iBLoodyLegend
Paylaşımcı Üye
Yavru yumurtayı ortadan ikiye kırmış kendisi çıkar mı yardım edeyim mi
Sorun olmaz.Yuvaya baktığımda yumurtanın açık kısmı yuvanın tabanına bakacak şekilde duruyordu. Sıkıntı olur mu?
Yavruya zarar vermeden çıkarabilecekseniz çıkarın. Normalde anne yavrunun çıkmasını sağlıyor yumurta çatlayınca...Gündüzden beri çıkmadı ne zamana kadar çıkması gerekiyor
Bir peçete yada bez üzerine alın dikkatlice kabuktan çıkarın yavruyu, kabuğun kenarları sivri olabilir yavrunun biryerlerini kesmemesine dikkat edin yeterli. Bastırmadan zorlamadan yapınız.Göbek bağı vs. Sıkıntı olur mu nelere dikkat etmeliyim?
Yavruyu çıkardım ilk başta cikliyordu 20-25 dakika sonra baktığımda ölmüştü annesinin öldürdüğünü düşünmüyorum çıkarırken zarar da vermedimBir peçete yada bez üzerine alın dikkatlice kabuktan çıkarın yavruyu, kabuğun kenarları sivri olabilir yavrunun biryerlerini kesmemesine dikkat edin yeterli. Bastırmadan zorlamadan yapınız.
Göbek bağını koparmış olabilir miyim?Bu kadar uzun süre çıkmadığına göre sıkıntılı bir durum olması olası. Zaten zayıf olan yavrular genelde yumurtadan çıkamayıp ölür. Bu hemen hemen her kanatlı hayvanda böyledir. Yine de insan üzülüyor.
Kardeşim uyardım seni bazen 1 gün bile yavru duruyor yumurtada vik vik ediyor... Yüksek ihtimalle senin yüzünden öldü, Yavru çıkarmak hassasiyet ister... Bir anda çıkaramazsin o yavruyu,milim milim çekmen lazım, yumurtanın doğru yerini Kirman lazım...O Yavru ilk zamanlar daha süt gibi oluyor,ben tutmuyorum bile...Sana tecrübe oldu bu durum...Göbek bağını koparmış olabilir miyim?
Kardeşim resme bakmadın mı yavru zaten yarısını kırmıştı yumurtanınKardeşim uyardım seni bazen 1 gün bile yavru duruyor yumurtada vik vik ediyor... Yüksek ihtimalle senin yüzünden öldü, Yavru çıkarmak hassasiyet ister... Bir anda çıkaramazsin o yavruyu,milim milim çekmen lazım, yumurtanın doğru yerini Kirman lazım...O Yavru ilk zamanlar daha süt gibi oluyor,ben tutmuyorum bile...Sana tecrübe oldu bu durum...
CPH1909 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gerekli cevabı verdim zaten ama dediğim gibi yavrunun senin yüzünden ölmüş olması olası bir durum değil. Böyle şeyle kuluçkada olan durumlar.Kardeşim resme bakmadın mı yavru zaten yarısını kırmıştı yumurtanın