Yeni alınan kuş ve 2,5 aydır geçmeyen dışkı problemi

Fatih1980

Meraklı Üye
Merhabalar 2,5 ay önce aldığım, eve getirdikten sonra dışkısını farkettiğim kuşun güncel video ve dışkı resmi ektedir.

Bu periyot içerisinde uygulanan tedaviler sırasıyla,
1 - Plus vet marka 4 in 1 Mix Plus Extra ( Endikasyon : Salmonella - Trichomaniasis - Hexamitasis - Adeno Coli - E/Coli - Mycoplasma - Coryza gibi Bakteriyel Enfeksiyon Hastalıkları için kullanılır.)
2 - Tyson marka Wormex (İÇ PARAZİT VE KISIRLIK ÖNLEYİCİ TOZ)
3 - Flagyl
4 - Care4Birds marka Fungi Stop (Candidiasis, Moniliasis ve Aspergillosis gibi Mantar Hastalıkları için kullanılır.)

17.11.2024 tarihli dışkı resmi
20.11.2024 tarihli dışkı resmi
20.11.2024 tarihli video

Son 3 gündür de entrobac veriyorum daha sonra gervit-w ve Med Tollyamin Forte vereceğim.

İlk geldiği zamana göre hareket, görüntü biraz toparladı fakat ne yazık ki 3-4 gündür su tüketimi arttı, dışkı da toparlamadı. 3 veteriner aradım anlamadıklarını söylediler.

Sizce problemi nedir?

Dışkıda veya ağızda koku var mı ? Boğazına hiç baktınız mı beyaz bir lezyon var mı ? İlaçları kaç gün ve hangi ölçeklerde kullandınız ? Kusma var mı veya hiç oldu mu ? Öğürme var mı ? Aldığınız kaçıncı gün ilaç başladınız ve hasta olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ?

Aldığım gün başka bir üretici arkadaş, bu kuş hasta dedi resmini atmıştım, daha sonra dışkısını ve hareketlerini takip ettim. Dışkı formu bozuk ve renkliydi. 1 hafta sonra ilaca başladım. İç parazit 1 gün, mantar 6, diğerleri 5 gün.
Kusma öğürme rastlamadım, ağızda beyaz birşeyde görmedim.
Bugün kü dışkı resmine üretici bir arkadaş bağırsak enfeksiyonu dedi, diafuryl kullan dedi, bilemedim açıkçası

Çok fazla ilaç kullanmışsınız. Kuşta belirtiler var mı öğürme kusma hapşırma burun göz akıntısı,ağız içinde lezyon,ağızda veya dışkılarda kötü koku,kursağın şiş olması vs?
Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz kanatlı kliniği varsa size öneride bulunabiliriz.

Açıkcası çoğunu üretici arkadaşların önerisiyle kullandım. Dışkı tahlili olmayınca deneme yanılmaya dönüyor ne yazık ki, her tedavi arası 1 hafta boşluk gibi birşey oldu, şu an için mevcut durumda dışkı harici farkettiğim birşey yok. Hiç öğürdüğünü kustuğunu, dışkıda yem..vs görmedim .

Antibiyotik kokteyleriyle karaciğeri çok zorlamışsınız. O dışkıdaki sıvı yeşil safra suyu. Karaciğer destekleyici kullanın yeterli başka birşeye gerek yok! Deve dikeni çayı olabilir mesela haftada 2 defa yapıp verin.

Dışkı bozukluğu dışında anormal herhangi birşey var mı ? Veya oldu mu hiç ? Kuş hareketli canlı bir kuş. İlaçları kapalı ambalajda mı aldınız. Onlardan biri etki etmemiş olabilir mi ?

Dışkı bozukluğu dışında anormal herhangi birşey var mı ? Veya oldu mu hiç ? Kuş hareketli canlı bir kuş. İlaçları kapalı ambalajda mı aldınız. Onlardan biri etki etmemiş olabilir mi ?
İlk geldiğinde tüyleri kabarıktı, dışkısı bundan çok daha kötüydü, keşke elimde fotoğraf olsaydı. Flagyl kullandıktan sonra bir kademe daha iyiye döndü genel olarak. İlaçları güvercineczanesinden aldım internetten. Wormex ve fungi stop bölünmüş.
Su tüketimi arttı birkaç gündür, bilmiyorum bir anlamı var mı ama kafeste çok ters asılı duruyor, yandaki diğer kafeslere bakmak için mi bilmiyorum

