Valla bilmiyorum bende ama çiftleştiklerini görmüştüm. Sanmıyorum kızgınlık yumurtası olduğunu ama korkuyorum bi taraftanda dişi kuş için 2 kuluçka üst üste yavruları var daha 2 tane. Ne yapacğimı şaşırdım. Yavrulara zarar verir diyede korkuyorum.Kızgınlık yumurtası olabilir mi? Çünkü ben de aynı durumdayım 2.yi bugün yumurtladı. 3 gün sonra kontrol edip yumurtaları almayı düşünüyorum.
Valla bilmiyorum bende ama çiftleştiklerini görmüştüm. Sanmıyorum kızgınlık yumurtası olduğunu ama korkuyorum bi taraftanda dişi kuş için 2 kuluçka üst üste yavruları var daha 2 tane. Ne yapacğimı şaşırdım. Yavrulara zarar verir diyede korkuyorum
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim yavrular yem kırmayı biliyor Allahtan öyle bir şansım oldu. Yumurtayı kontrol edip yuvadan alabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu konuda uzmanlar daha iyi bilir tabii ben de aynı konudan fikir almıştım.Valla bilmiyorum bende ama çiftleştiklerini görmüştüm. Sanmıyorum kızgınlık yumurtası olduğunu ama korkuyorum bi taraftanda dişi kuş için 2 kuluçka üst üste yavruları var daha 2 tane. Ne yapacğimı şaşırdım. Yavrulara zarar verir diyede korkuyorum.
yumurta dolu mu bakın değilse çıkartın devamı gelmesin
Hocam daha yeni yumurtladı 4 5 gün sonra bakıyım dolu mu boş mu. Birde yavruları alıyım mı yuavadan ? Yavaştan yem yiyorlar.Yumurta dolu değil ise al, dolu ise alma. Merak etme dişi kuş 2. kuluçkayı yapamayacak kadar bitkin olsa zaten çiftleşmezdi. Zaten kalan yavrular da yeme düşmek üzere.
Benimkilerde kırıyor kardeşlerini ayırdım ama bu 2 tanesi biraz daha amatörler. Yavaş yavaş kırıyorlar. Yarın alıyım diyorum yavruları yuvadan.Sizi çok iyi anlıyorum. Benim yavrular yem kırmayı biliyor Allahtan öyle bir şansım oldu. Yumurtayı kontrol edip yuvadan alabilirsiniz diye düşünüyorum. Bu konuda uzmanlar daha iyi bilir tabii ben de aynı konudan fikir almıştım.
Kendilerini doyurabiliyorlarsa ayırabilirsin.Hocam daha yeni yumurtladı 4 5 gün sonra bakıyım dolu mu boş mu. Birde yavruları alıyım mı yuavadan ? Yavaştan yem yiyorlar.
katılıyorumMerak etme dişi kuş 2. kuluçkayı yapamayacak kadar bitkin olsa zaten çiftleşmezdi.
Tam olarak doyurabileceklerini düşünmüyorum ama yavaş yavaş kırıyorlar. 2. Yumurta geldiğinde yavruları ayırsam bi sıkıntı olur mu ?Kendilerini doyurabiliyorlarsa ayırabilirsin.
Yavrular büyümüş artık az çok yem yiyebiliyorlarsa ayırabilirsin. Kuşların aç kalmaması için yem kırmayı bilen kardeşlerinin yanına koyabilirsin, hem onlar de besler, hem onlara da özenir yem kırmasına destek olur. Ek olarak sende mama yedirebilirsin.Tam olarak doyurabileceklerini düşünmüyorum ama yavaş yavaş kırıyorlar. 2. Yumurta geldiğinde yavruları ayırsam bi sıkıntı olur mu ?
Sağol hocam dediğiniz gibi yapacağım.Yavrular büyümüş artık az çok yem yiyebiliyorlarsa ayırabilirsin. Kuşların aç kalmaması için yem kırmayı bilen kardeşlerinin yanına koyabilirsin, hem onlar de besler, hem onlara da özenir yem kırmasına destek olur. Ek olarak sende mama yedirebilirsin.