi soğumalarına izin vermez merak etmeyin. İlla da kum kullanın demiyorum. Ama bunları da bilin. Dişi kumu yadırgamazsa kum daha iyi yuvalığı kuru ve temiz tutar.
Tamamdır çok çok teşekkürler Selçuk Bey aklımda bulunsun. Hamster talaşı bittikten sonra kum kullanacağım. Şimdilik talaş sorun oluşturur mu sizce?

Dedim ya illa da kum demiyorum. Hamster talaşı kullanmadım belki o daha iyidir. Önemli olan yuvalığı kuru ve temiz tutmaktır. Plastik folluk mutlaka kullanın ve haftada bir temizleyin veya yenisiyle değişin. Gerisi teferruat.

Dedim ya illa da kum demiyorum. Hamster talaşı kullanmadım belki o daha iyidir. Önemli olan yuvalığı kuru ve temiz tutmaktır. Plastik folluk mutlaka kullanın ve haftada bir temizleyin veya yenisiyle değişin. Gerisi teferruat.
Çok sağolun, umarım bir fayda görebilirim, :) iyi günler dilerim.

İki maddeyi yuvalık zeminine koyup koymama ile ilgili sorum var;

1. Kedi Kumu (kafes zemininde de tercih ediyorum)
2. Kuşların yemeleri için koyduğumuz kuş kumu.

Arkadaşlar tabana gönül rahatlığı ile talaş koyabilirsiniz. Ama öncelikle yuvalığı bi güzel bit spreyi ile dezenfekte edeceksiniz ardından spreyi talaşada sıkıp yuvalığın tabanına sereceksiniz. Her kuluçka dönemi yumurta gelmeden bunu uyguladığınız takdirde bit oluşumu gözlemezsiniz

Ben şunu merak ediyorum; kuşlarda bit yoksa yuvalığa serdiğimiz talaş nasıl bit yapabiliyor? Talaşlarda kanatlı biti mi oluyor?

Ben şunu merak ediyorum; kuşlarda bit yoksa yuvalığa serdiğimiz talaş nasıl bit yapabiliyor? Talaşlarda kanatlı biti mi oluyor?
Bence şöyle olabilir tahmini;
aldığımız elmada domatestede kurt yok ama bozulunca oluyor. Yada bir şekilde balkona pencereye konan kuşlardan geliyor?

Bence şöyle olabilir tahmini;
aldığımız elmada domatestede kurt yok ama bozulunca oluyor. Yada bir şekilde balkona pencereye konan kuşlardan geliyor?

Elma ve domatesteki kurtlar ya üzerine konan sineklerin bıraktığı yumurtalardan çıkan kurtlar ya da biz almadan önce bırakılmış yumurtaların kurtları. İkinci ihtimal kafes balkonda ise olası tabii, ancak burada talaşın hiçbir suçu yok :) talaş olmasa da bit gelecek.

Doğada hiçbir bit anasının bıraktığı yumurta dışında bir yolla dünyaya gelemeyeceğine göre talaşlarda bit yumurtası sık görülen bir durum değilse (ki sanmıyorum böyle birşey olsun) talaş-bit ilişkisi mantıksız. Ha bit vardır, talaş varken daha kolay yayılır, zor temizlenir, bu olabilir.

Ben hiç bt sorunu yaşamadım ama forumdan okuduğum kadarıyla bir gecede 7 metre kadar yol ilerleyebiliyorlarmış bunlar. Pencereye konan kuştan yürüyerek kafesi bulmaları zor değil bence. Ki zaten bitlenme yaz aylarında daha fazla görülüyor. Bunda da kapı pencerenin soğuk havalara nazaran daha fazla açık durması veya kuşların daha fazla ortalıkta dolaşıp pencere vs önlerimize konuyor olması etkili olabilir diye düşünüyorum. Bence bu bitler böyle geliyor.

Son dediğinize de aynen katılıyorum

• Beğen
Tepkiler: JRV
Talaş, yumurta ve yavruların daha sıcak kalmasını sağlar. Kum daha temiz olup, yumurtaların birarada durmasında biraz daha etkili olacaktır.
Ortam soğuksa talaş daha avantajlıdır. Tercih sizin.
Bit kendi kendine oluşmaz. Burada bahsedilmesi gereken, dışkıdan dolayı oluşacak parazitlerdir.

Geri