yavrularım ölüyor

Yumurtayı ve vitamini kestiniz mi ?
 
Evet bugün sulukları güzelce yıkayıp sirke koydum tüm suluklara
 
Dışkılardan bazıları kireçleşmiş gibi doğru görmüşsem eğer Aviron toz alın. 1 litre suya yarım poşet toz katıp 7 gün tedavi edin. Tedavinin 4. Günü tüm kafes tünek yemlik suluk ne varsa tüm kümesi dezenfekte edin. Temizleyin demiyorum bakın dezenfekte edin. Tedavi biter bitmez ilk iki gün probiyotik + multivitamin sonra en az 15 gün probiyotik
 
Kafes içi mi folluk içimi? Çünkü folluk içine toz döktüm pire için
 
Umarım emeklerinizin ve çabalarınızın karşılığı olan sağlıklı yavrular alırsınız.
Bir fikrim olmadığından konuya dair temenni ile yetinmek durumundayım.
 
Kuşlarınıza hem bit hem de hastalık gelmiş. Bu olabilecek birşey. Öncelikle dışarıda kuş girişini ve şahıs girişini kesin.
Suluktan 1 lt suya 1 ml vilmectin uygulayın. 10 gün ara ile 3-4 uygulama. Bit v.s. muayenesini gece ışıklar söndükten yarım saat sonra yapınız.
Toz ilacı follukların içlerine her talaş değişiminde mutlaka uygulayın. Toz hem yavrulara hem anaçlara bulaşıp kuşları ısırılmaya karşı korusun.Kafes tabanlarına serpin.
Mikoplazma ilaçlamasınıda yapın. Sadece mikoplazmaya değil diğer birçok bakteriyel hastalıklarıda çözer. Dezenfeksiyon da videoda anlatılıyor. 5 gün olarak yumurtalı, yumurtasız, yavrulu tek, salmada v.s. hepsine aynı anda uygulayın.


hqdefault.jpg
 
Gerçekten psikolojik çöktüm. Yavru ölümleri 1-2ye düştü yarın veterinerden ilaçları temin edicem. Bunun yanında 4 senedir üretici olan biri babama tavsiye vermiş. Onunkileride kullanıcam. Baymec ya da toz ilaç hangisi bilmiyorum ama birinden biri pireleri çok iyi şekilde kesti. Ölü pireleri yayılmış şekilde gördüm şuan pire sorunum yok çok şükür. Ama nerdeyse tüm çiftlerimin altında hiçbir şey kalmadı. Ne yavru ne yumurta. Bu da beni çöküşe uğrattı. Birden durdular. Bu seferde şu günlerde çatlak yumurtaları görüyorum. Yavrular çıkamamış içinde ölmüş hepsi. Dün biri çıkmış hiç bakmadığını görmemiştim o annenin. Bakmamış hayvanın kursağı boş ölmüş. Artık şunu düşünüyorum yumurta yavru olmayanların yuvalıklarını çıkartıcam diğerleri yavruları büyütürse onlarınkileride çıkartıcam yumurtlarrlarsa evde de 1 çiftim var yumurtaları ona koyarım. Durumu çözene kadar bir daha yavru almasamda olur. Ölü yavru görmekten gerçekten çok moralim bozuldu. Ben bu hastalığın belirtilerini nerden anlarım? Nasıl oluyor ne oluyor?
 
Videoyu görmeden yazmıştım kusura bakmayın şimdi baktım gerçekten kara benek var hepsinde şuan o kadar üzgünüm ki gerçekten daha önce nasıl varkedemediğime yanıyorum.
 
Eritrom toz alıp yarım suluğa mercimek tanesi kadar katarak 5 gün uygulayın sonrasında 2 gün vitamin + probiyotik sonra en az 15 gün probiyıtikle devam edin.
 
Karın bölgelerinde değil kursaklarında 1 tane siyah nokta var. Bu da mı kara benek hastalığı?
 