Bence eczaneden trifuculan alarak başlayın. Şimdiden suluğunu alın 4-5 saat susuz kalsın sonra yarım suluğa 10 damla katarak verin gelişmelere bakalım

İlk geldiğinde tüyleri kabarıktı, dışkısı bundan çok daha kötüydü, keşke elimde fotoğraf olsaydı. Flagyl kullandıktan sonra bir kademe daha iyiye döndü genel olarak. İlaçları güvercineczanesinden aldım internetten. Wormex ve fungi stop bölünmüş.
Su tüketimi arttı birkaç gündür, bilmiyorum bir anlamı var mı ama kafeste çok ters asılı duruyor, yandaki diğer kafeslere bakmak için mi bilmiyorum
Evet su tüketiminin fazla olmasının ardında bir sorun olabilir örneğin böbrek hastalığı gibi..
Ki bu kadar fazla ürün kullanımı kuşa ağır gelmiştir diye düşünüyorum.

Antibiyotik kokteyleriyle karaciğeri çok zorlamışsınız. O dışkıdaki sıvı yeşil safra suyu. Karaciğer destekleyici kullanın yeterli başka birşeye gerek yok! Deve dikeni çayı olabilir mesela haftada 2 defa yapıp verin.
İlaç kullanımında karaciğerin zorlanacağı bir aşikar, fakat bu dışkı için sadece safra suyu demenizde ilginç açıkcası. "Son 3 gündür de entrobac veriyorum daha sonra gervit-w ve Med Tollyamin Forte vereceğim." yazmışım. Med Tollyamin Forte ne için veriliyor acaba ?

Açıkcası yorum yapan arkadaşların daha önceki yazdıkları şeylere de bakıyorum hastalıkla ilgili.

Sizin yazdığınız gibi 3 günde antibiyotik kesilebilir yorumu da yapmıyorum, size hiç 3 gün kullanın diye antibiyotik yazıyorlar mı?

Yarım bardağa pirinç tanesi birşeyde kattırmıyorum. Her ilacın bir dozajı vardır. Veteriner ebooklardan bakarsanız internetten çok rahatlıkla bulabilirsiniz, hangi etken maddeye ne kadar dozaj olduğu, bir pirinç tanesi kaç gr, her ilaca pirinç tanesi demek, yanlış dozaj karaciğer ve diğer organları zorlamaz mı acaba?
Bana gelirsek evde 0,01 hassasiyetli terazim, küçük cam beherim var, hadi hiç birşey yok 5-10 tl ye 1 grlık plastik kaşıklar satılıyor.
Bilmeyenler için 1 damlada 0,05 ml'dir.

Yukarıdaki ilaçlara bakarsak sizin herhalde antibiyotik olarak yorumlayıp antibiyotik kokteyli yazdığınız;
1- antibakteriyel ve fungal
2- iç parazit
3- antibakteriyel ve iç parazit
4- fungal

2 tane antibiyotik görüyorum, farklı etken maddeli antibiyotikler denenebilir bu arada ne ürediğini bilemediğimiz için.

Son düzenleme:
Bence eczaneden trifuculan alarak başlayın. Şimdiden suluğunu alın 4-5 saat susuz kalsın sonra yarım suluğa 10 damla katarak verin gelişmelere bakalım
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

İlk kullandığım Plus vet marka 4 in 1 Mix Plus Extra ( Endikasyon : Salmonella - Trichomaniasis - Hexamitasis - Adeno Coli - E/Coli - Mycoplasma - Coryza gibi Bakteriyel Enfeksiyon Hastalıkları için kullanılır.) Ürün içeriği Furaldatone, Chlortetracyline HCL, Ronidazole, Nystatin yazıyor kutuda.

Care4Birds marka Fungi Stop (açık paket bölünmüş), internette doğru yazıyorsa Nystatin.

Aslında mantar için Ronidazole, Nystatin kullanılmış, siz flukonazol etken maddeli bir ilaç önermişsiniz, yanlış hatırlamıyorsam çok eskiden kullanmıştım, reçeteli satıyorlardı.

Facebook üzerinden 2 farklı yorum daha aldım açıkcası, aynı resim için. hatta birini herkes iyi bilir neyse.
O diafuryl kullan dedi 8 gün bağırsak enfeksiyonu, diğeri tollyamin kombimix + Med Tollyamin Forte.

