Açmayın, özellikle sultan papağanları bu konuda çok zeki benim sultan papağanım hangi eylem sonrası onu kafesten çıkarırsak ertesi gün aynı davranışı sergiliyor çıkabilmek için, muhabbet kuşunuz da hangi davranışının sonunda sizin kafesi açacağınızı bildiği için biraz cazgırlık yapıyor.
O ısrarcı oldukça siz daha ısrarcı olunuz.
Daha önce konularda çokça bahsettim kafesten salma süresi ve saatleri, uyku saatleri belirli ve sınırlı olmalı, üyelerimiz olur mu öyle şey benim kuşum şöyle rahat eder böyle rahat eder dediler lakin iş hayatlarını, eğitim dönemlerini hesaba katmadılar ve sonra aynı üyeler vize sınavlarım var kuşum rahat vermiyor yada dışarı çıkmak istiyor napabilirim? Artık işe başladım kuşumu eskisi gibi çıkaramıyorum diye strese girdi tüylerini yoluyor, tüyden çıkmıyor napabilirim diye konular açmaya başladılar.
Dikkat ettiyseniz forumda başlığımız Muhabbet Kuşu Evcilleştirme ve Eğitim diye yer alıyor, evcilleştirme işleminden sonra eğitim vermeniz gerekiyor burada ki sorun kuşlarınızı evcilleştirmişsiniz lakin eğitim veememişsiniz çünkü siz değil kuşlarınız size istediklerini yaptırıyor
Israrcı olun ve mutlaka eğitilmelerini sağlayın, forumdaki eğitim konularına mutlaka göz atınız.