Bir yavrumun iç organları kanıyor gibi her yeri mosmor olmuş
 
Anlattığınız belirtiler Kara Benek belirtileri. Fotoğraflara dikkat edin. Bir de o kadar bulaşıcıdır ki bir çiftte görülse bütün üretimhaneye uygulamak gerekiyor. Havadan da bulaşıyor. Geçmiş Olsun.
Ayrıca önceden yavru bakan kuş sonradan yavru bakmayı bırakmaz ya kendisi hastadır, ya da yavru yem istemiyordur. Ya da her ikisi birden.
Üzülecek birşey yok. Bu başa gelebilecek birşey. İlaçlama yapın 1 ay sonra tekrar eşe atın.
 
Veterinere gittim Ayhan Bey durumu anlattım. Bir kaç ilaç verdi. Karabenek hastalığının ihtimalini vermedi. Bende zorlamadım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 
Icim rahat etmedi. Simdi veteriner fakultesine gidiyorum. Zorlada olsa alicam o ilaclari. Bugun gene 1i morararak ölmüş. Dün doğan 1 yavrumda yok kara benek ama bugün doğanda var gittim özellikle fotoğrafını çektim şimdi hayır yok demesinler diye
 
Fotoğrafları burda da paylaşmanızda fayda olabilir.
 
[/url[url=https://hizliresim.com/aG1ZQB][/url[url=https://hizliresim.com/1gGAbG] biri ölen yavru biri daha yeni doğmuş biri 3 günlük. Fakültedeki veterinerde karabenek olmadığını söyledi. Durum çok vahimmiş. Elinden çıkart hepsini dedi. Son fikri sizden isteyim. Ölmeye yakın yavrudan örnek alacaklar. Ona göre bakacaklar. Ama bulaşıcıysa. Daha doğrusu taşıyıcıysa üretimi bırakacağım. Tüm yavrulukları çıkartacağım. Bütün anaçların son nefeslerine kadar bakarım. Ama bu hastalığın kesin tanısını söyleyin bana. Çünkü karınlarında çoğunda siyah leke yok hatta son doğanda var gibi tek diğerlerinde hiç yok. Ic kanama gecirir gibi ölüyorlar. Bu yavruda dün kıpkırmızı olmuştu tüm organları. Bugün ölmüş. 3 gün önce gene bu şekilde ölen oldu.[/url][/url]
 
Elif hanım ben mantardan şüpheleniyorum. Yavruların cesetlerinin mor olması da yüksek ihtimalle boğularak ölmelerinden. Kara benek olma ihtimali düşüktü zaten. Çünkü karabenek ilk 5 gün içinde %97 ölüm oranı vardır. 5 günü atlatanlar kurtulur.
Mantar öyle bir ilkettir ki daha fazla üremek için konakçısını öldürmezler onu sömürürler ama vücudun nerdeyse her yanına yayılıp çoğalma eğiliminde olurlar. Solunum yoluna da yerleşip çoğaldıkça solunum problemlerine yol açarlar. Ölmek üzere olan yavruları gözlemleyin muhtemelen hıçkırır gibi nefes alırlar. Çünkü tam nefes alamazlar. Ve gün gelir tam tıkanır solunum yollları morarırlar ve ölürler. Bazen aynı yuva kardeşlerinden biri veya birkaçı kurtulur ölmez diğerliri ölür. Anaçlar da bağışıklık sistemleri güçlü olduğundan nadiren hastalıktan etkilenip ölürler.
Siz dediğim gibi aviron tozu alıp kullanın. Mantarı çözecektir. Zaten veteriner fakültesi örnek alıp da sonucunu size bildirene kadar tedavi de bitmiş olur. Eğer başka bir hastalıksa test sonucunda çıkacaktır zaten o zaman da antibiyotik başlarsınız. Benim öenerim bu yönde karar sizin...
 
Geri
Üst