Aslında farklı yorumlar, dışkı üzerinden ne ürediği gözle bilinemeyeceğinden çokta açıkcası yadırgamıyorum.

Evdeki diğer kuşlar gibi o da tüye girdi, bu dönemi sadece dışkı takibi ile geçirme düşüncem var açıkcası, hayvanı daha fazla yormuyum diye

Son düzenleme:
Evet su tüketiminin fazla olmasının ardında bir sorun olabilir örneğin böbrek hastalığı gibi..
Ki bu kadar fazla ürün kullanımı kuşa ağır gelmiştir diye düşünüyorum.
İlginiz için teşekkür ederim. Yukarıda Selçuk Beye yazdığım gibi, kuş tüye girdi, dışkı takibinde kalacağım. Zaten her ilaç+probiyotik sürecinden sonra en az bir hafta-10 gün dinlenmeye alıyordum.

İlginiz için teşekkür ederim. Yukarıda Selçuk Beye yazdığım gibi, kuş tüye girdi, dışkı takibinde kalacağım. Zaten her ilaç+probiyotik sürecinden sonra en az bir hafta-10 gün dinlenmeye alıyordum.
Ronidazole kullanılmışsa trifuculana gerek yok. Çok su içmesi mantarfan da olabiliyor. İlaçlatın etkiliğinden emin olamadığım için her ihtimale karşı önerdim. Ronidazole de kullanılmışsa gerek yok.

İlaç kullanımında karaciğerin zorlanacağı bir aşikar, fakat bu dışkı için sadece safra suyu demenizde ilginç açıkcası. "Son 3 gündür de entrobac veriyorum daha sonra gervit-w ve Med Tollyamin Forte vereceğim." yazmışım. Med Tollyamin Forte ne için veriliyor acaba ?

Açıkcası yorum yapan arkadaşların daha önceki yazdıkları şeylere de bakıyorum hastalıkla ilgili.

Sizin yazdığınız gibi 3 günde antibiyotik kesilebilir yorumu da yapmıyorum, size hiç 3 gün kullanın diye antibiyotik yazıyorlar mı?

Yarım bardağa pirinç tanesi birşeyde kattırmıyorum. Her ilacın bir dozajı vardır. Veteriner ebooklardan bakarsanız internetten çok rahatlıkla bulabilirsiniz, hangi etken maddeye ne kadar dozaj olduğu, bir pirinç tanesi kaç gr, her ilaca pirinç tanesi demek, yanlış dozaj karaciğer ve diğer organları zorlamaz mı acaba?
Bana gelirsek evde 0,01 hassasiyetli terazim, küçük cam beherim var, hadi hiç birşey yok 5-10 tl ye 1 grlık plastik kaşıklar satılıyor.
Bilmeyenler için 1 damlada 0,05 ml'dir.

Yukarıdaki ilaçlara bakarsak sizin herhalde antibiyotik olarak yorumlayıp antibiyotik kokteyli yazdığınız;
1- antibakteriyel ve fungal
2- iç parazit
3- antibakteriyel ve iç parazit
4- fungal

2 tane antibiyotik görüyorum, farklı etken maddeli antibiyotikler denenebilir bu arada ne ürediğini bilemediğimiz için.

Hasta bir kuş için ve hiç bir karşılık beklemeden yardım etmeye çalışıyorsunuz ve şu aldığınız cevaba bakın :) Med tolyamin ne için kullanılıyor yazmışsınız yani bu kadar ilaç kullanıp sonra med tolyamin kullanınca herşey dengeleniyor öylemi? Mucize gibi bir ürün desenize. Siz kuşunuza yardım için yorum yapan kişileri böylemi kategorize ediyorsunuz? Bazılarını sallamıyorsunuz sanırım. Benim önceki konulara yazdığım yorumlardan bunumu çıkardınız? Peki konuları okudunuzmu hiç? Okusaydınız neyi niçin yazdığımı belki anlardınız.

3 günde antibiyotik konusunuda açıklıyayım bende herşeyin cevabı var merak etmeyin anlayana tabi :) Elbette insan için 3 gün antibiyotik kullanın demez doktor. Ama burada söz konusu kuşlar. Hastalıklar farklı, bakteriler farklı, ilaçların etki süresi farklı, hastalıkların seviyeside önemli, ağır hastamı hafif hastamı, enfeksiyon ne kadar ilerlemiş, metabolizma hızı farklı, kalp atış hızı bile farklı. Dolayısıyla kuş iyileşmişse neden fazladan ilaç kullanalım. Siz iyileştiğinizde garanti olsun bir hafta daha antibiyotik kullanıyımmı diyorsunuz?

