Mgkhnyavas
Meraklı Üye
Anlıyorum teşekkürler
Fiyat gayet uygun, sanırım bende bu civarlarda temin etmiştim, kısa zaman sonra tekrar temin edeceğim. Veterinerlerden de bulabilirsiniz. Danıştığım veteriner iyi bir veteriner, kanatlılar konusunda orta halli fazla pratiği yok ancak ben zaten VİTALİS hakkındaki düşüncelerimizi paylaştım. Yoksa veterinerim derken başka bir mana gütmek istemedim. Prospektüs ve içeriğe göre değerlendirme yapıldı, ancak isterseniz başka bir veterinere daha danışabilirsiniz. Belki gözden kaçırdığımız bir şeyler olabilir, siz bize öğretirsiniz neden olmasın.
Estağfirullah. Bakın şöyle söyleyeyim, VİTALİS in içinde bulunan bacillus enzimi diyeyim doğru bir tabirse tabi, bağırsaktaki müsin salgısını artırır. VİTALİS müsini tetikler yani. Müsin salgısıda zararlı bakterilerin vücuda girmesine engel olur. Size bu şekilde bir açıklama yapabilirim. Daha bu içeriği genişletedebilirim. Ancak siz duyduklarınızdan çok 1 yerle hareket etmelisiniz, kendiniz açık prospektüslerini; okuyun mesela. Anlaşılmaz gelecektir belki ancak anlarsınız ısrarcı olursanız. Kum konulmaz diyen kimmiş bende merak ediyorum şu an, bu zamana kadar hiçbir üreticide buna rastlamadım sizden ilk kez duyuyorum böyle bir konuyu.Vitaminler hakkında birşey diyemem kullandigim birkaç marka oldu ama ya benim gözümde birşey var ya da gerçekten bir değişiklik söz konusu olmuyor bu citaminlari kuşlara verdiğimizde. Ben açıkçası hocbir değişiklik göremiyorum o yüzden direk sizin gibi açıklayıcı konuşan birini bulunca sormak istedim. Genelde bu konuları gecistiriyorlar çok fazla bilgi veren yok o yüzden sordum hocam. Kimisi supravit veriyor vitamin değerleri çok iyi diye mesela. Veterineri sorma amacimda fazla kanatlilar ile ilgilenen görmedim duymadım da o yüzden danışabileceğim ankara da ise yanına gideyim diye sordum. Biraz pinpirikliyimdir ben hocam ortada kesin birşey yok şu gerçekten iyi bu kötü diye üreticiler arasında bir kesinlik yok. Mesela ben balık unu koyarım mamaya öteki der ki kursak mantarı yapar. Bir diğeri kum kullanmayın kuşlar kum kullanmaz der geçen belgeselde makaw papağanları yedikleri tohumdaki zehri atmak için bir uçtan öteki ica uçup nehir kenarında kil yeme yarışı yaptılar. Daha geçen seneye kadar tuz kuşları kör ediyordu şimdi herkes yalama taşı atıyor kafes içine.. Değişik yani konuyu biraz dağıttım sanırım kusura bakmayın bende vitamin alsam mı ne alsam diye düşünürken bu konuya ve size denk geldim bulmuşken kacirmayim dedim