Yarım bardağa pirinç tanesi ilacın ne sakıncası var onu anlamadım? Doz aşımımı oldu ne oldu? Nesi yanlış dozaj nesi karaciğeri organları zorlıyacak? Doğru dozajı siz söyleyin öyleyse herkes öğrensin doğrusunu. Madem veteriner ebooklarını okudunuz yazın bizde öğrenelim hangi etken maddeye hangi dozaj olduğunu. benim yanlışımıda söyleyin deyinki şu ilaca şu dozaj yanlış doğrusu bu deyin. Ölçüleride yalnız kuşların tüketimine göre ayarlayın görelim bi bakalım. Yanlışımız varsa düzeltiriz ;)

Antibiyotik kokteyli olarak yorumlamama takılmışsınız sanırım onuda açıklıyayım. Bir ilaç düşünün hem salmonella hem trichomoniasis hem mycoplasma hastalıklarında etkili peki bu ürünün içinde sizce kaç tane etken madde vardır? Sizin anlıyacağınız şekilde sorayım bu üründe kaç tane antibiyotik vardır? ilaç dozajını cam beher ile ölçtüğünüze göre baya hassassınız bu konuda illaki ilacın etken maddelerine de bakmışsınızdır dimi. He bu arada flagylnin etken maddesi metronidazoldür. Muhtemelen yukarıdaki mix kokteylde benzer bir etken madde var. Ama sizi kesmemiş olucakki tekrar kullanmışsınız.

Neyse ya siz bildiğiniz gibi devamke ;)

Hasta bir kuş için ve hiç bir karşılık beklemeden yardım etmeye çalışıyorsunuz ve şu aldığınız cevaba bakın :) Med tolyamin ne için kullanılıyor yazmışsınız yani bu kadar ilaç kullanıp sonra med tolyamin kullanınca herşey dengeleniyor öylemi? Mucize gibi bir ürün desenize. Siz kuşunuza yardım için yorum yapan kişileri böylemi kategorize ediyorsunuz? Bazılarını sallamıyorsunuz sanırım. Benim önceki konulara yazdığım yorumlardan bunumu çıkardınız? Peki konuları okudunuzmu hiç? Okusaydınız neyi niçin yazdığımı belki anlardınız.

3 günde antibiyotik konusunuda açıklıyayım bende herşeyin cevabı var merak etmeyin anlayana tabi :) Elbette insan için 3 gün antibiyotik kullanın demez doktor. Ama burada söz konusu kuşlar. Hastalıklar farklı, bakteriler farklı, ilaçların etki süresi farklı, hastalıkların seviyeside önemli, ağır hastamı hafif hastamı, enfeksiyon ne kadar ilerlemiş, metabolizma hızı farklı, kalp atış hızı bile farklı. Dolayısıyla kuş iyileşmişse neden fazladan ilaç kullanalım. Siz iyileştiğinizde garanti olsun bir hafta daha antibiyotik kullanıyımmı diyorsunuz?

Yarım bardağa pirinç tanesi ilacın ne sakıncası var onu anlamadım? Doz aşımımı oldu ne oldu? Nesi yanlış dozaj nesi karaciğeri organları zorlıyacak? Doğru dozajı siz söyleyin öyleyse herkes öğrensin doğrusunu. Madem veteriner ebooklarını okudunuz yazın bizde öğrenelim hangi etken maddeye hangi dozaj olduğunu. benim yanlışımıda söyleyin deyinki şu ilaca şu dozaj yanlış doğrusu bu deyin. Ölçüleride yalnız kuşların tüketimine göre ayarlayın görelim bi bakalım. Yanlışımız varsa düzeltiriz ;)

Antibiyotik kokteyli olarak yorumlamama takılmışsınız sanırım onuda açıklıyayım. Bir ilaç düşünün hem salmonella hem trichomoniasis hem mycoplasma hastalıklarında etkili peki bu ürünün içinde sizce kaç tane etken madde vardır? Sizin anlıyacağınız şekilde sorayım bu üründe kaç tane antibiyotik vardır? ilaç dozajını cam beher ile ölçtüğünüze göre baya hassassınız bu konuda illaki ilacın etken maddelerine de bakmışsınızdır dimi. He bu arada flagylnin etken maddesi metronidazoldür. Muhtemelen yukarıdaki mix kokteylde benzer bir etken madde var. Ama sizi kesmemiş olucakki tekrar kullanmışsınız.

Neyse ya siz bildiğiniz gibi devamke ;)
Yazılanları okumuyorsunuz herhalde yukarıda etken maddeler yazmakta, yabancı ebooklarda veteriner kitaplarında dozajın yanısıra kaç gün kullanılacağı da yazmakta. Düşük dozajın/eksik kullanımın bir işe yaramayacağı/tekrarlayacağı, yüksek dozajında zararlı olduğu aşikar.

Bilmiyorum siz flagyl ile ne zaman tanıştınız ben de crohn hastalığı var, 1999 yılında tanıştım, size ekstra bir bilgi daha vereyim, alevlevlenme döneminde cipro ile kombin kullanılır genelde, bu arada eskiden direkt metronidazole diye yazarlardı ilacı, ilacın adı oydu.

Metronidazole (25–50 mg/kg, PO, every 12–24 hours for 5–7 days)
Madem metronidazole dediniz 😉

Neyse boşuna burada konu dağıtmanın, uzatmanın bir anlamı yok, bence ilaç konusunda yardım etmemeniz herkesin faydasına olur, en azından ben sizden talep etmiyorum, bilen kişilerden istiyorum, en azından bu konuda anlaşabiliriz zannedersem, yoksa pirinç mercimek diye aratsın forumda herkes herşeye ilaç önersin 😉

Son düzenleme:

Kuşun dışkısında yeşil leke normal değil. Siz bu hafta probiyotik verin. Eğer kullandığınız probiyotik içeriğinde vitamin yoksa haftada 3 kere verin her zaman.
Sebze meyve falan vermeyin bu aralar eğer veriyorsanız. Sonra tekrar dışkılara bakmak gerek. Karaciğer sorunu ,safra,mantar olabilir ihtimaller. İmkan varsa röntgen çektirin tabii.

Kuşun dışkısında yeşil leke normal değil. Siz bu hafta probiyotik verin. Eğer kullandığınız probiyotik içeriğinde vitamin yoksa haftada 3 kere verin her zaman.
Sebze meyve falan vermeyin bu aralar eğer veriyorsanız. Sonra tekrar dışkılara bakmak gerek. Karaciğer sorunu ,safra,mantar olabilir ihtimaller. İmkan varsa röntgen çektirin tabii.
Röhnfried : Gervit-W, Bt-Amin Forte, Sedochol, UsneGano, Carni-Speed, Entrobac, Avidress Plus, Taubenfit E-50
Versele Laga : Oropharma Calci-Lux, Fertivit, Oropharma Omni-Vit
Med Tollyamin Forte
evde bulunmakta.

Ronidazole kullanılmışsa trifuculana gerek yok. Çok su içmesi mantarfan da olabiliyor. İlaçlatın etkiliğinden emin olamadığım için her ihtimale karşı önerdim. Ronidazole de kullanılmışsa gerek yok.
16.10.2024 tarihli dışkı resmi
23.11.2024 tarihli dışkı resmi

Hem güncel dışkıyı ekledim, hemde karıştırırken 16.10.2024 tarihli flagyl 4.gün kullanımına ait fotoyu buldum. Önceki dışkı resimleri elimde olmadığı için paylaşamıyorum, yorumum kuşta birden fazla problem olduğu, flagyl kullandıktan sonra bakteri kaynaklı enfeksiyonun önlendiği yönünde, zaten genel hareketlerinde de toparlanma o zaman başladı.
Mantar için Ronidazole, Nystatin kullanıldı. Dışkı rengi ve su tüketiminin artması ağırlıklı düşüncem hala mantar yönünde açıkcası, kullanılan etken maddelerin bir işe yaramadığı.
Dışkı ve su tüketimi artması harici ekstra problem görmemekteyim, tüye girdi, epeydir tek kafeste olduğu için ara ara kur hareketleri de yapmakta.
Dışkı takibi arada bir ağız içine bakmayla süreci devam etmek yönünde düşüncem.

Bana kalırsa enzim içeren probiyotikle 1 hafta 10 gün kadar destekleyip gözlemlemek doğru olandır. İlaç kullandıkça dışkılar da yanıltmaya devam eder. Gözlem sonucu ilaç başlayıp başlamamaya karar veririz

Geri